TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4687) | ||||
titus08 (1660) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (368) | ||||
petriangabor (228) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
Genius 5005 - nu functioneaza telecomanda
3 participanți
Pagina 1 din 1
Genius 5005 - nu functioneaza telecomanda
De la ydan Catre Costin, Ieri la 22:53
Buna dimineata!
Baterii noi... functioneaza pe camera... testul AM nu este concludent (oscilatorul functioneaza chiar daca nu emite IR LED-ul).
Posibil oxidate contactele bateriilor de la telecomanda. Curatate cu o lama de cutit sau o pila mica.
ydan a scris:Buna Seara, am intrat pe acest site pe a rezolva o problema.
Anume, am un Genius 5005 si am vrut sa il pun azi la calculator.. legat tot.. muzica merge, totul e bine.
Am vrut sa vad cum merge si cu telecomanda dar, surpriza .. nu merge, am testat-o cu o camera, scoate semne ca e vie. Am pus-o langa un radio cu frecventa de AM .. merge si aici.
Problema este ca acum cativa ani mergea fara treaba. Acum nu stiu daca sistemelor celor de la Genius sunt facute sa se strice dupa un anumit timp de stat..
Mai fac o treaba, misc putin de baterii adica, duc putin bateria din dreapta telecomenzii putin mai jos iar apoi sus, uite ca merge bun, am pus bateria la loc. O folosesc cam 15 minute.. nu mai merge.. As vrea sa stiu cam care ar fi problema sau, sa imi faceti o lista de probleme.. cam ce ar putea sa fie. Bateriile sunt incarcate, ba chiar.. numai ce le-am cumparat, merg si pe alte telecomenzi.
Multumesc !
Astept raspunsul dumneavoastra !
Buna dimineata!
Baterii noi... functioneaza pe camera... testul AM nu este concludent (oscilatorul functioneaza chiar daca nu emite IR LED-ul).
Posibil oxidate contactele bateriilor de la telecomanda. Curatate cu o lama de cutit sau o pila mica.
Re: Genius 5005 - nu functioneaza telecomanda
Buna ziua, am curatat contactele bateriei insa.. ea tot nu merge..
Am observat inca o chestie, am o placa audio Sound Blaster X-FI 5.1 PRO si, am vazut ca placa aceasta o citeste ca si cum ar fi telecomanda ei dar, toate comenzile de pe telecomanda de la Genius pur si simplu dau mai tare sunetul din placa audio. Deci, cred ca telecomanda merge ? sunt putin confuz.
Am observat inca o chestie, am o placa audio Sound Blaster X-FI 5.1 PRO si, am vazut ca placa aceasta o citeste ca si cum ar fi telecomanda ei dar, toate comenzile de pe telecomanda de la Genius pur si simplu dau mai tare sunetul din placa audio. Deci, cred ca telecomanda merge ? sunt putin confuz.
ydan- Numarul mesajelor : 8
Varsta : 37
Localizare : Cluj
Data de inscriere : 03/01/2018
Faptul ca emisia IR exista nu inseamana ca telecomanda este perfect functionala. Ea poate emite pe alta frecventa si nu este "inteleasa" de receptor.
In cazul de fata exista posibilitatea sa fie ceva defect pe partea de receptie a sistemului de comanda.
Ar trebui verificate tensiunile de alimentare pe placa si filtrajul acestora. Nu este exclus sa fie defect receptorul IR. Fara verificari/masuratori este greu se indicat exact defectul.
In cazul de fata exista posibilitatea sa fie ceva defect pe partea de receptie a sistemului de comanda.
Ar trebui verificate tensiunile de alimentare pe placa si filtrajul acestora. Nu este exclus sa fie defect receptorul IR. Fara verificari/masuratori este greu se indicat exact defectul.
Genius 5005 Telecomanda nu merge !
Revin cu un reply la aceasta postare, se pare ca nu este problema cu telecomanda, nici cu receiver-ul din subwoofer ci.. este o problema cu procesorul care nu poate duce comanda mai departe !
ydan- Numarul mesajelor : 8
Varsta : 37
Localizare : Cluj
Data de inscriere : 03/01/2018
Se găsesc procesoare pentru Genius. Dar dacă face corect toate comenzile manual din bord, defectul este filtrajul necorespunzător al tensiunilor de 5V.
titus08- Moderator
- Numarul mesajelor : 1660
Varsta : 54
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : super-ultra-expert
Data de inscriere : 12/02/2017
Subiecte similare
» Genius 5005 Siguranta arsa.
» Genius 5005 se cam incalzeste la radiator.
» Sistem 5.1 Genius - defecte frecvente
» Salutare tuturor! Problema Genius 5.1, 5005
» sistem genius 5.1
» Genius 5005 se cam incalzeste la radiator.
» Sistem 5.1 Genius - defecte frecvente
» Salutare tuturor! Problema Genius 5.1, 5005
» sistem genius 5.1
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum