TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4689) | ||||
titus08 (1663) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (370) | ||||
petriangabor (232) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
Cei mai activi postatori ai lunii
titus08 | ||||
cata090 | ||||
Costin | ||||
fox | ||||
petriangabor | ||||
cristiiliut | ||||
constantinvoicu216 | ||||
portal |
RT809F - programator universal
+10
stanley
cicalov
Petuker
taxdoru
Florinel TV
Costin
Bughiu
spark
quinn
Mircea60
14 participanți
Electronice de la A la Z :: Aparate de masura si control, testere, programatoare, scule, consumabile :: Programatoare
Pagina 3 din 6
Pagina 3 din 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: RT809F - programator universal
stiu ca as putea sa scot nand-ul....dar vreau ca asta sa fie ultima solutie
cicalov- Numarul mesajelor : 7
Varsta : 56
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 18/01/2017
Din ce vad in documentatie, se foloseste interfata COMPAIR.
Aveti programator pentru NAND?
Aveti programator pentru NAND?
nu am programator pentru nand...dar gasesc pe undeva sa scriu memoria,cum arata interfata?si ce mufa foloseste interfata??atunci mufa uart nu e buna?pentru ce au mai scos-o in spate?
Pe UART se conecteaza si COMPAIR. Doar ca aceasta interfata face diagnoza, rescrieri de soft, telecomanda... solutii depanare (puncte de masura, scheme etaje). Pentru fiecare model de aparat exista un fisier cu care se upgradeaza programul.
Informatii suplimentare:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Informatii suplimentare:
Pai rescriere soft vreau sa fac prin uart dar cu rt809f,faptul ca in meniul rt-ului am gasit procesorul asociat cu nand-ul de care am nevoie,e clar ca se poate,numai ca nu am gasit calea corecta,numai ca acolo scrie isp,dar tot ce nu e citit direct din soclu,sau cleste,producatorul scrie la restul metodelor isp,asa ca sunt putin confuz,iar daca trebuie sa ma leg in format isp,altfel decat vga sau hdmi ,adica direct pe placa,am cum?
Ps.Am incercat sa pun o poza dar nu mi-a reusit
Ps.Am incercat sa pun o poza dar nu mi-a reusit
RT809F citeste prin conexiunea uart doar daca are memoria nand in program
Florinel TV- Moderator
- Numarul mesajelor : 729
Varsta : 44
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 24/02/2014
Ultima editare efectuata de catre Florin Tv in Sam 28 Ian 2017 - 10:32, editata de 1 ori
Florinel TV- Moderator
Florinel TV- Moderator
Florinel TV- Moderator
Florinel TV- Moderator
Pentru unii muma ,pentru altii ciuma .Am 2 saptamani de cand imi mananc nervii cu rt809 asta ,s a conectat cam la o zecime din tv pe auto isp ,pre putin fata de reclama si asteptari .
Se mai si deconecteaza si PEB1 si programatorul.Incercat si alt laptop si alt sistem de operare si alte versiuni de program si alte cabluri vga/usb .Nu se conecteaza nici macar pe sasie vestel functionale ,ce sa mai zic de cele defecte ...
Se mai si deconecteaza si PEB1 si programatorul.Incercat si alt laptop si alt sistem de operare si alte versiuni de program si alte cabluri vga/usb .Nu se conecteaza nici macar pe sasie vestel functionale ,ce sa mai zic de cele defecte ...
soptea- Numarul mesajelor : 1
Localizare : botosani
Data de inscriere : 20/08/2011
soptea a scris:Pentru unii muma ,pentru altii ciuma .Am 2 saptamani de cand imi mananc nervii cu rt809 asta ,s a conectat cam la o zecime din tv pe auto isp ,pre putin fata de reclama si asteptari .
La tv-urile care nu se conecteaza cu memorile si tv sunt functionale atunci ori nu este trecut in programul programatorului tipul de procesor sau se conecteaza manual sa citeasca tipul de memorie
Florinel TV- Moderator
soptea a scris:... prea putin fata de reclama si asteptari .
...
Si eu aveam asteptari mai mari, Probabil ca noile actualizari vor mai rezolva din probleme.
La Vestel, cand nu merge ISP, citesc direct memoriile pe placa.
Eu am observat un lucru la programele lui , si anume ca exemplu la o versiune mai veche are anumite tipuri de memorii (mai rare) si la o versiune mai noua nu mai are trecut in lista tipul de memorie de la o versiune mai veche , si am instalat toate versiunile de la dvd-ul cu care a venit cit pina la ultima versiune instalate una peste alta in concluzie sa aibe toate tipurile de memorie cit si de la versiunea veche si la versiunea noua dar mam inselat ca nui asa , daca vrei sa citesti la un dvd prin procesor(MT1389) memoria M27LV800 prin conexiunile TX si RX atunci iti trebuie alt program anume pentru DVD si nu prea se gaseste , poate va scoate cu timpul o versiune complexa , sau ma gindesc ca sunt versiuni de programe dupa tipul de versiune de la programator.
Uite aici o versiune pentru DVD-uri ce am gasit pe saitul lor(china) atentie ca aceasta versiune nu merge peste nici o versiune ci trebuie instalata in alta parte
Uite aici o versiune pentru DVD-uri ce am gasit pe saitul lor(china) atentie ca aceasta versiune nu merge peste nici o versiune ci trebuie instalata in alta parte
Florinel TV- Moderator
Salut tuturor!
Am cumparat cu cateva saptamani in urma pentru un prieten electronist un RT809F Serial Programmer impreuna cu ceva accesorii pentru conectare la diferite circuite integrate. A functionat bine in sensul ca l-am folosit ca pe unul de 30 Lei adica pentru a programa memorii de exemplu 25Q32, 25C64, etc. Pentru dump de prin televizoare (adica exact ce era mai interesant la el) nu a mers decat pe un monitor. Mai ales ca majoritatea televizoarelor noi au doar HDMI. Peste tot unde a fost nevoie de inlocuirea soft-ului a trebuit descositorita memoria, rescrisa si cositorita la loc.
Ultima oara a fost folosit ca generator de mira pentru repararea unui monitor de prietenul meu si cand am vrut sa facem un dump dintr-un Samsung am primit eroarea ca PC nu poate comunica cu programatorul. Mai exact "Programmer is not connected or the driver is not installed. Click "Ignore" into the demo mode, click "Terminate" to view Device Manager".
In device manager nu vad nici un fel de eroare in instalarea driverelor dar nu vad nici un port COM instalat.
Am incercat sa dezinstalez "ÜSB Serial Converter A", "USB Serial Converter B" si ambele "USB Composite Device" si sa le reinstalez lasand Windows-ul sa-si caute pe update. Am incercat sa le instalez folosind toate instructiunile de pe [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Am rascolit si google-it tot internetul sa vad poate gasesc ceva. Nimic. Nimeni nu a patit-o.
Mi se pare foarte ciudat ca nu se instaleaza nici un Virtual Com Port odata cu driverele. Daca are cineva acest programator va rog sa va uitati sa vedeti ce fel de drivere are instalate. Are sau nu un COM pe care lucreaza. Mie asa mi s-ar parea normal. Eu banuiesc sa fie defect FT2232D si din cauza asta sa nu il vada Windows corect si sa nu instaleze corect driverele pentru el.
Multumesc anticipat pentru sfaturi.
Am cumparat cu cateva saptamani in urma pentru un prieten electronist un RT809F Serial Programmer impreuna cu ceva accesorii pentru conectare la diferite circuite integrate. A functionat bine in sensul ca l-am folosit ca pe unul de 30 Lei adica pentru a programa memorii de exemplu 25Q32, 25C64, etc. Pentru dump de prin televizoare (adica exact ce era mai interesant la el) nu a mers decat pe un monitor. Mai ales ca majoritatea televizoarelor noi au doar HDMI. Peste tot unde a fost nevoie de inlocuirea soft-ului a trebuit descositorita memoria, rescrisa si cositorita la loc.
Ultima oara a fost folosit ca generator de mira pentru repararea unui monitor de prietenul meu si cand am vrut sa facem un dump dintr-un Samsung am primit eroarea ca PC nu poate comunica cu programatorul. Mai exact "Programmer is not connected or the driver is not installed. Click "Ignore" into the demo mode, click "Terminate" to view Device Manager".
In device manager nu vad nici un fel de eroare in instalarea driverelor dar nu vad nici un port COM instalat.
Am incercat sa dezinstalez "ÜSB Serial Converter A", "USB Serial Converter B" si ambele "USB Composite Device" si sa le reinstalez lasand Windows-ul sa-si caute pe update. Am incercat sa le instalez folosind toate instructiunile de pe [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Am rascolit si google-it tot internetul sa vad poate gasesc ceva. Nimic. Nimeni nu a patit-o.
Mi se pare foarte ciudat ca nu se instaleaza nici un Virtual Com Port odata cu driverele. Daca are cineva acest programator va rog sa va uitati sa vedeti ce fel de drivere are instalate. Are sau nu un COM pe care lucreaza. Mie asa mi s-ar parea normal. Eu banuiesc sa fie defect FT2232D si din cauza asta sa nu il vada Windows corect si sa nu instaleze corect driverele pentru el.
Multumesc anticipat pentru sfaturi.
panaitepaul- Numarul mesajelor : 18
Varsta : 48
Localizare : Panciu
Data de inscriere : 21/10/2016
V-as raspunde eu daca l-as avea dar deabia am facut comanda in China pt . el si mai am de asteptat dar sunt curios cum rezolvati problema.
Pe de alta parte mi se pare mi se pare neclara expresia "sa facem un dump dintr-un Samsung", adica sa salvati/scrieti memoria flash direct in programator sau prin alta metoda?
Incercati si pe alt pc.
Pe de alta parte mi se pare mi se pare neclara expresia "sa facem un dump dintr-un Samsung", adica sa salvati/scrieti memoria flash direct in programator sau prin alta metoda?
Incercati si pe alt pc.
quinn- Numarul mesajelor : 46
Localizare : Slobozia
Data de inscriere : 06/07/2010
Cand mai apare eroare, restartati programul.
Conectarea programatorului la aparat se face cu aparatul nealimentat.
Conectarea programatorului la aparat se face cu aparatul nealimentat.
stanley- Moderator
- Numarul mesajelor : 728
Varsta : 67
Localizare : BucurestiTargoviste
Data de inscriere : 03/05/2010
@quinn, Am incercat si pe alte calculatoare ba chiar cu sisteme de operare diferite. Dump-ul am incercat sa-l fac cu memoria pusa direct in programator.
Problema mea este ca windows instaleaza drivere pentru cipul FT2232D dar nu isi face un port serial COM pentru el. Speram ca cineva care il are sa se uite in device manager sa vada daca in "Ports (COM&LPT)" este vre-un port al programatorului.
Problema mea este ca windows instaleaza drivere pentru cipul FT2232D dar nu isi face un port serial COM pentru el. Speram ca cineva care il are sa se uite in device manager sa vada daca in "Ports (COM&LPT)" este vre-un port al programatorului.
Florinel TV- Moderator
Florinel TV- Moderator
Florinel TV- Moderator
Costin a scris:Pe UART se conecteaza si COMPAIR. Doar ca aceasta interfata face diagnoza, rescrieri de soft, telecomanda... solutii depanare (puncte de masura, scheme etaje). Pentru fiecare model de aparat exista un fisier cu care se upgradeaza programul.
Informatii suplimentare:
Gasisem ceva pe la chinezi ca sa citeasca si rescrie nand la tv cu RT809F mai au ceva interata prin uart cu intagrat max232 si se conecteaza prin RT809F si citeste , cind vrei sa conectezi RT809F prin TX si RX te intreaba sa conectezi uart adica interfata aceia , daca mai dau de acel link am sal postez aici sa vedeti si voi despre ce este vorba
Florinel TV- Moderator
@Florin TV, multumesc mult pentru raspuns. Am vazut acum ca banuiala mea ca ar trebui sa isi instaleze si un serial COM era corecta. Dupa cum nu vrea nici cu versiunea de soft trimisa de tine si pe care de altfel o aveam si eu, revin la banuiala ca FT2232D este cel vinovat. Ai putea sa-mi confirmi banuiala? As incerca sa-l repar singur pentru ca nu stiu daca merita sa ti-l trimit tie. Piesa plus manopera plus transportul ... Multumesc inca o data!
Pagina 3 din 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Subiecte similare
» Programator RT809F
» Programator memorii ECU RT809F
» Programator universal PIC
» Programator PICKit2
» RT809F vs MTI-2510
» Programator memorii ECU RT809F
» Programator universal PIC
» Programator PICKit2
» RT809F vs MTI-2510
Electronice de la A la Z :: Aparate de masura si control, testere, programatoare, scule, consumabile :: Programatoare
Pagina 3 din 6
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum