TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4687) | ||||
titus08 (1660) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (368) | ||||
petriangabor (228) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
Strong SRT4155 Evolution - defecte
2 participanți
Pagina 1 din 1
Strong SRT4155 Evolution - defecte
1.
Defect : aparatul restarteaza din ce in ce mai des ; deasupra sursei se simte caldura excesiva ; consumul general al aparatului este mare .
Cauza : componente defecte in partea primara a sursei .
Condensatorul C6 (47µF/400V) - uscat .
Dioda D5 (HER107) strapunsa jonctiunea (determina cresterea curentului prin U1 si ambalarea termica) .
Localizare componente :
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Defect : aparatul restarteaza din ce in ce mai des ; deasupra sursei se simte caldura excesiva ; consumul general al aparatului este mare .
Cauza : componente defecte in partea primara a sursei .
Condensatorul C6 (47µF/400V) - uscat .
Dioda D5 (HER107) strapunsa jonctiunea (determina cresterea curentului prin U1 si ambalarea termica) .
Localizare componente :
Ultima editare efectuata de catre Admin in Sam 21 Iul 2012 - 23:15, editata de 1 ori
Re: Strong SRT4155 Evolution - defecte
Buna vezi ca are la elstar Oadea sursa complecta si nu e scumpa.daca nu te descurci sa o repari.
cos tel- Numarul mesajelor : 1
Varsta : 67
Localizare : mioveni
Data de inscriere : 30/04/2011
Multumesc pentru informatie .
Ideea era sa comentam diverse defecte . Cel de mai sus este rezolvat .
Adevarat , sunt si situatii cand este mai ieftin sa cumperi alt modul , dar noi , depanatorii , preferam varianta "grea" .
Sa auzim de bine !
2.
Defect: in urma unor socuri de tensiune, aparatul vine cu mai multe componente defecte in sursa; la o prima vedere, CI este explodat.
Remediere: se vor verifica componentele din circuitul primar si vor fi inlocuite defectele. Se vor verifica toate condensatoarele electrolitice cu [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link].
Eu am gasit urmatoarele componente defecte: siguranta fuzibile (2A/250V), punte redresoare (am montat 1PM8, atentie la terminale!), circuitul integrat IC4 (ICE2A256), C12 (4µF/50V), C13 (47µF/63V), C19 (470µF/16V).
Schema sursa
Defect: in urma unor socuri de tensiune, aparatul vine cu mai multe componente defecte in sursa; la o prima vedere, CI este explodat.
Remediere: se vor verifica componentele din circuitul primar si vor fi inlocuite defectele. Se vor verifica toate condensatoarele electrolitice cu [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link].
Eu am gasit urmatoarele componente defecte: siguranta fuzibile (2A/250V), punte redresoare (am montat 1PM8, atentie la terminale!), circuitul integrat IC4 (ICE2A256), C12 (4µF/50V), C13 (47µF/63V), C19 (470µF/16V).
Schema sursa
Subiecte similare
» Strong SRT6005
» Strong SRT 32HY4003
» inlocuitor telecomanda STRONG 4155
» TTI TCB-660 - defecte
» E4Y - defecte
» Strong SRT 32HY4003
» inlocuitor telecomanda STRONG 4155
» TTI TCB-660 - defecte
» E4Y - defecte