TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4687) | ||||
titus08 (1660) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (368) | ||||
petriangabor (228) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
tv nei cu sasiu 11ak30
2 participanți
Electronice de la A la Z :: Depanare :: TV :: CRT
Pagina 1 din 1
tv nei cu sasiu 11ak30
sursa intra in limitare si fara sarcina (bec 65W pe colectorul tranzistorului final linii si cu tranzistorul scos din circuit)
Televizorul a avut BU 808 si sursa arsa.
Am inlocuit integratul, tranzistorul, condensatorul de 33mf, diodele din sursa si am verificat rezistenta de o,22 ohmi.
Televizorul a avut BU 808 si sursa arsa.
Am inlocuit integratul, tranzistorul, condensatorul de 33mf, diodele din sursa si am verificat rezistenta de o,22 ohmi.
calitate- Numarul mesajelor : 4
Varsta : 57
Localizare : craiova
Data de inscriere : 05/11/2010
Re: tv nei cu sasiu 11ak30
BU808DF se arde din cauza condensatorului din baza (uscat , ESR mare - finalul se incinge tare in functionare) , tensiune mare de alimentare sau intreruperea condensatorului de intoarcere (cativa nF in colectorul final linii) .
Pentru testare sursa , montati becul imediat dupa dioda redresoare . Scoateti un terminal al bobinei de soc (unele placi au strap) de pe +B pentru a separa total BH .
Procedati asa si reveniti .
Pentru testare sursa , montati becul imediat dupa dioda redresoare . Scoateti un terminal al bobinei de soc (unele placi au strap) de pe +B pentru a separa total BH .
Procedati asa si reveniti .
Problema este ca sursa intra in limitaree chiar si fara sarcina, cu toate barela desfacute mai putin bara B+.
In schema am avut 2sk3562 iar de la magazin mi-au dat P7NK80ZFP.
Acum dupa sapaturi adanci am luat cele doua datasheet-uri la confrutat si am constatat ca cel cumparat are intre drena si sursa o dioda zenner fata de cel montat initial care este cu dioda simpla. Poate fi aceasta cauza pentru care sursa nu functioneaza corect
In schema am avut 2sk3562 iar de la magazin mi-au dat P7NK80ZFP.
Acum dupa sapaturi adanci am luat cele doua datasheet-uri la confrutat si am constatat ca cel cumparat are intre drena si sursa o dioda zenner fata de cel montat initial care este cu dioda simpla. Poate fi aceasta cauza pentru care sursa nu functioneaza corect
Cele doua tranzistoare sunt echivalente .
Se incalzeste tare FET-ul din sursa ?
In situatii similare am gasit defecta D800 (BA159 , circ. de protectie in primar) .
Se incalzeste tare FET-ul din sursa ?
In situatii similare am gasit defecta D800 (BA159 , circ. de protectie in primar) .
Nu se incalzeste deloc. Dioda Ba159 din secundar este scoasa din circuit. Sursa in secundar nu are decat dioda si condensatorul de 47 mf, restul este decuplat.
In aceasta situatie ar fi trebuit sa am o tensiune mare pe bara de B+, cel putin teoretic.
In aceasta situatie ar fi trebuit sa am o tensiune mare pe bara de B+, cel putin teoretic.
Tot ce este componenta din sursa atat partea primara cat si cea secundara a fost schimbata mai putin condensatorii SMD si chopper-ul.
In atare situatie tensiunea pe bec nu creste mai mult de 20V.
Oricum cred ca osa renunt la acest televizor sau o sa incerc sa ii montez o alta sursa care sa debiteze tensiunile necesare(daca o sa gasesc).
In atare situatie tensiunea pe bec nu creste mai mult de 20V.
Oricum cred ca osa renunt la acest televizor sau o sa incerc sa ii montez o alta sursa care sa debiteze tensiunile necesare(daca o sa gasesc).
Subiecte similare
» tv crt cu sasiu 11ak30
» JVC model AV-21KJ1SEF sasiu 11AK30 A10
» tv sasiu 11ak30
» Eurocolor sasiu 11AK30
» tv 11ak30-s2
» JVC model AV-21KJ1SEF sasiu 11AK30 A10
» tv sasiu 11ak30