TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4687) | ||||
titus08 (1660) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (368) | ||||
petriangabor (228) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
Eurocolor sasiu 11AK30
2 participanți
Electronice de la A la Z :: Depanare :: TV :: CRT
Pagina 1 din 1
Eurocolor sasiu 11AK30
Salut, am si eu urmatoarea problema cu acest tip de televizor:
- gasit cu final linii (C5388) ars:
- inlocuit cu unul similar si de asemenea schimbat C-urile de linga el plus cel de 47mF din baza ( era devalorizat la 40mF);
- televizorul merge dar prezinta urmatoroarele simtome: incalzire excesiva a tranzistorului si imagine micsorata pe verticala plus vizualizare cursa inversa.
Interesant este insa cum apare acest fenomen: daca lasi TV-ul sa mearga pe un singur post, merge pina numai poate(tranzistorul se stabilizeaza la o anumita temperatura), insa daca te apuci sa schimbi canalele, dupa doua-trei comutari imaginea se ingusteaza pe verticala(dar nu foarte mult), trafo linii incepe sa tiuie foarte tare si trebuie sa-l opresti.
Inteleg ca apare o "ambalare termica" dar v-as ruga citeva sugestii.
Multumesc.
- gasit cu final linii (C5388) ars:
- inlocuit cu unul similar si de asemenea schimbat C-urile de linga el plus cel de 47mF din baza ( era devalorizat la 40mF);
- televizorul merge dar prezinta urmatoroarele simtome: incalzire excesiva a tranzistorului si imagine micsorata pe verticala plus vizualizare cursa inversa.
Interesant este insa cum apare acest fenomen: daca lasi TV-ul sa mearga pe un singur post, merge pina numai poate(tranzistorul se stabilizeaza la o anumita temperatura), insa daca te apuci sa schimbi canalele, dupa doua-trei comutari imaginea se ingusteaza pe verticala(dar nu foarte mult), trafo linii incepe sa tiuie foarte tare si trebuie sa-l opresti.
Inteleg ca apare o "ambalare termica" dar v-as ruga citeva sugestii.
Multumesc.
viorrell77- Numarul mesajelor : 2
Varsta : 54
Localizare : Suceava
Data de inscriere : 16/12/2014
Re: Eurocolor sasiu 11AK30
1.
Este foarte important ca tranzistorul sa faca un contact termic bun cu radiatorul.
Circula pe piata tranzistori care nu sunt perfect plani pe supratata de contact. O mica slefuire rezolva problema. Nu uitati sa folositi pasta siliconica intre tranzistor si radiator.
2.
Care este tensiunea de alimentare? 2-3 volti mai mult duc la supraincalzirea finalelor de baleiaj (H, V).
3.
Condensatorul din baza finalului are valoarea de 10 µF. Merge si unul de 22. 47µF... ar putea fi prea mult. Desi de aici nu cred sa vina incalzirea.
4.
Vestel are si un buletin service pentru aceasta situatie, unde recomanda modificarea divizorului rezistiv din colectorul driver-ului.
De obicei sunt doua rezistoare de 39 ohmi inseriate.
Modificati: 22R/3W in colector si 10R/3W spre alimentare.
5.
Eu as cauta si aici:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Succes!
Este foarte important ca tranzistorul sa faca un contact termic bun cu radiatorul.
Circula pe piata tranzistori care nu sunt perfect plani pe supratata de contact. O mica slefuire rezolva problema. Nu uitati sa folositi pasta siliconica intre tranzistor si radiator.
2.
Care este tensiunea de alimentare? 2-3 volti mai mult duc la supraincalzirea finalelor de baleiaj (H, V).
3.
Condensatorul din baza finalului are valoarea de 10 µF. Merge si unul de 22. 47µF... ar putea fi prea mult. Desi de aici nu cred sa vina incalzirea.
4.
Vestel are si un buletin service pentru aceasta situatie, unde recomanda modificarea divizorului rezistiv din colectorul driver-ului.
De obicei sunt doua rezistoare de 39 ohmi inseriate.
Modificati: 22R/3W in colector si 10R/3W spre alimentare.
5.
Eu as cauta si aici:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Succes!
Re: Eurocolor sasiu 11AK30
Multumesc pentru raspunsul prompt.
Maine ma apuc de treaba, si tinem legatura.
Maine ma apuc de treaba, si tinem legatura.
viorrell77- Numarul mesajelor : 2
Varsta : 54
Localizare : Suceava
Data de inscriere : 16/12/2014
Subiecte similare
» tv eurocolor ctx 2146 txt sasiu 11ak30
» Imagine alba cu dungi oblice,tv sasiu 11ak30 (Eurocolor)
» tv eurocolor sasiu 11AK30S-2
» Ajutor depanare tv eurocolor sasiu 11AK56-4
» tv nei cu sasiu 11ak30
» Imagine alba cu dungi oblice,tv sasiu 11ak30 (Eurocolor)
» tv eurocolor sasiu 11AK30S-2
» Ajutor depanare tv eurocolor sasiu 11AK56-4
» tv nei cu sasiu 11ak30
Electronice de la A la Z :: Depanare :: TV :: CRT
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum