TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4689) | ||||
titus08 (1665) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (370) | ||||
petriangabor (235) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (115) |
Posta Romana - taxa suplimentara la colete cu transport platit
Electronice de la A la Z :: Cumparaturi online din strainatate (Aliexpress, Banggood, Ebay...) :: Posta Romana
Pagina 1 din 1
Posta Romana - taxa suplimentara la colete cu transport platit
In ultimul timp, dupa faimoasa vizita a directorului Postei Romane in China, toate coletele care trec prin mana postasului costa cel putin 12 lei. Uneori si mai mult, cand este adaugat TVA de controlul vamal al postei, desi acesta taxa este deja platita in China, conform conventiilor internationale. Nu conteaza daca coletul era pe site cu transport gratuit (platit de vanzator) sau cu transport achitat la cumparare, peste pretul bunului respectiv. Cel mai frustrant este cand pretul produselor plus transportul este redus. De exemplu, am avut mai multe colete cu pret real declarat de vanzator de 2-3 $ (dovedibil prin factura de achizitie si plata), pe care apare autocolantul cu 12 lei taxa postala. Daca coletul este mai mare, ambalaj mai bun, din grija vanzatorului pentru produs, pretul creste la mila vamesului care il controleaza... ochiometric. Ce rost mai are declaratia vamala in acest caz? O mai citeste cineva?
Am contactat vanzatorii. Ei spun ca achit taxele de transport la expediere si au aratat acuzativ catre ultimul transportator.
Si mai este o problema. Cum se face oare ca un colet ajunge in tara in 2-3 saptamani si timpul de tranzit prin hardughia numita Posta Romana depaseste o luna, uneori chiar doua?
Desigur, nu astept un raspuns de la Posta Romana. Am scris doar ca sa inteleaga ca stiu si ca voi evita cat mai mult serviciile lor, eu si toti cei care suntem furati sau priviti de sus la ghiseele soioase.
Am contactat vanzatorii. Ei spun ca achit taxele de transport la expediere si au aratat acuzativ catre ultimul transportator.
Si mai este o problema. Cum se face oare ca un colet ajunge in tara in 2-3 saptamani si timpul de tranzit prin hardughia numita Posta Romana depaseste o luna, uneori chiar doua?
Desigur, nu astept un raspuns de la Posta Romana. Am scris doar ca sa inteleaga ca stiu si ca voi evita cat mai mult serviciile lor, eu si toti cei care suntem furati sau priviti de sus la ghiseele soioase.
IT- Numarul mesajelor : 2
Varsta : 68
Localizare : EU
Data de inscriere : 21/11/2021
panaitepaul și titus08 apreciază acest mesaj
Subiecte similare
» Posta Romana - Informare TVA colete extracomunitare
» Posta electronica (RO)
» De ce membrii noi nu pot posta link-uri?
» Circuite PCB (milling - gravare) Iasi cu transport oriunde in tara.
» Yahoo Messenger in limba romana
» Posta electronica (RO)
» De ce membrii noi nu pot posta link-uri?
» Circuite PCB (milling - gravare) Iasi cu transport oriunde in tara.
» Yahoo Messenger in limba romana
Electronice de la A la Z :: Cumparaturi online din strainatate (Aliexpress, Banggood, Ebay...) :: Posta Romana
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum