TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4688) | ||||
titus08 (1660) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (368) | ||||
petriangabor (228) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
radio receptor digital
3 participanți
Pagina 1 din 1
radio receptor digital
Va salut,o intrebare care poate ajuta pe m-ai multa lume...am in dotare tot felul de receptoare radio digitale in FM+o boxa multifunctionala SONY care interfereaza cu un tv analogic cand functioneaza ambele.Ce sa fac:sa-mi cumpar un tv digital,daca analogicul functioneaza perfec...cred ca inveterul ccfl este vinovatul...astept pareri de la d-tra...cu stima.
ionica68- Mester
- Numarul mesajelor : 160
Varsta : 56
Localizare : Brasov
Data de inscriere : 23/02/2017
Re: radio receptor digital
Apropiati - departati cele doua aparate pe care le suspectati a se interfera si trageti concluzii.
As incerca apoi sa montez pe alimentare niste filtre (inele, tuburi de ferita).
As incerca apoi sa montez pe alimentare niste filtre (inele, tuburi de ferita).
balasmihail apreciază acest mesaj
Nu prea este clar cine interfereaza si cine este afectat. Presupunind ca cel care interfereaza Boxa Sony este TV-ul analogic, nu sunt solutii. TV-ul analogic este un emitator pe frecventa de fix 15625 Hz, cu armonicile si sumele si diferentele acestora, de putere suficient de mare si banda larga.
Boxa Sony fiind un Sony, este interferata fiind prea aproape de aparatul TV analogic.
Boxa Sony fiind un Sony, este interferata fiind prea aproape de aparatul TV analogic.
titus08- Moderator
- Numarul mesajelor : 1660
Varsta : 54
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : super-ultra-expert
Data de inscriere : 12/02/2017
Avem nevoie de mai multe precizari pentru a putea judeca cumva situatia.
Eu am inteles ca este vorba de un LCD mai vechi ("inverterul CCFL...").
Poate ne dati modelul exact al celor doua aparate. Eventual, o mica inregistrare video.
Eu am inteles ca este vorba de un LCD mai vechi ("inverterul CCFL...").
Poate ne dati modelul exact al celor doua aparate. Eventual, o mica inregistrare video.
titus08 apreciază acest mesaj
ionica68
Televizorul Analogic este cel care are tub cinescop. Televizorul LCD este digital, chiar daca permite receptia doar a programelor analogice. Daca modulul invertor radiaza atit de mult, inseamna ca lucraza in regim de avarie, aparent normal. In aceasta stare, datorita alterarii formei de unda si a fenomenelor tranzitorii care apar, este generat un spectru foarte larg de frecvente, care poate perturba Sony. Repara/ verifica modulul invertor.
Posteaza exact ce modele de aparate sunt implicate. Sa sti ca si becurile LED cu sursa in comutatie ( nu doar cu diode si condensator serie) bruiaza aparatele, mai ales in domeniul UM si UL. La fel si un incarcator pentru smartphone.
Televizorul Analogic este cel care are tub cinescop. Televizorul LCD este digital, chiar daca permite receptia doar a programelor analogice. Daca modulul invertor radiaza atit de mult, inseamna ca lucraza in regim de avarie, aparent normal. In aceasta stare, datorita alterarii formei de unda si a fenomenelor tranzitorii care apar, este generat un spectru foarte larg de frecvente, care poate perturba Sony. Repara/ verifica modulul invertor.
Posteaza exact ce modele de aparate sunt implicate. Sa sti ca si becurile LED cu sursa in comutatie ( nu doar cu diode si condensator serie) bruiaza aparatele, mai ales in domeniul UM si UL. La fel si un incarcator pentru smartphone.
titus08- Moderator
- Numarul mesajelor : 1660
Varsta : 54
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : super-ultra-expert
Data de inscriere : 12/02/2017
Costin apreciază acest mesaj
Subiecte similare
» Receptor radio cu galena
» Receptor radio cu 1 lampa
» TDA1572 (receptor AM)
» Receptor superheterodina