TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4688) | ||||
titus08 (1660) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (368) | ||||
petriangabor (228) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
TDA1572 (receptor AM)
2 participanți
Pagina 1 din 1
TDA1572 (receptor AM)
Caut CI TDA1572 (receptor AM-FM).
Am cumparat "original Philips" din China si nu-i functional (consum mare pe pin 1).
Poate are cineva unul bun. Nou, folosit, nu conteaza.
Am cumparat "original Philips" din China si nu-i functional (consum mare pe pin 1).
Ultima editare efectuata de catre Costin in Vin 7 Iun 2024 - 14:14, editata de 1 ori
Re: TDA1572 (receptor AM)
Este foarte putin probabil sa aibe consum mare pe pin 1. Pinul 1 este iesire frecventa intermediara. Verifica sa nu fie un scurt in circuitul acordat aferent. Insereaza o rezistenta de sarcina de 1k din + la pinul1 scos in aer. In rest este posibil sa am unul din dezmembrari de la inceputul anilor 90.
titus08- Moderator
- Numarul mesajelor : 1660
Varsta : 54
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : super-ultra-expert
Data de inscriere : 12/02/2017
Costin apreciază acest mesaj
Multumesc pentru raspuns!
Asa am zis si eu... am crezut ca este o problema pe cablaj. Am reverificat, inclusiv cu integratul scos de pe placa (are soclu). CI, in aer, are aprox. 800 ohmi intre pinul 1 (FI) si 2.
Asta este schema etajului:
Ar putea "fura" curent filtrul ceramic sau cei doi condensatori (C22, C23). Am verificat cu atentie...
Alimentarea cu 9V vine de la un circuit 78L09. Cu TDA1572 in soclu, tensiunea pe pin 1 scade la mai putin de 4V iar stabilizatorul este fierbinte. Am inseriat cu L6 catre +9V un rezistor de 120 ohmi, pe care cad aprox. 6V. In acest caz stabilizatorul scoate 9V si este doar caldut.
Asa am zis si eu... am crezut ca este o problema pe cablaj. Am reverificat, inclusiv cu integratul scos de pe placa (are soclu). CI, in aer, are aprox. 800 ohmi intre pinul 1 (FI) si 2.
Asta este schema etajului:
Ar putea "fura" curent filtrul ceramic sau cei doi condensatori (C22, C23). Am verificat cu atentie...
Alimentarea cu 9V vine de la un circuit 78L09. Cu TDA1572 in soclu, tensiunea pe pin 1 scade la mai putin de 4V iar stabilizatorul este fierbinte. Am inseriat cu L6 catre +9V un rezistor de 120 ohmi, pe care cad aprox. 6V. In acest caz stabilizatorul scoate 9V si este doar caldut.
Ultima editare efectuata de catre Costin in Joi 6 Iun 2024 - 19:09, editata de 1 ori
titus08 apreciază acest mesaj
titus08- Moderator
Revenire
Stoc zero la toti vanzatorii de incredere.
Stoc zero la toti vanzatorii de incredere.
Aici apare ca fiind doar receptor AM : link In PDF-ul atasat, apare regim de stby in locul functiei AM - FM. Este posibil sa fi cumparat doar versiunea cu AM care poate avea un pin conectat la masa, astfel ai scurt intern. Compara ambele fisiere cu date de catalog si verifica daca sunt 2 tipuri de integrate, o versiune AM - FM si una doar AM, in functie de terminatie.
Conecteaza doar pinii de alimentare si masa si acel pin care face scurt. Vezi daca mai este consum exagerat.
Conecteaza doar pinii de alimentare si masa si acel pin care face scurt. Vezi daca mai este consum exagerat.
titus08- Moderator
Multumesc pentru raspuns!
Comutarea AM-FM o face la pin 2 (la masa = AM).
N-am vazut alte precizari in foaia de catalog.
M-ai trezit! ;-)
Pin 18 este masa. Alimentare pin 15 (9V printr-un rezistor de 22R).
Dar si asa, tot sub 1V cade intre pin 1 (IF out) si masa (pin 18).
O sa reiau masuratorile in weekend. Acum sunt aglomerat cu "altele".
Comutarea AM-FM o face la pin 2 (la masa = AM).
N-am vazut alte precizari in foaia de catalog.
M-ai trezit! ;-)
Pin 18 este masa. Alimentare pin 15 (9V printr-un rezistor de 22R).
Dar si asa, tot sub 1V cade intre pin 1 (IF out) si masa (pin 18).
O sa reiau masuratorile in weekend. Acum sunt aglomerat cu "altele".
Am cautat schema cu AM-FM dar nu am mai gasit-o online. A disparut fara urma. La fel si PDF-ul cu datele de catalog unde aparea ca receptor AM-FM. Le-am studiat in ziua primei postari, deci stiu sigur ca erau. Parca era si o schema din Elektor cu integratul ca recepror AM-FM. Doar azi am constatat ca este trecut DOAR ca receptor AM. Sigur cel din versiunea AM-FM avea terminatie, NU era fara terminatie sau cu T, versiuni care apar ca fiind doar AM.
In link au de vinzare si vind si la bucata. Trebuie comparata schema aplicatiei cu cea postata ca AM. Daca sunt modificari si NU este necesar si FM-ul, se poate reproiecta cablajul corespunzator.
In svhema atasata, pinul 1 NU vine direct la +, vine la + prin 2 rezistente de 133 ohmi, deci curentul este limitat la maxim 0,07A. Daca a fost conectat direct la + (doar prin bobina, fara sarcina) chinezul NU are nicio vina.
In link au de vinzare si vind si la bucata. Trebuie comparata schema aplicatiei cu cea postata ca AM. Daca sunt modificari si NU este necesar si FM-ul, se poate reproiecta cablajul corespunzator.
In svhema atasata, pinul 1 NU vine direct la +, vine la + prin 2 rezistente de 133 ohmi, deci curentul este limitat la maxim 0,07A. Daca a fost conectat direct la + (doar prin bobina, fara sarcina) chinezul NU are nicio vina.
Ultima editare efectuata de catre titus08 in Joi 6 Iun 2024 - 23:43, editata de 1 ori
titus08- Moderator
Mai caut, nu-i graba. Sper! ;-) Nu stiu ce "ganduri" are Cel de Sus...
In aplicatia mea este folosit ca receptor AM.
In aplicatia mea este folosit ca receptor AM.
Ultima editare efectuata de catre Costin in Vin 7 Iun 2024 - 14:19, editata de 1 ori
titus08- Moderator
Asta-i schema de aplicatie. Postasem si eu mai sus o parte.
Doar ca aici sunt si tensiunile pe terminale.
Concluzia mea este ca tot CI are o problema.
O sa revin dupa ce mai fac masuratori.
Astazi am mai comandat 2 bucati din doua surse. Unul dintre vanzatori vinde din stocuri vechi, componente originale, mai mult sau mai putin oxidate. Cel putin asa reiese din recenzii, dar toti il lauda.
Doar ca aici sunt si tensiunile pe terminale.
Concluzia mea este ca tot CI are o problema.
O sa revin dupa ce mai fac masuratori.
Astazi am mai comandat 2 bucati din doua surse. Unul dintre vanzatori vinde din stocuri vechi, componente originale, mai mult sau mai putin oxidate. Cel putin asa reiese din recenzii, dar toti il lauda.
In catalog intre pin 1 si alimentare este doar o bobina. In schema mea de aplicatie, doua inseriate.
Dupa catalog, I out la pin 1 = 1,2 mA.
O sa reverific, inclusiv cablajul.
Mai jos, catalogul TDA1072, care-i relativ identic cu 1572. Merge pus in acelasi soclu (raman goale gaurile 9 si 10 de la TDA1572).
Ne auzim!
TITLU
Dupa catalog, I out la pin 1 = 1,2 mA.
O sa reverific, inclusiv cablajul.
Mai jos, catalogul TDA1072, care-i relativ identic cu 1572. Merge pus in acelasi soclu (raman goale gaurile 9 si 10 de la TDA1572).
Ne auzim!
Ultima editare efectuata de catre Costin in Lun 8 Iul 2024 - 14:56, editata de 3 ori
Catalog TDA1572
Pe ACEST SITE fac referire la pin 2 ca fiind stand-by switch.
Cel mai probabil, partea de AM trece in stand-by cand este activata partea de receptie FM.
Da. este posibil sa fie in tandem cu TDA 1574. Are si acesta regim de stby.
TDA1574
TDA1574
titus08- Moderator
Astazi am avut timp sa testez CI noi.
Toate TDA1572 au intre pinul 1 si 18 o rezistenta de 16,4 kohmi (masurand cu plusul pe pin 1). Caderea de tensiune intre pin 1 si 18 (masurand pe "dioda", cu plusul la pin 1) este de 0,966V.
Toate circuitele integrate sunt noi, arata impecabil si au aceiasi serie de fabricatie cu cel de mai sus.
TDA1072 are intre pin 1 si 16 (masa) rezistenta infinita cu plusul pe pin 1 si aprox. 1Mohm invers.
In concluzie, circuitul TDA1572 este defect sau marcat gresit.
Cu TDA1072 montajul este functional.
Toate TDA1572 au intre pinul 1 si 18 o rezistenta de 16,4 kohmi (masurand cu plusul pe pin 1). Caderea de tensiune intre pin 1 si 18 (masurand pe "dioda", cu plusul la pin 1) este de 0,966V.
Toate circuitele integrate sunt noi, arata impecabil si au aceiasi serie de fabricatie cu cel de mai sus.
TDA1072 are intre pin 1 si 16 (masa) rezistenta infinita cu plusul pe pin 1 si aprox. 1Mohm invers.
In concluzie, circuitul TDA1572 este defect sau marcat gresit.
Cu TDA1072 montajul este functional.
Cred ca la aceste TDA1572 pinul 1 NU mai vine conectat direct la + doar prin bobina. Poate au cumva o particularitate. Conecteaza pinul la + dupa bobina prin o rezistenta de 2k2 la 10k decuplata, si vezi daca merge. Acea tensiune de 0,966v arata ca o referinta de 1V, stabilizatorul intern avind nevoie de sarcina, de aceea se incinge. Nu cred ca toate au acelasi defect. Rezistenta de 16,4kohmi arata clar ca este un supracurent dinamic, NU static (nu este in scurt nimic, se incinge datorita curentului prea mare prin pinul 1). Limitind curentul ar trebui sa functioneze.
Nu stiu daca ai intimpinat urmatoarea problema referitoare la TBA120. In modelele aduse din germania, era un alt TBA120 cu indice S parca (era diferit de U si T romanesti) In documentatie erau aceleasi, dar NU erau interschimbabile, se incingea, avea ceva diferit, nu mai tin minte exact. Acelasi lucru este posibil si la aceste TDA1572.
Daca toate vor fi bune dar NU merge, Trimite un email la Philips pentru lamuriri. Poate aflam ceva nou. Cel putin de curiozitate.
Nu stiu daca ai intimpinat urmatoarea problema referitoare la TBA120. In modelele aduse din germania, era un alt TBA120 cu indice S parca (era diferit de U si T romanesti) In documentatie erau aceleasi, dar NU erau interschimbabile, se incingea, avea ceva diferit, nu mai tin minte exact. Acelasi lucru este posibil si la aceste TDA1572.
Daca toate vor fi bune dar NU merge, Trimite un email la Philips pentru lamuriri. Poate aflam ceva nou. Cel putin de curiozitate.
titus08- Moderator
Incerc sa accesez philips.com si sunt redirectionat automat pe pagina philips.ro.
Ar mai fi activa o pagina din USA, fara legatura cu productia de componente electronice. Am intrat pe forumul NXP. TDA1572 este scos din productie dar am pus o intrebare. Daca aflu noutati revin.
Ar mai fi activa o pagina din USA, fara legatura cu productia de componente electronice. Am intrat pe forumul NXP. TDA1572 este scos din productie dar am pus o intrebare. Daca aflu noutati revin.
o sa vizitez unele forumuri de electronica internationale unde am cont si deschid un subiect cu legatura aici. Cum imi fac ceva timp zilele astea.
titus08- Moderator
Raspunsul NXP:
"Vă mulțumim pentru interesul acordat pieselor NXP.
Vă rugăm să găsiți fișa tehnică atașată. Acesta este tot ce putem oferi. Acesta arată ca un cip fals. Din păcate, nu putem sprijini clienții care au achiziționat componentele noastre din alte surse, decât de la distribuitorii noștri autorizați. Vă rugăm să consultați acest link pentru lista de distribuitori autorizați: https://www.nxp.com/support/ sample-and-buy/distributor- network:DISTRIBUTORS
Sper că ajută.
Salutări calde,"
"Vă mulțumim pentru interesul acordat pieselor NXP.
Vă rugăm să găsiți fișa tehnică atașată. Acesta este tot ce putem oferi. Acesta arată ca un cip fals. Din păcate, nu putem sprijini clienții care au achiziționat componentele noastre din alte surse, decât de la distribuitorii noștri autorizați. Vă rugăm să consultați acest link pentru lista de distribuitori autorizați: https://www.nxp.com/support/ sample-and-buy/distributor- network:DISTRIBUTORS
Sper că ajută.
Salutări calde,"
Fa o comanda la cei din Romania si ataseaza-le si emailul de la NXP. Poate mai gasesc ceva functional.
titus08- Moderator
Am cautat, nu-l mai are nimeni din tara in oferta. Este scos din fabricatie.
In principiu mi-am rezolvat problema, dar asa de curiozitate as fi vrut sa stiu ce-am cumparat, ca sa nu le arunc din prima, ca am destule gunoaie. Multe dintre ele au costat bani buni pe timpuri.
In principiu mi-am rezolvat problema, dar asa de curiozitate as fi vrut sa stiu ce-am cumparat, ca sa nu le arunc din prima, ca am destule gunoaie. Multe dintre ele au costat bani buni pe timpuri.
Subiecte similare
» Receptor superheterodina
» Procedura de upgradare la receptoarele Hyundai si Humax (Gigi TV)
» Receptor satelit Telesystem ts3.1f
» Receptor radio cu galena
» Receptor radio cu 1 lampa
» Procedura de upgradare la receptoarele Hyundai si Humax (Gigi TV)
» Receptor satelit Telesystem ts3.1f
» Receptor radio cu galena
» Receptor radio cu 1 lampa
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum