TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4687) | ||||
titus08 (1660) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (368) | ||||
petriangabor (228) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
Culoare LED Backlight
2 participanți
Electronice de la A la Z :: Depanare :: TV :: LED :: Backlight
Pagina 1 din 1
Culoare LED Backlight
Anul acesta a fost un subiect (pe care nu îl mai găsesc) foarte dezbătut pe grupul Depanare, rămas fără rezultat și punând oarecum sub semnul întrebării buna intenție a utilizatorului (chiar și eu!). Un utilizator a spus că în urma depanării, lumina de fundal a devenit albastră.
Azi în urma unor experimente, ledurile albe au devenit albastre. Ledurile din imagine, alimentate la 13V din sursă luminează alb, iar alimentate la sursa bec led, 14,5V, luminează albastru. Defectul în cazul schimbării noanței luminii de fundal la acel aparat, era CREȘTEREA CURENTULUI PRIN BARETELE LED (de foarte proastă calitate), datorită unei depanări necorespunzător efectuate.
Cred că alimentate la 15V, noanța ar fi fost mult mai albastră.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Azi în urma unor experimente, ledurile albe au devenit albastre. Ledurile din imagine, alimentate la 13V din sursă luminează alb, iar alimentate la sursa bec led, 14,5V, luminează albastru. Defectul în cazul schimbării noanței luminii de fundal la acel aparat, era CREȘTEREA CURENTULUI PRIN BARETELE LED (de foarte proastă calitate), datorită unei depanări necorespunzător efectuate.
Cred că alimentate la 15V, noanța ar fi fost mult mai albastră.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
titus08- Moderator
- Numarul mesajelor : 1660
Varsta : 54
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : super-ultra-expert
Data de inscriere : 12/02/2017
Re: Culoare LED Backlight
La asta m-am gandit si eu, nestiind cat de albastra era lumina. Cum autorul postarii n-a mai revenit cu fotografii, putem presupune ca este vorba doar de nuanta. Totusi, in acest moment se utilizeaza lumina albastra in unele panouri de ultima generatie si faceam trimitere la acest articol: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Cum era vorba de un aparat ieftin, este putin probabil sa vorbim de tehnologie QLED.
Probabil ca a vrut sa ne testeze vigilenta... ;-)
Cum era vorba de un aparat ieftin, este putin probabil sa vorbim de tehnologie QLED.
Probabil ca a vrut sa ne testeze vigilenta... ;-)
Re: Culoare LED Backlight
Nu cred. Cred că a fost surprins ca noi toți de eveniment. Nimeni nu s-a așteptat ca un led să își schimbe culoarea în funcție de curent. Teoretic nu se poate, fiindcă culoarea este dată de compoziția chimică a joncțiunii (se schimbă noanța insesizabil la ochi). Dar au găsit o compoziție chimică foarte puțin stabilă cu consecințele din imagine.
Mai cred că autorul postării respective, în urma depanării, ori a defectat sursa LED care a rămas pe un curent fix mai mare decât cel normal de lucru pentru acel panou, ori modulul sursă pentru acel panou furniza un curent maxim mai mic decât în varianta standard, reparând-o a crescut curentul prin led la o valoare inadmisibilă pentru panou, dar valoare standard pentru acea sursă.
Ce ne-a făcut să credem că este o glumă, a fost faptul că toate ledurile erau albastre, ceea ce ni se părea imposibil.
În realitate , în poză noanța de albastru este mult mai accentuată decât apare. Nu a putut aparatul să pozeze corespunzător, nici nu am stat să-l reglez. Oricum, dacă se întâmplă cuiva ca panoul inițial alb să lumineze să zicem bleo, șocul este foarte puternic și se exagerează foarte ușor problema, spre catastrofă.
Mai cred că autorul postării respective, în urma depanării, ori a defectat sursa LED care a rămas pe un curent fix mai mare decât cel normal de lucru pentru acel panou, ori modulul sursă pentru acel panou furniza un curent maxim mai mic decât în varianta standard, reparând-o a crescut curentul prin led la o valoare inadmisibilă pentru panou, dar valoare standard pentru acea sursă.
Ce ne-a făcut să credem că este o glumă, a fost faptul că toate ledurile erau albastre, ceea ce ni se părea imposibil.
În realitate , în poză noanța de albastru este mult mai accentuată decât apare. Nu a putut aparatul să pozeze corespunzător, nici nu am stat să-l reglez. Oricum, dacă se întâmplă cuiva ca panoul inițial alb să lumineze să zicem bleo, șocul este foarte puternic și se exagerează foarte ușor problema, spre catastrofă.
titus08- Moderator
titus08- Moderator