TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4687) | ||||
titus08 (1660) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (368) | ||||
petriangabor (228) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
Samsung UE32d5000pwxbt - backlight
3 participanți
Electronice de la A la Z :: Depanare :: TV :: LED :: Backlight
Pagina 1 din 1
Samsung UE32d5000pwxbt - backlight
Buna ziua,
Am un TV LED Samsung UE32d5000pwxbt care are sunet, dar nu are lumina de fundal. Ma puteti ajuta cu o schema sau ceva sfaturi de unde as putea sa incep verificarile?
Nu am avut pana acum ocazia sa desfac un TV LED.
Am un TV LED Samsung UE32d5000pwxbt care are sunet, dar nu are lumina de fundal. Ma puteti ajuta cu o schema sau ceva sfaturi de unde as putea sa incep verificarile?
Nu am avut pana acum ocazia sa desfac un TV LED.
riplu- Numarul mesajelor : 7
Varsta : 34
Localizare : Targoviste
Data de inscriere : 19/03/2017
titus08- Moderator
- Numarul mesajelor : 1660
Varsta : 54
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : super-ultra-expert
Data de inscriere : 12/02/2017
Re: Samsung UE32d5000pwxbt - backlight
Trebuie vazut daca exista lumina din spate (backlight). Daca exista (se poate vedea prin gaurile de aerisire ale capacului), atunci problema este placa T-CON (placuta de comanda a ecranului). Daca nu este lumina (defect des intalnit), sunt LED-uri defecte pe baretele backlight.
Eu verific tensiunea pe condensatorul de iesire a invertorului pentru LED-uri (plusul C-ului fata de masa) si apoi pe cupla de iesire. Dar de obicei partea placii dinspre cupla de iesire pentru LED-uri este mai inchisa la culoare, semn ca acea zona a functionat fierbinte. Inlocuirea LED-urilor sau a baretelor este o operatie migaloasa si presupune experienta, altfel exista nesansa sa se deterioreze iremediabil "sticla" ecranului.
ATENTIE la manipulare si la tensiunile periculoase din sursa!
Eu verific tensiunea pe condensatorul de iesire a invertorului pentru LED-uri (plusul C-ului fata de masa) si apoi pe cupla de iesire. Dar de obicei partea placii dinspre cupla de iesire pentru LED-uri este mai inchisa la culoare, semn ca acea zona a functionat fierbinte. Inlocuirea LED-urilor sau a baretelor este o operatie migaloasa si presupune experienta, altfel exista nesansa sa se deterioreze iremediabil "sticla" ecranului.
ATENTIE la manipulare si la tensiunile periculoase din sursa!
Sursa este BN44-00460A. In link-ul primit de la dumneavoastra nu este o schema detaliata a modulelor, dar o sa studiez acest manual.
backlight - nu are. Luminat cu blitul de la telefon se vede imagine. Posibil sa fie ledurile, presupun ca sunt localizate cam in acelasi loc ca si lampile CFL.
backlight - nu are. Luminat cu blitul de la telefon se vede imagine. Posibil sa fie ledurile, presupun ca sunt localizate cam in acelasi loc ca si lampile CFL.
riplu- Numarul mesajelor : 7
Varsta : 34
Localizare : Targoviste
Data de inscriere : 19/03/2017
Exact in acelasi loc... Inseamna ca ati mai umblat pe sub sticla!
titus08- Moderator
- Numarul mesajelor : 1660
Varsta : 54
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : super-ultra-expert
Data de inscriere : 12/02/2017
Subiecte similare
» baretă led 32 VG Rev 0.01B2-Type 6916L-1437A
» Culoare LED Backlight
» Panou LCD Samsung tip DE320BGA-B1 - backlight
» LCD Samsung CY-DF320BGLV1H, BN95-01137A - backlight
» Backlight cu LED