TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4689) | ||||
titus08 (1663) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (370) | ||||
petriangabor (232) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
Cei mai activi postatori ai lunii
titus08 | ||||
cata090 | ||||
Costin | ||||
fox | ||||
petriangabor | ||||
cristiiliut | ||||
constantinvoicu216 | ||||
portal |
CAFETIERA PHILIPS HD7566
2 participanți
Pagina 1 din 1
CAFETIERA PHILIPS HD7566
Buna seara si un An Nou mai Bun!
Pe langa cadouri Mos Craciun mi-a si stricat cafetiera ..
Este vorba despre o cafetiera Philips aproape noua care nu mai incalzeste... Se aprinde ledul la apasarea butonului dar nu mai incalzeste.
Am facut o verificare rapida si de vina pare a fi placuta electronica, respectiv nu mai actioneaza releul care controleaza rezistenta de incalzire, deoarece releul este ok la fel si condensatorii. Banuiesc o problema la eeprom poate>
Nu inteleg exact insa, ce face efectiv placa asta, pentru ca din cate am vazut nu primeste informatie legata de temperatura rezistentei pentru a o "regla" prin intermediul releului.. sau nu imi dau eu seama. In plus eliminand aceasta placa si conectand rezistenta direct la retea, se incalzeste si la un momentdat declanseaza termostatul de pe ea (nu stiu daca este termostat care mentine temperatura constanta sau e doar pentru protectie la supraincalzire)
Poate s-a mai "lovit" cineva de problema asta si are vreo idee..
Am pus si cateva poze mai jos.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Multumesc
Pe langa cadouri Mos Craciun mi-a si stricat cafetiera ..
Este vorba despre o cafetiera Philips aproape noua care nu mai incalzeste... Se aprinde ledul la apasarea butonului dar nu mai incalzeste.
Am facut o verificare rapida si de vina pare a fi placuta electronica, respectiv nu mai actioneaza releul care controleaza rezistenta de incalzire, deoarece releul este ok la fel si condensatorii. Banuiesc o problema la eeprom poate>
Nu inteleg exact insa, ce face efectiv placa asta, pentru ca din cate am vazut nu primeste informatie legata de temperatura rezistentei pentru a o "regla" prin intermediul releului.. sau nu imi dau eu seama. In plus eliminand aceasta placa si conectand rezistenta direct la retea, se incalzeste si la un momentdat declanseaza termostatul de pe ea (nu stiu daca este termostat care mentine temperatura constanta sau e doar pentru protectie la supraincalzire)
Poate s-a mai "lovit" cineva de problema asta si are vreo idee..
Am pus si cateva poze mai jos.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Multumesc
Trafic- Numarul mesajelor : 9
Varsta : 41
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 13/10/2015
Re: CAFETIERA PHILIPS HD7566
In prima fotografie, sub termostat, este o siguranta termica. Este buna?
Da. Este buna...
Deci, daca scot placa din schema si conectez direct rezistenta, acesta funtioneaza si la fel si termostatul care dupa un anumit timp declanseaza.. Doar ca nu stiu daca e ok sa functioneze asa (nu stiu daca acel termostat e cel care este folosit in mod normal la mentinerea temperaturii de lucru sau e doar un fel de siguranta pentru evitarea supraincalzirii in cazul unui defect)
In cazul in care acel termostat e cel folosit pt mentinerea temperaturii in parametrii, nu prea mai vad rostul acelei placute.. poate doar pentru buton care e cu "impuls" si pentru led... (ma indoiesc totusi)...
Deci, daca scot placa din schema si conectez direct rezistenta, acesta funtioneaza si la fel si termostatul care dupa un anumit timp declanseaza.. Doar ca nu stiu daca e ok sa functioneze asa (nu stiu daca acel termostat e cel care este folosit in mod normal la mentinerea temperaturii de lucru sau e doar un fel de siguranta pentru evitarea supraincalzirii in cazul unui defect)
In cazul in care acel termostat e cel folosit pt mentinerea temperaturii in parametrii, nu prea mai vad rostul acelei placute.. poate doar pentru buton care e cu "impuls" si pentru led... (ma indoiesc totusi)...
Citeste intai aici: http://forum.e-rusu.ro/t1776-atentionare
Ce tip este acel CI?
Modulul electronic are rol de automatizare. Am verificat manualul service. Nu are schema placii.
Acolo ar putea fi si un temporizator, de asta am intrebat de circuitul integrat.
Inainte de a merge pe "varianta" simplificarii (nu recomand asta!), ar trebui verificate condensatorii electrolitici, in special cel mare (C3), C1 si R1 (circuitul de alimentare al montajul electronic).
Ce tensiune este pe C3? Ar trebui sa fie ceva peste 17V.
Daca se aprind LED-uri, verifica releul, tranzistorul Q1.
Ce tip este acel CI?
Modulul electronic are rol de automatizare. Am verificat manualul service. Nu are schema placii.
Acolo ar putea fi si un temporizator, de asta am intrebat de circuitul integrat.
Inainte de a merge pe "varianta" simplificarii (nu recomand asta!), ar trebui verificate condensatorii electrolitici, in special cel mare (C3), C1 si R1 (circuitul de alimentare al montajul electronic).
Ce tensiune este pe C3? Ar trebui sa fie ceva peste 17V.
Daca se aprind LED-uri, verifica releul, tranzistorul Q1.
Ultima editare efectuata de catre Costin in Mar 27 Dec 2016 - 1:11, editata de 5 ori
La Multi Ani!
Intradevar problema pare similara, mai exact am gasit pe C1 doar 11-12V.
La bornele releului am doar 5.8V (releul este de 24V)
Am facut o proba cu in alt C1 in pic mai mic (275V in loc de 305V originalul), si cu un C3 (de 16V si 1000uF in loc de 16V si 470uF originalul).. Stiu ca nu prea e ok dar asta am avut la indemana prin casa..Nu prea s-a modificat nimic insa..
CI are marcajul sters.
Intradevar problema pare similara, mai exact am gasit pe C1 doar 11-12V.
La bornele releului am doar 5.8V (releul este de 24V)
Am facut o proba cu in alt C1 in pic mai mic (275V in loc de 305V originalul), si cu un C3 (de 16V si 1000uF in loc de 16V si 470uF originalul).. Stiu ca nu prea e ok dar asta am avut la indemana prin casa..Nu prea s-a modificat nimic insa..
CI are marcajul sters.
Trafic a scris:Am facut o proba cu in alt C1 in pic mai mic (275V in loc de 305V originalul), si cu un C3 (de 16V si 1000uF in loc de 16V si 470uF originalul).
La multi ani!
Merge si la 275V ~. Ce capacitate are cel nou?
Electroliticele trebuie sa fie la min. 25V. Scrie pe originale.
Scrie U8-U1 M 275V ~ , iar pe electrolitice scrie 16V 470 uF pe cel mare (am probat cu 16V si 1000 uF) iar pe cel mic scrie 35V si 22uF (nu am probat cu altul pentru ca am gasit doar de 50 V cu 10uF sau de 50V cu 2.2 uF. Ms
Originalul, albastru, are 220nF/305V~. Cel nou are 100nF/275V~. Este mic.
Monteaza doua in paralel. Electroliticii pot ramane cei originali.
Monteaza doua in paralel. Electroliticii pot ramane cei originali.
Am inteles. O sa cumpar unul exact ca cel original, pentru ca nu cred ca mai am altul momentan ca sa le pun in paralel. Multumesc.. Revin cu noutati..
Subiecte similare
» Cafetiera Philips , model HD7448 , HD7446 - defecte
» Philips 20GR1250 sasiu GR1AX
» Cafetiera Star Light model FD313 - defecte frecvente
» tv philips l01.2e aa
» Philips L7.2E AA
» Philips 20GR1250 sasiu GR1AX
» Cafetiera Star Light model FD313 - defecte frecvente