TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4689) | ||||
titus08 (1663) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (370) | ||||
petriangabor (232) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
Cei mai activi postatori ai lunii
titus08 | ||||
cata090 | ||||
Costin | ||||
fox | ||||
petriangabor | ||||
cristiiliut | ||||
portal | ||||
constantinvoicu216 |
Cafetiera Star Light model FD313 - defecte frecvente
Pagina 1 din 1
Cafetiera Star Light model FD313 - defecte frecvente
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
FD313 este o cafetiera simpla ce contine o placa electronica pentru automatizare (ON / OFF, temporizare), pe serpentina este cuplat termic un termostat cu temperatura fixa si o siguranta termica pentru protectie in situatia in care s-ar suda contactele termostatului.
Inainte de a incepe depanarea va supun atentiei aceasta postare:
FD313 este o cafetiera simpla ce contine o placa electronica pentru automatizare (ON / OFF, temporizare), pe serpentina este cuplat termic un termostat cu temperatura fixa si o siguranta termica pentru protectie in situatia in care s-ar suda contactele termostatului.
Inainte de a incepe depanarea va supun atentiei aceasta postare:
Re: Cafetiera Star Light model FD313 - defecte frecvente
1.
Defect: se aprinde LED-ul rosu la apasarea butonului ON; rezistenta nu se incalzeste.
Testare si remediere
Am verificat in ordine: siguranta termica, termostatul, rezistenta de incalzire. Cum toate sunt in ordine, am masurat tensiunea de alimentare pe condensatorul electrolitic mare, EC1 (470µF/25V). Am gasit 4V (tensiunea corecta este 12V). Condensatorul este in parametri (capacitate, ESR). Nu sunt componente active in scurtcircuit.
Din acest motiv suspectez ca fiind defect condensatorul CX1, folosit aici ca reactanta capacitiva (pe scurt, reduce tensiunea de alimentare). Pe ESR-metru am 0,2R si 6µF, desi este un condensator de 470 nF/275V ca. Avand in vedere capacitatea, tehnologia si tensiunea de lucru, cel mai bine este sa-l inlocuiti de proba. Eu am folosit un condensator la 630V cc.
Dupa inlocuirea acestui condensator, tensiunea la bornele diodei Zenner (stabilizatoare) a crescut la 12V si releul aclanseaza, alimentand rezistenta de incalzire.
Pentru ca am fost intrebat, precizez ca CI nu este marcat.
Defect: se aprinde LED-ul rosu la apasarea butonului ON; rezistenta nu se incalzeste.
Testare si remediere
Am verificat in ordine: siguranta termica, termostatul, rezistenta de incalzire. Cum toate sunt in ordine, am masurat tensiunea de alimentare pe condensatorul electrolitic mare, EC1 (470µF/25V). Am gasit 4V (tensiunea corecta este 12V). Condensatorul este in parametri (capacitate, ESR). Nu sunt componente active in scurtcircuit.
Din acest motiv suspectez ca fiind defect condensatorul CX1, folosit aici ca reactanta capacitiva (pe scurt, reduce tensiunea de alimentare). Pe ESR-metru am 0,2R si 6µF, desi este un condensator de 470 nF/275V ca. Avand in vedere capacitatea, tehnologia si tensiunea de lucru, cel mai bine este sa-l inlocuiti de proba. Eu am folosit un condensator la 630V cc.
Dupa inlocuirea acestui condensator, tensiunea la bornele diodei Zenner (stabilizatoare) a crescut la 12V si releul aclanseaza, alimentand rezistenta de incalzire.
Pentru ca am fost intrebat, precizez ca CI nu este marcat.
Subiecte similare
» Cafetiera Philips , model HD7448 , HD7446 - defecte
» LCD JVC model LT-26A61SU - defecte frecvente
» LCD Sharp, model LC32D44E - defecte frecvente
» LCD Samsung, model LE32A450C2 - defecte frecvente
» Convertizor ABB , model ACS604 - defecte frecvente
» LCD JVC model LT-26A61SU - defecte frecvente
» LCD Sharp, model LC32D44E - defecte frecvente
» LCD Samsung, model LE32A450C2 - defecte frecvente
» Convertizor ABB , model ACS604 - defecte frecvente
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum: