TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4687) | ||||
titus08 (1660) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (368) | ||||
petriangabor (228) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
masuratori
2 participanți
Electronice de la A la Z :: Depanare :: TV :: CRT
Pagina 1 din 1
masuratori
la o supratensiune s-au defectat mai multe piese dintr-un tv sunny .extda 8172 o rez de 1ohm pe linia de24v si finalul de linii d1555.le-am inlocuit mai putin finalul unde am pus bu 508d am toate tensiunile corecte mai putin la final linii unde in loc de110v am 148-150v deci nu lucreaza bu508d. imi puteti da o solutie cum sa-l fac sa mearga
mada215- Numarul mesajelor : 2
Varsta : 62
Localizare : roman
Data de inscriere : 03/03/2014
Re: masuratori
2SD1555 are si rezistor intre B-E. Asa ca trebuie montat un rezistor de 47 ohmi. Cu aceasta modificare n-ar trebui sa mai fie probleme.
Parerea mea este ca sursa are probleme. Nu mai stabilizeaza.
As deconecta alimentarea transformatorului de linii (sa nu se arda tranzistorul) si as conecta in loc un bec de 40-65W. Daca tensiunea este mare, pana la reparare, deconectati si un terminal al diodelor din secundare (MAI PUTIN CEA DE PE B+, aceasta tensiune are rol in bucla de reglaj!).
Nu stiu exact schema, dar ar trebui sa fie un comparator de eroare (tranzistor, dioda stabilizatoare, semireglabil de reglaj U) care comanda un optocuplor.
Cam pe aici ar trebui cautat defectul.
Parerea mea este ca sursa are probleme. Nu mai stabilizeaza.
As deconecta alimentarea transformatorului de linii (sa nu se arda tranzistorul) si as conecta in loc un bec de 40-65W. Daca tensiunea este mare, pana la reparare, deconectati si un terminal al diodelor din secundare (MAI PUTIN CEA DE PE B+, aceasta tensiune are rol in bucla de reglaj!).
Nu stiu exact schema, dar ar trebui sa fie un comparator de eroare (tranzistor, dioda stabilizatoare, semireglabil de reglaj U) care comanda un optocuplor.
Cam pe aici ar trebui cautat defectul.
Electronice de la A la Z :: Depanare :: TV :: CRT
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum