TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4689) | ||||
titus08 (1663) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (370) | ||||
petriangabor (232) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
Cei mai activi postatori ai lunii
titus08 | ||||
cata090 | ||||
fox | ||||
Costin | ||||
petriangabor | ||||
cristiiliut | ||||
constantinvoicu216 | ||||
portal |
Samsung CK5339 , sasiu SCT11B - sursa
2 participanți
Electronice de la A la Z :: Depanare :: TV :: CRT
Pagina 1 din 1
Samsung CK5339 , sasiu SCT11B - sursa
Atentie !
Tensiuni periculoase ! Pericol de electrocutare !
Nu demontati capacul televizorului daca nu aveti calificarea necesara si minimum 18 ani !
Nu incurajez modificarea schemei originale a aparatelor .
Oricine face astfel de modificari o face pe riscul sau , autorul articolului nu isi asuma niciun fel de responsabilitate .
Postarea are rol didactic , din seria "ASA NU !"
Tensiuni periculoase ! Pericol de electrocutare !
Nu demontati capacul televizorului daca nu aveti calificarea necesara si minimum 18 ani !
Nu incurajez modificarea schemei originale a aparatelor .
Oricine face astfel de modificari o face pe riscul sau , autorul articolului nu isi asuma niciun fel de responsabilitate .
Postarea are rol didactic , din seria "ASA NU !"
Sasiul SCT11B are o sursa construita in jurul circuitului SMR40200 .
Datorita faptului ca in ultimul timp au aparut circuite contrafacute iar kit-ul original este scump , multi depanatori inlocuiesc aceasta sursa . In timp am gasit multe tipuri de sursa , incepand cu montaje decupate de pe alte sasie , surse de Alfa , surse cu 3 tranzistori s.a.
Am primit un astfel de aparat care avea atasata o sursa WSP-004 (cu tensiuni multiple , CS3842A , K1117 si chopper , de provenienta Turcia) .
Pe langa faptul ca sursa era defecta depanatorul nu a acordat atentie fixarii acestei surse in interiorul carcasei . A fost "aruncata" .
Problema este ca aceasta sursa are tranzistorul cu drena neizolata conectata la radiator si poate sa cupleze tensiunea retelei la sasiu - PERICOL DE ELECTROCUTARE SI INCENDIU !
Din acest motiv recomand fixarea ei ferma pe peretele lateral stanga al carcasei cu ajutorul unor coliere de plastic , avand grija ca intre masa tubului si radiator sa existe cel putin 1 cm distanta , eventual se pot intercala materiale electroizolante corespunzatoare .
Iata o posibila solutie
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Nu sunt adeptul unor astfel de modificari , convins fiind ca varianta originala este cea mai sigura , dar in cazul prezentat nu exista alta posibilitate , etajul sursa fiind "defrisat" .
La acest sasiu mi se pare mult mai potrivita UPS001 care foloseste transformatorul sursei originale , este mult mai mica , usor de montat (doar doua fire si un surub) .
Re: Samsung CK5339 , sasiu SCT11B - sursa
va salut,are cineva schema acestui sasiu lizibila caci am descarcat-o de pe esi si la marire este ilizibila.va multumesc
NICA- Numarul mesajelor : 7
Varsta : 63
Localizare : timisoara
Data de inscriere : 17/03/2011
Re: Samsung CK5339 , sasiu SCT11B - sursa
cautand mai bine am gasit-o tot pe acest forum
NICA- Numarul mesajelor : 7
Varsta : 63
Localizare : timisoara
Data de inscriere : 17/03/2011
Subiecte similare
» Defect sursa TV SONY KV-29CL11K ( sasiu FE-2 )
» samsung defect sursa
» SAMSUNG UE40NU7122 sursa
» Reparare sursa comutatie Samsung
» BN44-00168B, SIP460A - sursa LCD TV Samsung
» samsung defect sursa
» SAMSUNG UE40NU7122 sursa
» Reparare sursa comutatie Samsung
» BN44-00168B, SIP460A - sursa LCD TV Samsung
Electronice de la A la Z :: Depanare :: TV :: CRT
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum