TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4687) | ||||
titus08 (1660) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (368) | ||||
petriangabor (228) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
Receptor AM cu circuit integrat logic CMOS
2 participanți
Pagina 1 din 1
Receptor AM cu circuit integrat logic CMOS
Schema propusa de [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] , aparuta mai apoi si in Hobby Electronika nr. 4/2003 , este un radioreceptor AM tip 1V1 (un etaj de amplificare in RF , detector si un etaj de amplificare AF) . Se remarca prin simplitate si permite receptionarea posturilor de radio ce sunt transmise in UM . Este folosit un circuit integrat logic , tehnologie CMOS de tip [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] (6 porti inversoare) .
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Se remarca utilizarea primei porti in regim de amplificare analogica datorita polarizarii cu R1 .
A doua poarta este folosita ca invertor iar ultimele 4 porti lucreaza in regim analogic (amplificare) datorita R3 si R4 (valoarea R3 influenteaza limita minima a sarcinii , R3=0 daca sarcina este foarte mare - zeci kohmi) .
R2 poate fi inlocuit cu un potentiometru pentru reglarea volumului , iar castile de un difuzor conectat cu transformator de adaptare (ca la aparatele de radio portabile vechi (Albatros , Cora , etc.) .
Cablaj
Montaj
Pentru mai multe detalii vizitati saitul [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] .
Se remarca utilizarea primei porti in regim de amplificare analogica datorita polarizarii cu R1 .
A doua poarta este folosita ca invertor iar ultimele 4 porti lucreaza in regim analogic (amplificare) datorita R3 si R4 (valoarea R3 influenteaza limita minima a sarcinii , R3=0 daca sarcina este foarte mare - zeci kohmi) .
R2 poate fi inlocuit cu un potentiometru pentru reglarea volumului , iar castile de un difuzor conectat cu transformator de adaptare (ca la aparatele de radio portabile vechi (Albatros , Cora , etc.) .
Cablaj
Montaj
Pentru mai multe detalii vizitati saitul [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] .
Re: Receptor AM cu circuit integrat logic CMOS
M-am jucat si eu cu asa ceva si am constatat ca integratele romanesti MMC se aud foarte incet. Cele mai bune au fost cele notate cu HEF4049 sau HCF4049.
Ca o paranteza, radiourile Cora aveau etajul final de audiofrecventa cu complementarii EFT323 si EFT373, deci nu foloseau transformatoare audio.
Ca o paranteza, radiourile Cora aveau etajul final de audiofrecventa cu complementarii EFT323 si EFT373, deci nu foloseau transformatoare audio.
scormonel- Numarul mesajelor : 13
Varsta : 67
Localizare : Craiova
Stare de spirit : Casatorit
Data de inscriere : 13/07/2010
Subiecte similare
» Circuit Integrat BD9703
» Circuit integrat SMD DG211
» SC1S311 - circuit integrat
» Un proiect de amplificator hi-fi cu circuit integrat
» TL431 - un circuit integrat multifunctional
» Circuit integrat SMD DG211