TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4687) | ||||
titus08 (1660) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (368) | ||||
petriangabor (228) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
Diamant 32hl4330h/a
3 participanți
Electronice de la A la Z :: Depanare :: TV :: LED
Pagina 1 din 1
Diamant 32hl4330h/a
salutari, am acest tv si are banda led defecta,nu are rama la ecran,e lipit nu-pot extrage cu ventuze. Rugamintea este ; ce procedeu sa aplic sa deslipesc displeyul si daca ramine impuritati cu ce pot curata displeyul. Multumesc, o seara placuta.
necula.vasile- Mester
- Numarul mesajelor : 159
Varsta : 72
Localizare : constanta
Data de inscriere : 10/03/2011
Re: Diamant 32hl4330h/a
Trebuie identificat cu ce a fost lipit. Daca au utilizat poxipol, nu mai sunt solutii. Ar trebuii taiata mai jos rama de plastic, apoi lipita cu bride de plastic si poxipol.
titus08- Moderator
- Numarul mesajelor : 1660
Varsta : 54
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : super-ultra-expert
Data de inscriere : 12/02/2017
nu e poxipol ,am reusit sa desfac ecranul in felul urmator, in partea de jos a ecranului e o baghete de plasti care se prinde in clipsuri,se da jos si se vede lvds-ul.E singura parte libera unde este un luft incat ar intra o lama de cutter, am folosit o bucata de folie dispersoare de la monitor de calculator e mai dura um picut si e matuita. Am taiat o bucata mai lunga cam 15 cm si lata de 4cm am bagat si a intrat si mam plimbat cu ea usurel cu ea inaintand pana am dat roata,si am desprins ecranul.E banda cauciucata si s-a taiat pe mijloc ramanind jumate pe rama de plastic si jumate pe display, este ca acea banda cauciucata pe cere sta displayul ca la cele cu rama,numai ca asta e mai puternic lipita pe cadru si pe display.Prin taiere ramin bobite de cauciuc.Am incercat usor sa deslipesc de pe cadru si se deslipeste in unele locuri mai usor.Maine sau poimaine imi soseste banda dublu adeziva de pris ecranele fara rama, apoi deslipesc tot.Cum sa curat pe display? se poate folosi alcol izopropilic? sau sa incerc cu acea bucata cu care am taiat cauciucul? Daca indepartez problema se rezolva elegant, astet banda.
necula.vasile- Mester
Costin și titus08 apreciază acest mesaj
Incercati sa folositi folia pentru razuire mecanica.
Alcool!
Alcool!
Ultima editare efectuata de catre Costin in Joi 23 Noi 2023 - 23:51, editata de 1 ori
titus08 apreciază acest mesaj
Alcoolul izopropilic nu inlatura cauciucul lipit, nu este un solvent. Utilizarea oricarui solvent va matui folia de polarizare care este de plastic, nu este indicat. Se curata doar manual cu grija.
Referitor la linkul postat. La DONATII este mult mai facil donatiile in crypto (recomand LTC) decit PayPal sau Card debit. Astfel, orice vizitator de oriunde poate face o donatie. La bancomatele Bitcoin Romania se schimba fara cont pina la 1000USD/tranzactie/adresa/zi. Se mai poate utiliza cu cont si serviciile Tradesilvania de la cluj (la toate punctele de plata din orice mall in toata tara).
PS. In cazul in care se sparge panoul, cred ca ne-ar face mare placere sa stim detaliat cum s-a intimplat .... doar in pur scop profesional, sa putem documenta un eventual raspuns: Asa a facut xx si a crapat panoul.
Referitor la linkul postat. La DONATII este mult mai facil donatiile in crypto (recomand LTC) decit PayPal sau Card debit. Astfel, orice vizitator de oriunde poate face o donatie. La bancomatele Bitcoin Romania se schimba fara cont pina la 1000USD/tranzactie/adresa/zi. Se mai poate utiliza cu cont si serviciile Tradesilvania de la cluj (la toate punctele de plata din orice mall in toata tara).
PS. In cazul in care se sparge panoul, cred ca ne-ar face mare placere sa stim detaliat cum s-a intimplat .... doar in pur scop profesional, sa putem documenta un eventual raspuns: Asa a facut xx si a crapat panoul.
titus08- Moderator
Costin, necula.vasile și titus08 apreciază acest mesaj
titus08 a scris:Alcoolul izopropilic nu inlatura cauciucul lipit, nu este un solvent. Utilizarea oricarui solvent va matui folia de polarizare care este de plastic, nu este indicat. Se curata doar manual cu grija.
Exemplificam metoda de dezlipire. Aud discutii printre depanatori ca au demontat rama cu tot cu ecran, dar este mai riscant.
Solutia adoptata de domnul Necula este corecta.
Nu are ce cauta cu alcoolul pe folia de polarizare!
Cat despre donatii... nu ar conta valuta, dar pana in acest moment balanta este pe zero si cel mai probabil o sa raman asa tot timpul. ;-)
Sa auzim de bine!
necula.vasile și titus08 apreciază acest mesaj
am primit banda,maine ma ocup de problema, incerc sa razui usor pe displey.Multumesc f mult, am sa dau detalii cand rezolv, o zi frumoasa sa aveti!
necula.vasile- Mester
La unele modele am scos si eu doar partea metalica cu benzile, panoul a ramas prins intre rama frontala si pe rama intermediara. Mi s-a parut mult mai usor/sigur sa ramina panoul cu foliile prins intre cele 2 rame. Nici nu mai era nevoie sa fie mutat. Mai nou am avut la ultimele modele de Vortex, panoul lipit in partea de sus cu ceva foarte greu de dezlipit. Initial am crezut ca este o capcana a clientului, dar am mai primit un Vortex cu aceiasi parte lipita. Daca nu esti atent se sparge panoul, este lipit doar cca 10 cm, cit sa plesneasca daca nu observi.
titus08- Moderator
Costin și necula.vasile apreciază acest mesaj
asa cum am promis, revin cu continuarea depanarii tv Diamant. Am curatat frumos resturile ramase in felul urmator: Am bagat sub restul de la banda veche folia si am ridica in susde banda si s_a deslipit usor usor dand ocol.In unele locuri era mai tare lipit, am racait usor si s-a deslipit,asa am procedat si pe rama si pe display.Ampus banda noua, banda era pe un canal canalul era mai inalt iar banda e subtire asa ca am pus trei straturi sa se ridice incat sa se lipeasca de displlay , totul a iesit elegant si tv -urile ca au fost doua au fost rezolvate. Multumesc de sfaturi, nu am sters cu nimic.O seara placuta1
necula.vasile- Mester
Electronice de la A la Z :: Depanare :: TV :: LED
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum