TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4687) | ||||
titus08 (1660) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (368) | ||||
petriangabor (228) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
Schimbare de la retea la panouri si invers fara intrerupere
5 participanți
Pagina 1 din 1
Schimbare de la retea la panouri si invers fara intrerupere
Salut.
Am bagat 220 de la inverterul solar in tablul din casa prin priza exterioara.
Ca sa schimb inapoi pe retea cand nu este soare sau bateriile sun goale, trebuie sa inchid / tai alimentarea de la acea priza care vine de la panouri, si ridic / bag tensiune de la retea.
Problema:
Totul functioneaza dar, momentul ala de 1 sec sau cat o fi cand schimb, raman fara tensiune si se tot inchid si deschid electronicele , pc , tv etc.
As vrea sa nu mai fie acea intrerupere, sa nu trebuiasca sa comut 2 sigurante, una sa declanseze singura cand o inchid pe cealalta sau nu stiu cum.
Pentru ca, daca nu fac chestia sa inchid o sursa si sa o deschid pe cealalta, sare siguranta la inverter.
Daca inchid ala galben (vezi foto) se intalneste curentul asa ca trebuie sa inchid ala cu P si apoi sa deschid ala galben (reteaua)
Are cineva o solutie mai ieftina decat automatizarile de sute mii de lei ?
Am bagat 220 de la inverterul solar in tablul din casa prin priza exterioara.
Ca sa schimb inapoi pe retea cand nu este soare sau bateriile sun goale, trebuie sa inchid / tai alimentarea de la acea priza care vine de la panouri, si ridic / bag tensiune de la retea.
Problema:
Totul functioneaza dar, momentul ala de 1 sec sau cat o fi cand schimb, raman fara tensiune si se tot inchid si deschid electronicele , pc , tv etc.
As vrea sa nu mai fie acea intrerupere, sa nu trebuiasca sa comut 2 sigurante, una sa declanseze singura cand o inchid pe cealalta sau nu stiu cum.
Pentru ca, daca nu fac chestia sa inchid o sursa si sa o deschid pe cealalta, sare siguranta la inverter.
Daca inchid ala galben (vezi foto) se intalneste curentul asa ca trebuie sa inchid ala cu P si apoi sa deschid ala galben (reteaua)
Are cineva o solutie mai ieftina decat automatizarile de sute mii de lei ?
sorinsky- Numarul mesajelor : 26
Varsta : 46
Localizare : Ro
Stare de spirit : Buna
Data de inscriere : 15/03/2023
Re: Schimbare de la retea la panouri si invers fara intrerupere
Nu este.
Singura solutie este sa utilizezi aplicatia hardware dedicata acestui tip de automatizare care functioneaza exact ca un UPS.
O solutie de compromis: Fa o priza (coloana) alimentata de un UPS. Alimentezi UPS-ul dupa caz din retea sau solar cu un circuit simplu de comutare al alimentarii. Acumulatorul UPS-ului va elimina intreruperea de 1 secunda la schimbarea alimentarii. Pentru eliminarea fenomenelor tranzitorii configurezi o perioada de pauza la schimbarea surselor de 3 secunde.
Singura solutie este sa utilizezi aplicatia hardware dedicata acestui tip de automatizare care functioneaza exact ca un UPS.
O solutie de compromis: Fa o priza (coloana) alimentata de un UPS. Alimentezi UPS-ul dupa caz din retea sau solar cu un circuit simplu de comutare al alimentarii. Acumulatorul UPS-ului va elimina intreruperea de 1 secunda la schimbarea alimentarii. Pentru eliminarea fenomenelor tranzitorii configurezi o perioada de pauza la schimbarea surselor de 3 secunde.
titus08- Moderator
- Numarul mesajelor : 1660
Varsta : 54
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : super-ultra-expert
Data de inscriere : 12/02/2017
Costin și sorinsky apreciază acest mesaj
Ma gandesc cum sa fac asta fara cabluri suplimentare, desi nu cred ca sunt solutii. Mi-ar mai trebui o coloana si nu am loc in copex, ar trebui sa dau gaura sa intru prin perete sau prin pod dar nu imi place nici o varianta.
titus08 apreciază acest mesaj
mariand- Numarul mesajelor : 4
Varsta : 63
Localizare : RO
Data de inscriere : 12/03/2011
sorinsky apreciază acest mesaj
Mersi mariand
Sa inteleg ca daca pun acel Manager de retea, pur si simplu trece de pe o sursa pe cealalta fara intrerupere, asa cum face un ups sau un invertor conectat la retea ?
Sa inteleg ca daca pun acel Manager de retea, pur si simplu trece de pe o sursa pe cealalta fara intrerupere, asa cum face un ups sau un invertor conectat la retea ?
Multumim Marian!
Se pare ca da.
Timpul de comutare este mai mic de 50 ms.
Marian asteapta un astfel de aparat sa-i soseasca in cateva zile.
Sunt curios cum se comporta in practica.
Se pare ca da.
Timpul de comutare este mai mic de 50 ms.
Marian asteapta un astfel de aparat sa-i soseasca in cateva zile.
Sunt curios cum se comporta in practica.
Astept si eu cu nerabdare si as dori sa ma anuntati aici cu un post daca se poate.
Cu toate ca mi-au raspuns cei care produc astfel de comutatoare YRO (e china nu are legatura cu tara noastra) ca computerul se va inchide chiar daca timpul este extrem de rapid 0.2 ms !
Cu toate ca mi-au raspuns cei care produc astfel de comutatoare YRO (e china nu are legatura cu tara noastra) ca computerul se va inchide chiar daca timpul este extrem de rapid 0.2 ms !
Dupa cum am specificat foarte clar, DOAR versiunea gen UPS functioneaza fara intreruperi.
titus08- Moderator
Costin apreciază acest mesaj
marinp- Numarul mesajelor : 4
Varsta : 59
Localizare : craiova
Data de inscriere : 21/07/2017
marinp- Numarul mesajelor : 4
Varsta : 59
Localizare : craiova
Data de inscriere : 21/07/2017
Pentru a comuta rapid (FARA INTRERUPERE!!) de pe retea pe panou si invers, TENSIUNILE TREBUIE FAZATE INTII !! Altfel nu merge. Aparatele scumpe de comutare, produc compensarea fazei invertorului panouri/eoliana pentru sincronizarea cu reteaua ( care nu merge defazata). Cind ambele tensiuni sunt fazate, se pun in paralel (vezi punerea in paralel a 2 transformatoare cu aceiasi tensiune) pentru 2-3 secunde, apoi se deconecteaza una dintre ele. Nicio versiune de comutare cu relee NU FUNCTIONEAZA fara intrerupere.
titus08- Moderator
Costin apreciază acest mesaj
Ultima editare efectuata de catre Costin in Mier 29 Mar 2023 - 12:13, editata de 1 ori (Motiv : Adaugare foto)
Costin și sorinsky apreciază acest mesaj
Multumim pentru informatii, Marian!
Se pare ca aparatele care au o rezerva de energie in condensatoare electrolitice nu simt oprirea.
Se pare ca aparatele care au o rezerva de energie in condensatoare electrolitice nu simt oprirea.
Ultima editare efectuata de catre Costin in Mier 29 Mar 2023 - 12:12, editata de 1 ori (Motiv : Adaugare foto)
Costin, titus08 și sorinsky apreciază acest mesaj
In concluzie...
Singura comutare fara efecte este cea care permite intai sincronizarea surselor ([Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]).
In varianta aparatajului simplu, ca cele doua modele prezentate de Marian, consumatorii mai pretentiosi trebuie protejati cu UPS-uri. Totusi si in acest caz (sunt unele caderi de retea care "pacalesc" UPS-urile) exista riscul ca unii consumatori sa simta timpul de comutare si sa se opreasca.
Singura comutare fara efecte este cea care permite intai sincronizarea surselor ([Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]).
In varianta aparatajului simplu, ca cele doua modele prezentate de Marian, consumatorii mai pretentiosi trebuie protejati cu UPS-uri. Totusi si in acest caz (sunt unele caderi de retea care "pacalesc" UPS-urile) exista riscul ca unii consumatori sa simta timpul de comutare si sa se opreasca.
Ultima editare efectuata de catre Costin in Mier 29 Mar 2023 - 18:01, editata de 2 ori
titus08 și sorinsky apreciază acest mesaj
Desigur. Dar daca se utilizeaza un UPS unde tensiunea de iesire este obtinuta numai din invertor unde invertorul este alimentat numai de la baterie cu redresor de retea tampon, nu mai exista intreruperi. Nu se pune problema unei bateri uzate sau a altor defecte.
titus08- Moderator
Marian, acel inversor este I-II nu este I-0-II nu ? Din poza nu imi dau seama de prea multe. Daca face ce ai zis tu e super si vreau sa imi iau si eu.
Mersi.
Mersi.
Bine, mersi.
Doar ca am vazut ca sunt fara 0 si ma gandeam ca poate sunt mai bune acele ? fara sa treaca prin zero ? Sau nu trece ?
Doar ca am vazut ca sunt fara 0 si ma gandeam ca poate sunt mai bune acele ? fara sa treaca prin zero ? Sau nu trece ?
Cel mai probabil, fara a avea pozitie "0", este mai rapid.
Oricum, toate dispozitivele au un mecanism de sacadare care minimalizeaza timpul de rupere sau de cuplare a contactelor.
Oricum, toate dispozitivele au un mecanism de sacadare care minimalizeaza timpul de rupere sau de cuplare a contactelor.
Confirm si eu ca functioneaza inversorul hager !! Nu ma asteptam
Confirm si eu ca functioneaza inversorul hager fara 0, doar I si II. Nu ma asteptam va zic sincer, m-am gandit ca poate marian a probat pe un pc mai nou ceva etc.
Dar pot confirma ca nu se opreste nici tv-ul nici laptop-ul fara baterie nici pc-ul (bec-ul/becurile se sting o fractiune de secunda) dar practic este perfect, doar pretul este problema dar asta este.
Eu as avea nevoie de mai multe pentru ca pot folosi toate odata, in functie de soare.
Dar am gasit ceva asemanator / identic in china cu 30 lei, va zic peste o luna si ceva daca va merge.
Mersi Marian si tuturor care au raspuns, chiar nu credeam nici eu ca este posibil fara ups.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Dar pot confirma ca nu se opreste nici tv-ul nici laptop-ul fara baterie nici pc-ul (bec-ul/becurile se sting o fractiune de secunda) dar practic este perfect, doar pretul este problema dar asta este.
Eu as avea nevoie de mai multe pentru ca pot folosi toate odata, in functie de soare.
Dar am gasit ceva asemanator / identic in china cu 30 lei, va zic peste o luna si ceva daca va merge.
Mersi Marian si tuturor care au raspuns, chiar nu credeam nici eu ca este posibil fara ups.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ultima editare efectuata de catre sorinsky in Sam 29 Apr 2023 - 5:25, editata de 1 ori
Fi foarte atent ca la 30 de lei este sigur teapa. Nu il testa in circuitul pri cipal, testeaza-l separat sa nu arzi ceva important.
Ti-am spus ca fara invertor sincronizat nu merge. Pretul creste exponential cu puterea dispozitivului.
Ti-am spus ca fara invertor sincronizat nu merge. Pretul creste exponential cu puterea dispozitivului.
titus08- Moderator
Asa o sa fac.titus08 a scris:Fi foarte atent ca la 30 de lei este sigur teapa. Nu il testa in circuitul pri cipal, testeaza-l separat sa nu arzi ceva important.
Eu le-am trimis mesaj si i-am intrebat daca functioneaza asa cum trebuie (le-am trimis date tehnice) si ei au zis ca da. Daca nu functioneaza cum trebuie, trimit inapoi. Ar trebui sa fac asta dar nu stiu daca o sa o fac totusi in caz ca nu merge
Subiecte similare
» Catalog panouri LCD, LED
» Panouri led - preturi avantajoase!
» Philips TE2.2 E CA - schimbare norme in PAL BG/DK
» Schimbare placa de monitor
» Cum protejam aparatele alimentate la retea ?
» Panouri led - preturi avantajoase!
» Philips TE2.2 E CA - schimbare norme in PAL BG/DK
» Schimbare placa de monitor
» Cum protejam aparatele alimentate la retea ?
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum