TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4687) | ||||
titus08 (1660) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (368) | ||||
petriangabor (228) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
Samsung ue58j5200aw
3 participanți
Electronice de la A la Z :: Depanare :: TV :: LCD
Pagina 1 din 1
Samsung ue58j5200aw
Salutari , acest tv are sursa bn44-00787a ,masurind tensiuni am gasit 12,89v in 4 pini ai conectorului ,si pe cond filtraj 344v ceace cred ca nu functioneaza pcf-ul.Cautind pe youtube am gasit ca un defect clasic al sursei ar fi arderea mosfetului din backlight inclusiv deteriorarea baretelor.Mosfetul este bun si atunci am verificat si baretele sa vad daca pe tester am asa cum arata pe youtube .Daca acolo arata pe o sectiune 82v si pe cealalta 62v si nu era in regula, la mine arata 104v pe ambele sectiuni.Am ramas surprins si am cerut ajutor ca cineva a mai masurat si ar spune care ar fi tensiunea adevarata.Nu am desfacut panelul inca si doream sa stiu daca e problema si cu ledurile,am banuiala ca nu e in regula,asta era problema.Imi cer scuze,nu am verificat editarea si nu stiam, multumesc pentru intelegere si sfaturi.
Ultima editare efectuata de catre necula.vasile in Mier 20 Iul 2022 - 10:14, editata de 1 ori
necula.vasile- Mester
- Numarul mesajelor : 159
Varsta : 72
Localizare : constanta
Data de inscriere : 10/03/2011
Re: Samsung ue58j5200aw
Nu se intelege tot mesajul, cumva iese din spatiu. Asa ceva nu s-a mai intimplat. Poate l-ai scris in editor si l-ai lipit. Corecteaza problema intii. Si textul tau are alta culoare.
Daca baretele nu se aprind cu testerul, sunt leduri arse pe ele.
Daca baretele nu se aprind cu testerul, sunt leduri arse pe ele.
titus08- Moderator
- Numarul mesajelor : 1660
Varsta : 54
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : super-ultra-expert
Data de inscriere : 12/02/2017
am corectat ,multumesc de intelegere si sfaturi.
necula.vasile- Mester
titus08 apreciază acest mesaj
Daca conectezi baretele la tester si nu lumineaza, sunt leduri arse pe barete. Tensiunile de youtube nu au importanta. Ar trebui sa desfaci panoul si sa masori fiecare led in parte, ce curent consuma. Cele cu consum mic se vor arde sigur si trebuie schimbate. Nu sunt alte solutii. Dupa ce repari baretele, repara si invertorul daca este cazul. Ca sa verifici invertorul, conecteaza extern un numar corespunzator de barete serie la acesta. Verifica testerul daca aprinde o bareta care sti ca este buna. Sa nu fie testerul defect.
Testerul meu masoara curentul prin led si tensiunea aplicata ledului. Astfel imperechez/verific usor ledurile.
Testerul meu masoara curentul prin led si tensiunea aplicata ledului. Astfel imperechez/verific usor ledurile.
titus08- Moderator
- Numarul mesajelor : 1660
Varsta : 54
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : super-ultra-expert
Data de inscriere : 12/02/2017
Leduri de pe barete cu probleme, desfa display-ul si verifica ledurile , 100% sunt defecte
Florinel TV- Moderator
- Numarul mesajelor : 729
Varsta : 44
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 24/02/2014
toata problema era de la faptul ca nu lucra pcf-ul, am inlocuit sursa care avea pe cond 390v si tv functioneaza de 5 zile non stop la o terasa in Mamaia.La cererea clientului nu am desfacut panelul sa vad si starea ledurilor.Cum am spus mosfetul pe invertor era bun. Tensiunea pe backlight e 313v/0,41a,ma gandesc ca poate asa trebuia sa arate pe tester 104.Multumesc mult de sfaturi si ajutor
necula.vasile- Mester
fox, quinn și titus08 apreciază acest mesaj
Electronice de la A la Z :: Depanare :: TV :: LCD
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum