TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4687) | ||||
titus08 (1660) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (368) | ||||
petriangabor (228) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
Benq Q7C4 - FP71E+ defect curios
2 participanți
Electronice de la A la Z :: Depanare :: Monitoare :: LCD
Pagina 1 din 1
Benq Q7C4 - FP71E+ defect curios
Am fost solicitat cu ceva timp in urma de un coleg de breasla (cu experienta in depanare) sa-i dau cateva indicatii pentru repararea unui monitor Benq . Cum toate prezinta defect la invertoare , i-am spus cate ceva despre lipituri , condensatoare , tranzistori [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] , [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] si l-am directionat catre [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] , unde am enumerat defectele aparute la aceste sasie . Cum nu reusea sa repare monitorul , i-am sugerat sa-l trimita pentru a arunca o privire si eu .
Defectul , de aceasta data provocat , era banal . Unul din tranzistorii bipolari era lipit gresit (emitor in loc de baza) .
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Stresul si oboseala pot da cele mai curioase "defecte" .
Defectul , de aceasta data provocat , era banal . Unul din tranzistorii bipolari era lipit gresit (emitor in loc de baza) .
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Stresul si oboseala pot da cele mai curioase "defecte" .
Re: Benq Q7C4 - FP71E+ defect curios
buna ziua!
v-as ruga sa-mi dati si mie cateva sfaturi referitoare la o defectiune la acest tip de monitor!
dar sa incep cu inceputul! monitorul s-a defectat dupa ce s-a luat curentul...defectat in sensul ca nu se mai aprindea deloc....bun...am zis ca e rezistenta fuzibila...asa si era
am mai gasit condensatorul acela mare de 450v si 120uf avea un brat corodat.... plus un condensator de 1000uf la 16v umflat.
aaaaa...sa nu uit de tranzistorul q7nk80zfp defect pe care l-am schimbat!!!!
acum monitorul se aprinde...merge dar nu mai are aceeasi claritate iar pe anumite portiuni se vad liniii cu pixeli....iar culaorea negru e de un verde inchis.....
sa mai fie vreun condensator?
si toate astea ca s-a luat curentul!!!!
daca aveti vreun sfat va rog mult sa imi spuneti
v-as ruga sa-mi dati si mie cateva sfaturi referitoare la o defectiune la acest tip de monitor!
dar sa incep cu inceputul! monitorul s-a defectat dupa ce s-a luat curentul...defectat in sensul ca nu se mai aprindea deloc....bun...am zis ca e rezistenta fuzibila...asa si era
am mai gasit condensatorul acela mare de 450v si 120uf avea un brat corodat.... plus un condensator de 1000uf la 16v umflat.
aaaaa...sa nu uit de tranzistorul q7nk80zfp defect pe care l-am schimbat!!!!
acum monitorul se aprinde...merge dar nu mai are aceeasi claritate iar pe anumite portiuni se vad liniii cu pixeli....iar culaorea negru e de un verde inchis.....
sa mai fie vreun condensator?
si toate astea ca s-a luat curentul!!!!
daca aveti vreun sfat va rog mult sa imi spuneti
zack- Numarul mesajelor : 1
Varsta : 42
Localizare : buzau
Data de inscriere : 03/08/2010
Electronice de la A la Z :: Depanare :: Monitoare :: LCD
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum