TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4689) | ||||
titus08 (1663) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (370) | ||||
petriangabor (232) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
Cei mai activi postatori ai lunii
titus08 | ||||
cata090 | ||||
Costin | ||||
fox | ||||
petriangabor | ||||
cristiiliut | ||||
constantinvoicu216 | ||||
portal |
TV VINCHI LE-4018A
3 participanți
Pagina 1 din 1
TV VINCHI LE-4018A
Buna Seara daca se poate un firmware pentru acest tv . Sau niste idei cum sa ii calibrez culorile mai bine daca se poate un raspuns ceva mai explicit daca primesc un firmware cum il instalez daca nu cum sa calibrez culorile multumesc anticipat.
Televizor identic cu acesta : https : / / www .emag . ro/televizor-led-smarttech-101-cm-le-4018-full-hd-113696/pd/DM7537BBM/
Televizor identic cu acesta : https : / / www .emag . ro/televizor-led-smarttech-101-cm-le-4018-full-hd-113696/pd/DM7537BBM/
rawtrand- Numarul mesajelor : 7
Varsta : 27
Localizare : Brasov
Data de inscriere : 08/03/2018
Re: TV VINCHI LE-4018A
Buna seara!
Ca sa va putem ajuta, sunt necesare informatii complete despre aparat (model exact, serie, placa de baza, ecran).
La modelele mai vechi se gasesc fisiere de upgradare (firmware) pe USB si-i necesar doar un stick USB. La modelele mai putin cunoscute se gasesc, de cele mai multe ori doar fisiere pentru programare directa a memoriilor SPI, caz in care este necesar un programator de memorii (exemplu: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Mai este in garantie?
Faceti niste poze care sa exemplifice nemultumirea.
Ca sa va putem ajuta, sunt necesare informatii complete despre aparat (model exact, serie, placa de baza, ecran).
La modelele mai vechi se gasesc fisiere de upgradare (firmware) pe USB si-i necesar doar un stick USB. La modelele mai putin cunoscute se gasesc, de cele mai multe ori doar fisiere pentru programare directa a memoriilor SPI, caz in care este necesar un programator de memorii (exemplu: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Mai este in garantie?
Faceti niste poze care sa exemplifice nemultumirea.
Postează o poză cum se vede. Problemele de calibrare a culorilor pot fi provocate întâi de un defect de hardware, foarte puțin de software.
titus08- Moderator
- Numarul mesajelor : 1663
Varsta : 54
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : super-ultra-expert
Data de inscriere : 12/02/2017
Poate ca ar fi bine sa judecam imaginea folosind o sursa de semnal HD.
Cand culorile sunt redate corect (combinatia perfecta), albul trebuie sa fie curat, fara tenta de culoare. Asa cum arata meniul, claritatea si nuanta nu pot fi reglate (rubricile de meniu nu sunt active). Claritatea (sharpness) poate fi reglata, cred, daca alegi alt "Picture Mode" iar Tint se poate regla doar in alta norma de culoare (NTSC, dar aparatul nu are activa norma).
Inainte de toate, trebuie resetat (cauta in meniu setari implicite sau setari de fabrica).
Daca dupa asta nu se observa o imbunatatire, trebuie dus la service.
Dar... imaginea, atat cat vad eu in poza, pare buna. Am in service un LED AKIRA de 32" (cam acelasi TV) care are meniul identic, inclusiv la nuanta.
Ecranele de pe aceste aparate, cu pret sub medie, nu au performante deosebite. Deci nu comparati imaginea cu cea de pe ecrane superioare sau cele capabile 3D.
Niste poze cu imagini ar fi de ajutor sa intelegem despre ce-i vorba acolo.
Cand culorile sunt redate corect (combinatia perfecta), albul trebuie sa fie curat, fara tenta de culoare. Asa cum arata meniul, claritatea si nuanta nu pot fi reglate (rubricile de meniu nu sunt active). Claritatea (sharpness) poate fi reglata, cred, daca alegi alt "Picture Mode" iar Tint se poate regla doar in alta norma de culoare (NTSC, dar aparatul nu are activa norma).
Inainte de toate, trebuie resetat (cauta in meniu setari implicite sau setari de fabrica).
Daca dupa asta nu se observa o imbunatatire, trebuie dus la service.
Dar... imaginea, atat cat vad eu in poza, pare buna. Am in service un LED AKIRA de 32" (cam acelasi TV) care are meniul identic, inclusiv la nuanta.
Ecranele de pe aceste aparate, cu pret sub medie, nu au performante deosebite. Deci nu comparati imaginea cu cea de pe ecrane superioare sau cele capabile 3D.
Niste poze cu imagini ar fi de ajutor sa intelegem despre ce-i vorba acolo.
La modul user trebuia să aibă acces la sharpnes. Poate fi o problemă de software. dacă nu se deblochează sharpnes, trebuie resoftat.
titus08- Moderator
- Numarul mesajelor : 1663
Varsta : 54
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : super-ultra-expert
Data de inscriere : 12/02/2017
Nu se intampla nimic cu (OK) sau (>)?
Cauta sa-l resetezi. Cred ca se rezolva problema.
Cauta sa-l resetezi. Cred ca se rezolva problema.
Am incercat sa ma duc pe Sharpnees pe toate "Picture Mode" nu ma lasa .
Am incercat sa resetez din meniu :[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Daca se poate o alta modalitate de resetare ? Sau un update software .
Am butonat la el pana sa fac culorile cat de cat bune si prin alte setari dar daca nu stai destul de departe de el cu sharpness 50% este destul de neplacut .
Am incercat sa resetez din meniu :[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Daca se poate o alta modalitate de resetare ? Sau un update software .
Am butonat la el pana sa fac culorile cat de cat bune si prin alte setari dar daca nu stai destul de departe de el cu sharpness 50% este destul de neplacut .
1.
Distanta de vizionare la un televizor este de minimum 4 ori diagonala. Deci undeva in jur de 5m.
Vad ca-l folosesti ca monitor... Al meu este de 80 cm. A durat un timp pana m-am obisnuit cu el pe masa. Stau la aprox. 1,5 m de ecran.
2.
Televizoarele moderne au nevoie de semnal digital pentru o imagine buna. La receptia analogica nu se vede grozav.
3.
Calibrarea culorilor o face producatorul cu scule dedicate, asa ca nu-i recomandata joaca prin meniul de service, pentru ca de cele mai multe ori se strica performantele aparatului.
4.
De cand lucrez ca depanator, o viata, am avut mai multi clienti nemultumiti de culori, dar intotdeauna culorile pe care le doreau ei (nuante spre verde, de cele mai multe ori) nu erau cele corecte. Initial am crezut ca este un moft, o obisnuinta cu un televizor vechi, cu tubul uzat (au fost si asemenea situatii) dar erau, mai degraba, probleme de perceptie a culorilor.
5.
Este un televizor mai nou, probabil chiar in garantie. Solicitati la service upgradarea. Este gratuita.
Normal ar fi sa fie disponibil pe internet fisierul firmware (considerat de unii mare secret de firma!), asa cum se intampla la marcile mai cunoscute (Samsung, LG, Philips, Sony, Panasonic...). In principiu de asta unele televizoare costa mai mult, chiar daca la performante stau si NO NAME-urile bine.
Distanta de vizionare la un televizor este de minimum 4 ori diagonala. Deci undeva in jur de 5m.
Vad ca-l folosesti ca monitor... Al meu este de 80 cm. A durat un timp pana m-am obisnuit cu el pe masa. Stau la aprox. 1,5 m de ecran.
2.
Televizoarele moderne au nevoie de semnal digital pentru o imagine buna. La receptia analogica nu se vede grozav.
3.
Calibrarea culorilor o face producatorul cu scule dedicate, asa ca nu-i recomandata joaca prin meniul de service, pentru ca de cele mai multe ori se strica performantele aparatului.
4.
De cand lucrez ca depanator, o viata, am avut mai multi clienti nemultumiti de culori, dar intotdeauna culorile pe care le doreau ei (nuante spre verde, de cele mai multe ori) nu erau cele corecte. Initial am crezut ca este un moft, o obisnuinta cu un televizor vechi, cu tubul uzat (au fost si asemenea situatii) dar erau, mai degraba, probleme de perceptie a culorilor.
5.
Este un televizor mai nou, probabil chiar in garantie. Solicitati la service upgradarea. Este gratuita.
Normal ar fi sa fie disponibil pe internet fisierul firmware (considerat de unii mare secret de firma!), asa cum se intampla la marcile mai cunoscute (Samsung, LG, Philips, Sony, Panasonic...). In principiu de asta unele televizoare costa mai mult, chiar daca la performante stau si NO NAME-urile bine.
Ultima editare efectuata de catre Costin in Vin 9 Mar 2018 - 20:50, editata de 1 ori
Multumesc pentru raspunsuri o sa solicit update soft .
Am fost la garantie nici ei nu stiu ce sa ii faca nici macar in upgrade soft ! Cum pot modifica sharpness ?
Verifica in magazin daca la televizoare identice se poate regla sharpness.
Daca se poate, solicita inlocuirea televizorului pentru lipsa de conformitate.
Daca nu se poate, inseamna ca asa au fost concepute, atata pot.
Daca se poate, solicita inlocuirea televizorului pentru lipsa de conformitate.
Daca nu se poate, inseamna ca asa au fost concepute, atata pot.
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum