Electronice de la A la Z
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
TRANSLATE
Publicitate

Anunturi
Recomandari
online store

online store

W10

RO-
DATASAT

Service TV

Softuri TV

Parteneri

DTH - receptie TV satelit

e-Depanare Grup

Ремонт аппаратуры (схемы, справочники, документация)

Publicitate

Top postatori
Costin (4687)
Osciloscopul rusesc C1-49  I_vote_lcapOsciloscopul rusesc C1-49  I_voting_barOsciloscopul rusesc C1-49  I_vote_rcap 
titus08 (1660)
Osciloscopul rusesc C1-49  I_vote_lcapOsciloscopul rusesc C1-49  I_voting_barOsciloscopul rusesc C1-49  I_vote_rcap 
Florinel TV (729)
stanley (728)
Bughiu (636)
fox (368)
petriangabor (228)
ionica68 (160)
necula.vasile (159)
coconut (114)

Cei mai activi postatori ai lunii
cata090
titus08
Costin
fox
cristiiliut

Google PageRank
Powered by MyPagerank.Net
Informatii trafic
Schimb

Osciloscopul rusesc C1-49

3 participanți

In jos

Osciloscopul rusesc C1-49  Empty Osciloscopul rusesc C1-49

Mesaj Scris de Ioan Nagy Sam 9 Sept 2017 - 22:00

Am revenit sa va spun ca, am facut o sonda improvizata de mine,pentru osciloscopul rusesc C1-49, dintr-un cablu de antena,o mufa de antena care sa intre la osciloscop,si la capatul celalalt la firul cald,un tester iar masa o lipesc unde va trebui sa masor.
Acum problema este ca eu nu am masurat niciodata cu acest tip de osciloscop.
Vreau sa ma initiati  in masurari cu osciloscopul.
Un exemplu:daca vreau sa stiu daca exista semnal pentru finalul linii cum procedez cu osciloscopul?

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ioan Nagy
Ioan Nagy

Numarul mesajelor : 39
Varsta : 53
Localizare : Nuseni Bistrita-N
Data de inscriere : 15/08/2017

Sus In jos

Osciloscopul rusesc C1-49  Empty Re: Osciloscopul rusesc C1-49

Mesaj Scris de Costin Dum 10 Sept 2017 - 0:04

Un bun punct de plecare este postarea facuta de titus08 (moderator), aici:

Trebuie tinut cont de nivelul semnalului din punctul de masura.
Adica cu osciloscopul pot urmari un semnal in baza unui tranzistor dar si in colectorul acestuia (intrare-iesire). De exemplu, la finalul de linii, sunt in baza cativa volti varf la varf iar in colector in jur de 1000Vvv. Daca nu este selectat corect divizorul rezistiv de la intrare, exista riscul sa se defecteze aparatul. In unele cazuri se folosesc sonde speciale, cu divizare 1:10 sau mai mult. De obicei se pleaca cu reglaj de valoare mare si se coboara pana cand semnalul poate fi urmarit pe ecran. O alta particularita de care trebuie tinut cont, daca suntem interesati doar de semnal, nu si de tensiunea continua pe care este axat semnalul variabil, se va selecta din butoane "semnal alternativ", astfel componenta continua va fi blocata.
Ca o recomandare, vizualizati pentru invatare semnalele dintr-un aparat de radio. De la secundarul transformatorului de retea (curent alternativ, continuu dupa redresare/filtrare/stabilizare), semnal de audiofrecventa de la difuzor pana la etajul de demodulare, apoi FI si etajele de RF. Invatati sa folositi divizorul de la intrare (cati volti pe diviziune) si baza de timp in asa fel incat sa poti vedea usor forma semnalului. Aparatul ar trebui sa aibe si sincronizare (tine forma vizualizata pe loc).
Cel mai des folosesc osciloscopul sa vad daca exista semnal sau nu. Rar sunt interesat de forma (de exemplu cand un final de linii merge fierbinte sau atunci cand reglez un final audio de putere). In televizoarele moderne (LCD, LED) frecventa de lucru este foarte mare (la LVDS, de ex. 100MHz) si "jucariile" doar vad semnalul, forma n-o mai pot urmari. 
Pe de alta parte, un osciloscop de 100MHz este un moft, daca nu este utilizat in aplicatii serioase.
Asteptam vesti bune!

Spor!
Costin
Costin
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 4687
Varsta : 62
Localizare : RO
Stare de spirit : optimist
Data de inscriere : 11/11/2008

https://e-rusu.blogspot.com/

Sus In jos

Mesaj Scris de Ioan Nagy Dum 10 Sept 2017 - 12:48

Multumesc de informatii!!Eu o sa-l folosesc numai in depanarea televizoarelor si altor aparate mai ,,vechi" cum s-ar spune,televizoare cu tuburi.pentru reconditionare.radio cu tuburi pentru reconditionare,televizoare color romanesti,radiocasetofoane romanesti etc.etc.
Bieinteles ca pentru semnal o sa-l folosesc mai mult acest osciloscop.
O sa tin cont de ce mi-ati spus aici, si sa incep practic sa masor diferite semnale.
                                                                                   MULTUMESC!
Ioan Nagy
Ioan Nagy

Sus In jos

Mesaj Scris de titus08 Dum 10 Sept 2017 - 14:23

Uite traducerea în română a funcțiilor butoanelor de pe panoul frontal.
Manualul și schema este aici:   https://elektrotanya.com/orosz_c1-49_5mhz_oscilloscope_sch.zip/download.html

titus08
titus08
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 1660
Varsta : 54
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : super-ultra-expert
Data de inscriere : 12/02/2017

Sus In jos

Mesaj Scris de Ioan Nagy Vin 15 Sept 2017 - 13:46

Am revenit sa va spun ca, am facut o sonda improvizata de mine,pentru osciloscopul rusesc C1-49, dintr-un cablu de antena,o mufa de antena care sa intre la osciloscop,si la capatul celalalt la firul cald,un tester iar masa o lipesc unde va trebui sa masor.
Acum problema este ca eu nu am masurat niciodata cu acest tip de osciloscop.
Vreau sa ma initiati  in masurari cu osciloscopul.
Un exemplu:daca vreau sa stiu daca exista semnal pentru finalul linii cum procedez cu osciloscopul?
Am gasit ce mi-ati sugerat dar nui destul.Practic nu ma descurc cu acest osciloscop.
Daca pe colectorul tranzistorului final linii dintr-un televizor exista in jur de 1000Vvv,atunci eu cu sonda mea improvizata fara divizor,nu pot masura semnalul.Corect?
Ioan Nagy
Ioan Nagy

Sus In jos

Mesaj Scris de titus08 Vin 15 Sept 2017 - 15:18

Da.
 Conform catalogului, osciloscopul admite o tensiune de intrare de maxim 200V.(continuu sau alternativ)
 În cărțile postate se explică detaliat funcționarea osciloscopului. Trebuie luat de la prima pagină la rând, citit și experimentat cu osciloscopul.
 De exemplu, în lucrarea Osciloscopul-Ioan și Irina Mateescu, de la pagina 77 încep descrierea detaliată a modului de lucru cu osciloscopul.
 Zilele astea voi face o lucrare foarte detaliată și rudimentară despre utilizarea osciloscopului și o voi posta la subiectul despre osciloscop, o lucrare pentru ,,șoimii patriei,, adică cât de empiric și rudimentar reușesc.
titus08
titus08
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 1660
Varsta : 54
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : super-ultra-expert
Data de inscriere : 12/02/2017

balasmihail apreciază acest mesaj

Sus In jos