TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4687) | ||||
titus08 (1660) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (368) | ||||
petriangabor (228) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
IBM Thinkvision 9417-ab1 - defect video
3 participanți
Electronice de la A la Z :: Depanare :: Monitoare :: LCD
Pagina 1 din 1
IBM Thinkvision 9417-ab1 - defect video
Buna ziua,
Am doua monitoare IBM 9417-ab1 care pe semnalul video adauga un zgomot/distorsiune (la unul mai putin, la altul foarte rau). Am schimbat condensatori (nu am gasit decat unul devalorizat), am schimbat memoriie (are una 24C02 si 24C04). Nu ii dau de cap. OSD-ul este ok nu are probleme.
Poate imi puteti da un sfat. Mai am inca unul identic care functioneaza perfect (cu acelas cablu VGA, pe acelas laptop testat - am eliminat cablu VGA, rezolutie, rata refresh etc).
Am doua monitoare IBM 9417-ab1 care pe semnalul video adauga un zgomot/distorsiune (la unul mai putin, la altul foarte rau). Am schimbat condensatori (nu am gasit decat unul devalorizat), am schimbat memoriie (are una 24C02 si 24C04). Nu ii dau de cap. OSD-ul este ok nu are probleme.
Poate imi puteti da un sfat. Mai am inca unul identic care functioneaza perfect (cu acelas cablu VGA, pe acelas laptop testat - am eliminat cablu VGA, rezolutie, rata refresh etc).
riplu- Numarul mesajelor : 7
Varsta : 34
Localizare : Targoviste
Data de inscriere : 19/03/2017
Re: IBM Thinkvision 9417-ab1 - defect video
O poza?
Trimite pe adresa mea, nu cred ca poti posta in primele zile.
Trimite pe adresa mea, nu cred ca poti posta in primele zile.
Este posibil să ai probleme cu cablul VGA. Este de calitate proastă și nu are ecran, sau este deteriorat. Am avut defecte asemănătoare din cablu.
titus08- Moderator
- Numarul mesajelor : 1660
Varsta : 54
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : super-ultra-expert
Data de inscriere : 12/02/2017
riplu a scris:...
Mai am inca unul identic care functioneaza perfect (cu acelas cablu VGA, pe acelas laptop testat - am eliminat cablu VGA, rezolutie, rata refresh etc).
Cablul se pare ca-i bun.
Eu astept o fotografie, sa inteleg care-i problema.
Se observa zgomotul pe imagine. Calitatea fotografiei cred ca lasa de dorit. OSD-ul se vede ok. Daca apas pe butonul meniu fereastra deschisa nu are zgomot, dar imaginea din spatele ei da.
Am observat ca daca maresc Screen refresh rate de la 60 Hz la 70 sau 75 se accentueaza zgomotul. Monitorul functional l-am testat si pe 60 si pe 75Hz si nu sunt probleme.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Am observat ca daca maresc Screen refresh rate de la 60 Hz la 70 sau 75 se accentueaza zgomotul. Monitorul functional l-am testat si pe 60 si pe 75Hz si nu sunt probleme.
Verifică cu ESR-ul totți condensatorii. Vezi că pe placa digitală ar trebui să mai aibe o sursă de 3v3 și 2v2. Verifică condensatorii de pe placa digitală (cei smd).
titus08- Moderator
Da, are dreptate titus08. Electroliticii fac de obicei asta. Poate chiar unul din integratele de stabilizare defect.
Daca este asa, ar trebui sa reactioneze termic, racire/incalzire (aer cald, spray racire).
Daca este asa, ar trebui sa reactioneze termic, racire/incalzire (aer cald, spray racire).
Ultima editare efectuata de catre Costin in Mar 21 Mar 2017 - 10:16, editata de 1 ori
Pe T-CON este totul normal fiindcă spune mai sus că OSD-ul se vede normal. Ar fi avul ambele semnale același simptom.semnalul OSD este inserat în lanțul video după semnalul SVCC. Având intrare VGA defectul este localizat doar în zona de intrare svcc (RGB+sincro fiind intrare vga)și covertorul AD (din interiorul procesorului video). Dacă nu are o problemă de mufă cu privire la traseul de masă, sigur are probleme de alimentare. Nu mai am schema la îndemână, dar țin minte că aveau și trz bufer pe intrarea VGA. Nealimentate corespunzător pot provoca interferențe. Dacă procesorul video este soclat, schimbă-l pe placa funcțională, fiind posibil să fie alterat cumva intern în zona convertorului AD. Pune și o poză cu placa digitală. Se mai asemăna cu LG1715.
titus08- Moderator
Placa de bază nu este AB1, care este din 2 părți. Postează ce scrie pe placă, nu se vede bine în poză.
Asta ai:
Ai AB6 nu AB1. Ai un ci smd pe spate de 14 pini?
Uite zonele afectate din L170: Intrarea trebuie să fie asemănătoare.
Am observat din poza ta, că nu ai piulițele la mufa vga. acele piulițe fac contactul între planul de masă și partea metalică a mufei, unde vine conectat ecranul metalic al cablului VGA. Să le pui la teste.
Asta ai:
Ai AB6 nu AB1. Ai un ci smd pe spate de 14 pini?
Uite zonele afectate din L170: Intrarea trebuie să fie asemănătoare.
Am observat din poza ta, că nu ai piulițele la mufa vga. acele piulițe fac contactul între planul de masă și partea metalică a mufei, unde vine conectat ecranul metalic al cablului VGA. Să le pui la teste.
titus08- Moderator
Am reusit. Problema era de la stabilizatorul de 1.8V. Pe iesirea lui aveam 1.2V. Ambele monitoarea acelas defect. Am schimbat c.i. si functioneaza.
Multumesc pentru sfaturi
Multumesc pentru sfaturi
Subiecte similare
» Monitor lcd 20` HP 2035 imagine cu culori alterate
» HYUNDAI defect
» Tv Telefunken defect
» defect tv kontrast
» defect 11ak30a14