TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4687) | ||||
titus08 (1660) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (368) | ||||
petriangabor (228) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
AKIRA LED-B01HU32H
4 participanți
Electronice de la A la Z :: Depanare :: TV :: LED
Pagina 1 din 1
AKIRA LED-B01HU32H
Ma poate ajuta cineva cu un sfat?
A fost o intrerupere scurta de tensiune pe reteaua de alimentare cu energie electrica ,iar cand a revenit imaginea televizorului era foarte albastra,asemenea televizoarelor CRT care au catodul de rosu si verde foarte slabiti.Am rescris memoria 25Q32,nimic schimbat.
Nu am intalnit niciodata asa ceva,backlight-ul este asigurat de 4 (barete) a cate 10 leduri fiecare,leduri care se aprind albastru.Le-am verificat pe tester,au un consum de 30ma la o tensiune de 60V.
Panel-ul este: DBMS315K60_A
Board este: CV_SP9202H_APW
Software Version: B1013
Am intrat in service cu secventa SOURCE-2580,am dat reset all,dar nimic schimbat.
Hmm,leduri albatre? !!!
Multumesc!
A fost o intrerupere scurta de tensiune pe reteaua de alimentare cu energie electrica ,iar cand a revenit imaginea televizorului era foarte albastra,asemenea televizoarelor CRT care au catodul de rosu si verde foarte slabiti.Am rescris memoria 25Q32,nimic schimbat.
Nu am intalnit niciodata asa ceva,backlight-ul este asigurat de 4 (barete) a cate 10 leduri fiecare,leduri care se aprind albastru.Le-am verificat pe tester,au un consum de 30ma la o tensiune de 60V.
Panel-ul este: DBMS315K60_A
Board este: CV_SP9202H_APW
Software Version: B1013
Am intrat in service cu secventa SOURCE-2580,am dat reset all,dar nimic schimbat.
Hmm,leduri albatre? !!!
Multumesc!
nicu_tv- Numarul mesajelor : 3
Varsta : 57
Localizare : Petrosani,Hunedoara
Data de inscriere : 17/03/2017
Re: AKIRA LED-B01HU32H
Foarte curios!
Problema pare a fi la backlight.
Alimentati baretele din sursa externa la curenti diferiti sa vedeti daca nu se schimba nuanta.
Problema pare a fi la backlight.
Alimentati baretele din sursa externa la curenti diferiti sa vedeti daca nu se schimba nuanta.
Sunt blocat
Ieri am facut "claca", in colaborare cu domnul Badila si cu domnul Tavi am incercat sa explicam manifestarea dar fara niciun rezultat. La asa manifestare si parerile mai putin avizate pot fi utile,astfel ca un amic a lansat ipoteza folosirii unor led-uri RGB la care a cazut R si V dar chiar la toate?!
Am pus niste barete cu leduri albe si totul este ok,dar nu asta este rezolvarea. Trebuie sa aflam ce s-a intamplat,altfel ne apucam de zugravit sau orice altceva,mai putin insa electronica.
Ieri am facut "claca", in colaborare cu domnul Badila si cu domnul Tavi am incercat sa explicam manifestarea dar fara niciun rezultat. La asa manifestare si parerile mai putin avizate pot fi utile,astfel ca un amic a lansat ipoteza folosirii unor led-uri RGB la care a cazut R si V dar chiar la toate?!
Am pus niste barete cu leduri albe si totul este ok,dar nu asta este rezolvarea. Trebuie sa aflam ce s-a intamplat,altfel ne apucam de zugravit sau orice altceva,mai putin insa electronica.
Am alimentat si separat,singura diferenta este intensitatea luminoasa,culoarea este ...un albastru superb
Capsulele LED RGB au mai multe puncte de conexiune (teoretic, 4), iar "albul" rezultat nu este curat, asa ca eu cred ca nu sunt LED-uri RGB.
Banuiesc ca "secretul" sta in curentul de alimentare. As alimenta LED-urile cu un curent crescator de la 5 mA la max. suportat sa vad daca nu se schimba nuanta.
O sa schimb titlul postarii in Akira...
Am rugamintea sa-mi spuneti seria televizorului si sa postati dumpul (incarcat pe filehost.ro si copiat link-ul).
Multumesc!
PS: am lansat discutia si pe [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], poate a mai intalnit cineva manifestarea.
Banuiesc ca "secretul" sta in curentul de alimentare. As alimenta LED-urile cu un curent crescator de la 5 mA la max. suportat sa vad daca nu se schimba nuanta.
O sa schimb titlul postarii in Akira...
Am rugamintea sa-mi spuneti seria televizorului si sa postati dumpul (incarcat pe filehost.ro si copiat link-ul).
Multumesc!
PS: am lansat discutia si pe [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], poate a mai intalnit cineva manifestarea.
Ținând cont de configurația serie-paralel a ledurilor cât și de rezistența dinamică a fiecărui led, este imposibil ca la o creștere a tensiunii aplicață ledurilor (lucru aproape imposibil la variația tensiunii rețelei) toate ledurile să își schimbe culoarea din alb în albastru, MENȚINÂD UNIFOR ȘI PUTERNIC gradul de luminozitate (fluxul luminos). Leduri multicolore nu s-au pus, ar fi avut în interior mai multe leduri care se vedeau prin transparență cu o lupă.
Cel mai probabil, cumva la șocul de tensiune, s-a redus curentul sau tensiunea aplicată pe barete, scăzând fluxul luminos. Poate sunt unele leduri albastre supraalimentate care luminau alb. Trebuie verificată sursa ledurilor și eventual alimentat un led cu o tensiune de la 3V la 5V experimental pentru a se urmări evoluția nuanței.
Eventual postată și o poză cu bareta să vedem nuanța.
Cel mai probabil, cumva la șocul de tensiune, s-a redus curentul sau tensiunea aplicată pe barete, scăzând fluxul luminos. Poate sunt unele leduri albastre supraalimentate care luminau alb. Trebuie verificată sursa ledurilor și eventual alimentat un led cu o tensiune de la 3V la 5V experimental pentru a se urmări evoluția nuanței.
Eventual postată și o poză cu bareta să vedem nuanța.
titus08- Moderator
- Numarul mesajelor : 1660
Varsta : 54
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : super-ultra-expert
Data de inscriere : 12/02/2017
nicu_tv a scris:... leduri albastre? !!!
Ati vazut aparatul functionand corect sau ati reluat "povestea" proprietarului?
Poate s-a mai umblat pe acolo...
Ultima editare efectuata de catre Costin in Lun 20 Mar 2017 - 13:14, editata de 1 ori
eu nu cred asta pana nu vad
o poza sau un filmulet sa vedem cum e acest albastru ?
domnule Nicu , cine e Tavi din mesajul anterior , cu care ati discutat manifestarea asta ?
sigur nu e vorba de mine
o poza sau un filmulet sa vedem cum e acest albastru ?
domnule Nicu , cine e Tavi din mesajul anterior , cu care ati discutat manifestarea asta ?
sigur nu e vorba de mine
tavitara- Numarul mesajelor : 6
Varsta : 54
Localizare : Rm-Valcea
Stare de spirit : optimist , nimic nu se va schimba , mergem in jos , cu capul sus
Data de inscriere : 31/01/2010
Subiecte similare
» AKIRA LED-B01HU32H firmware
» LCD AKIRA LED
» TV LED AKIRA LED-AKR32E1D
» Meniu service pentru televizoare LCD/LED marca Vortex (Akira, Goldvision, etc.)
» LCD AKIRA LED
» Meniu service pentru televizoare LCD/LED marca Vortex (Akira, Goldvision, etc.)
Electronice de la A la Z :: Depanare :: TV :: LED
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum