TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4689) | ||||
titus08 (1663) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (370) | ||||
petriangabor (232) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
Cei mai activi postatori ai lunii
titus08 | ||||
cata090 | ||||
Costin | ||||
fox | ||||
petriangabor | ||||
cristiiliut | ||||
portal | ||||
constantinvoicu216 |
Tv lcd 32EA400
4 participanți
Electronice de la A la Z :: Depanare :: TV :: LCD
Pagina 1 din 1
Tv lcd 32EA400
Televizorul No Name din titlu contine ecranul Samsung LTA320AP06 care in aproximativ 10 minute de functionare devine imaginea albicioasa pe ecran (defect tipic) . Am vazut pe net mai multe poze cu niste trasee taiate si relipite in alta parte pe t-conul acestui ecran (t-con incorporat) dar sunt neclare si nu sunt sigur de modificarile ce trebuiesc facute.Ma poate ajuta cineva cu vreo idee, sfat ....
adrianvmx- Numarul mesajelor : 20
Varsta : 41
Localizare : Mangalia
Data de inscriere : 16/11/2010
Re: Tv lcd 32EA400
Ai rezolvat defectul sau ai renuntat?
ionica68- Mester
- Numarul mesajelor : 160
Varsta : 56
Localizare : Brasov
Data de inscriere : 23/02/2017
Din cunostintele mele orice t-con contine o matrice RGB,nu detin o schema electronica de acest model ca sa spun ce notatie are acea matrice posibil defecta,sau are alimentare defectuoasa.Dar informativ matricele se supraincalzesc deoarece nu au radiator de racire fapt care duce la distrugerea lor in timp.Am intalnit si tv LCD care aveau LVCD in partea inferioara a panelui.Dupa cum stim ca lampile CCFL degaja o anumita temperatura in plus pentru panelurile care au benzile flex montate in partea superioara duce la dezlipirea acestora.In concluzie poate fi si acest caz!
ionica68- Mester
- Numarul mesajelor : 160
Varsta : 56
Localizare : Brasov
Data de inscriere : 23/02/2017
Am desfacut ecranul pentru a incerca metoda pusa la dispozitie dar inauntru surpriza : T-CON ul este 320AP07S4L V0.4 si nu stiu ce sa i fac .
Cand incepe sa se albeasca imaginea VOFFE scade sub -16v pe masura ce se albeste ajunge la -11v
Cand incepe sa se albeasca imaginea VOFFE scade sub -16v pe masura ce se albeste ajunge la -11v
Dacă ai în DC-DC TPS65160A , atunci tensiunea de -Voff o face dintr-o tensiune de 12V. Verifică tensiunea de +12V dacă furnizează curent suficient apoi și tensiunea de -Voff. Eventual alimentează extern cu -18V, după ce s-a albit ecranul și postează ce curent absoarbe pe -Voff.
titus08- Moderator
- Numarul mesajelor : 1663
Varsta : 54
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : super-ultra-expert
Data de inscriere : 12/02/2017
Da este echipat cu TPS dar urmarind traseele nu prea vad cum acesta ar furniza tensiunea de -18 volti ...intre timp inainte sa se albeasca de la o vreme fara sa fac nici o interventie a inceput sa scadeze sa se blocheze inainte sa se albeasca .
Langa celalalt driver mai este si un AG32AE2 despre care am mai auzit facandu se referiri pe forumuri.
Langa celalalt driver mai este si un AG32AE2 despre care am mai auzit facandu se referiri pe forumuri.
Ai spus mai sus că tensiunea -Voff ajunge la -11V. În practică (așadar cam tot timpul) ajunge la -24V, în funcție de panou. O cădere atât de mare înseamnă ori un consum sporit (panou defect) ori o sursă care nu mai poate genera suficient curent. Tensiunea -Voff nu are nevoie de curent mare. Cred că cca50ma ar fi suficient. Nu am efectuat măsurători la niciun panou. Cum vine unul la reparat într-o stare acceptabilă de experimentat, ridic parametrii tensiunii de -Voff.
Despre AG vezi aici. se dă unele soluții:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Despre AG vezi aici. se dă unele soluții:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
titus08- Moderator
- Numarul mesajelor : 1663
Varsta : 54
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : super-ultra-expert
Data de inscriere : 12/02/2017
Electronice de la A la Z :: Depanare :: TV :: LCD
Pagina 1 din 1