TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4687) | ||||
titus08 (1660) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (368) | ||||
petriangabor (228) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
Tester trafo linii
+4
NICA
DORU
Mircea60
Costin
8 participanți
Electronice de la A la Z :: Aparate de masura si control, testere, programatoare, scule, consumabile :: Diverse
Pagina 1 din 1
Tester trafo linii
Ultima editare efectuata de catre Admin in Lun 16 Dec 2013 - 18:05, editata de 1 ori
Re: Tester trafo linii
La ce bani ar fi un tester din asta ?
Mircea60- Numarul mesajelor : 14
Varsta : 63
Localizare : Targoviste
Data de inscriere : 01/04/2010
Am cautat si eu acum . Se pare ca nu-l mai au in oferta . Intrebati-i pe e-mail , poate mai au ratacite , sau macar cablaj . Montajul este simplu .
caut documentatia de la adelaida(AD-029), poate mai are cineva pdf-ul sau un scan bun . am teserul dar nu mai gasesc documentatia.
Daca este vorba de tester , gasiti documentatia in primul mesaj , sus .
DORU- Numarul mesajelor : 3
Varsta : 54
Data de inscriere : 12/11/2008
Numai este nevoie.Am facut unu folosind o sursa in comutatie dupa modelul din revista depanatorul nr2 si functioneaza foarte bine.
Aceasta modalitate de testare este sigura , dar lucreaza cu tensiuni periculoase . Din acest motiv consider testerul propus (primul mesaj , sus) mult mai bun .
Modelul prezentat detecteaza si defecte in triplor? Pentru bobinaj am un tester construit cu un circuit integrat TCA105.
Doar spire in scurtcircuit .
Transformatoarele moderne nu au triplor ci diode split (inseriate cu bobinajul de IT) . Defectarea lor duce , de cele mai multe ori , la inexistenta tensiunii de accelerare (usor de sesizat) .
Transformatoarele moderne nu au triplor ci diode split (inseriate cu bobinajul de IT) . Defectarea lor duce , de cele mai multe ori , la inexistenta tensiunii de accelerare (usor de sesizat) .
Daca mai gaseam la Adelaida luam si unu din asta .Dar asa raman cu ce am.
Desigur , cea mai buna scula este cea pe care o ai !
Daca aveti posibilitatea , incarcati pe forum schema cu TCA , poate o mai incearca si alti colegi .
Multumesc .
Daca aveti posibilitatea , incarcati pe forum schema cu TCA , poate o mai incearca si alti colegi .
Multumesc .
Am vazuto pe undeva scanata,dar numai stiu unde.Daca o sa dau de ea o pun pe forum.O zi buna sa aveti
tester
Mircea60 a scris:Numai este nevoie.Am facut unu folosind o sursa in comutatie dupa modelul din revista depanatorul nr2 si functioneaza foarte bine.
acelasi lucru l-am facut si eu dar nu vad cum functioneaza.stiu ca transformatorul este defect si nu vad o cadere de tensiune semnificativa.pe deasupra nu am nici o scanteie pe ciuperca fit.poate merge doar ca tester de spire in scurt-circuit.
va rog specificati cum functioneaza.multumesc.
NICA- Numarul mesajelor : 7
Localizare : timisoara
Data de inscriere : 17/03/2011
Poti sa pui schema?Mersi
frici- Se spune ca-i mester
- Numarul mesajelor : 51
Varsta : 46
Localizare : cluj
Data de inscriere : 08/02/2012
Poti sa pui schema stimate tovarasi?MersiNICA a scris:Mircea60 a scris:Numai este nevoie.Am facut unu folosind o sursa in comutatie dupa modelul din revista depanatorul nr2 si functioneaza foarte bine.
acelasi lucru l-am facut si eu dar nu vad cum functioneaza.stiu ca transformatorul este defect si nu vad o cadere de tensiune semnificativa.pe deasupra nu am nici o scanteie pe ciuperca fit.poate merge doar ca tester de spire in scurt-circuit.
va rog specificati cum functioneaza.multumesc.
acest tester functioneaza l-am facut eu si merge f bine ,e adevarat ca sesiseaza numai daca sint spire in scurt
necula.vasile- Mester
- Numarul mesajelor : 159
Varsta : 72
Localizare : constanta
Data de inscriere : 10/03/2011
Am și acum testerul pentru transformatoare de linii construit în 1991 - 1992. Montajul este foarte sensibil, are 3 poziții pentru frecvența de oscilație. Detectează și o simplă diodă arsă din multiplicator la transformatoarele cu diode incluse, sau dacă are pierderi în izolație.
Montajul este o preluare din Tehnium, are 3 tranzistori. Primul este oscilator, urmează detectorul cu efd, al 2-lea este un etaj amplificare în curent care aprinde un led verde, al treilea este inversor și aprinde un led roșu. Se alimentează la 9V. Se măsoară bobina (înfășurarea) din circuitul colectorului finalului de linii.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Montajul este o preluare din Tehnium, are 3 tranzistori. Primul este oscilator, urmează detectorul cu efd, al 2-lea este un etaj amplificare în curent care aprinde un led verde, al treilea este inversor și aprinde un led roșu. Se alimentează la 9V. Se măsoară bobina (înfășurarea) din circuitul colectorului finalului de linii.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
titus08- Moderator
- Numarul mesajelor : 1660
Varsta : 54
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : super-ultra-expert
Data de inscriere : 12/02/2017
Costin apreciază acest mesaj
Subiecte similare
» Tester trafo
» Identificare transformatoare linii
» Trafo linii BSC-59J 5.
» trafo linii
» Trafo linii
» Identificare transformatoare linii
» Trafo linii BSC-59J 5.
» trafo linii
» Trafo linii
Electronice de la A la Z :: Aparate de masura si control, testere, programatoare, scule, consumabile :: Diverse
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum