TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4689) | ||||
titus08 (1663) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (370) | ||||
petriangabor (232) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
Cei mai activi postatori ai lunii
titus08 | ||||
cata090 | ||||
Costin | ||||
fox | ||||
petriangabor | ||||
cristiiliut | ||||
constantinvoicu216 | ||||
portal |
CB Cobra 19 DX IV EU - defecte frecvente
Pagina 1 din 1
CB Cobra 19 DX IV EU - defecte frecvente
1.
Defect: desi curentul consumat este normal (aprox. 1,5A) puterea de emisie este mica (<1W), chiar daca statia este setata corect (EU) si este pe modul FM, unde ar trebui sa scoata cel putin 3,5W.
Componentele active din final sunt bune, alimentarea este corecta.
Cauza: condensator clacat in filtrul Π de pe iesirea RF.
Localizare componenta defecta pe schema etajului:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Remediere
Se vor dezlipi ecranele (partea plantata si partea cablata) cu ajutorul unui ciocan de lipit de 60-100W. Masurati componentele active (final, prefinal) si tensiunile de alimentare. Verificati rezistenta electrica intre bobinele filtrului (L13, L14, L15, L16) si masa. Orice rezistenta electrica indica un condensator clacat care consuma din semnalul util, incarcand astfel suplimentar finalul, care se incalzeste mai tare.
Eu am gasit clacat unul dintre cei doi condensatori marcati. L-am inlocuit cu unul disc de 15 pF.
Sugestii
Pentru separare, scoateti cate un capat al bobinelor in aer. Asa va fi mai usor de depistat condensatorul defect (aproape toti condensatorii sunt SMD de mici dimensiuni). Ati putea incepe cu C-urile care au culoarea usor schimbata... posibil ca incalzirea sa duca la inchiderea colorii.
Cablajul este dublu placat. Folositi cu incredere flux si tresa absorbanta!
Defect: desi curentul consumat este normal (aprox. 1,5A) puterea de emisie este mica (<1W), chiar daca statia este setata corect (EU) si este pe modul FM, unde ar trebui sa scoata cel putin 3,5W.
Componentele active din final sunt bune, alimentarea este corecta.
Cauza: condensator clacat in filtrul Π de pe iesirea RF.
Localizare componenta defecta pe schema etajului:
Remediere
Se vor dezlipi ecranele (partea plantata si partea cablata) cu ajutorul unui ciocan de lipit de 60-100W. Masurati componentele active (final, prefinal) si tensiunile de alimentare. Verificati rezistenta electrica intre bobinele filtrului (L13, L14, L15, L16) si masa. Orice rezistenta electrica indica un condensator clacat care consuma din semnalul util, incarcand astfel suplimentar finalul, care se incalzeste mai tare.
Eu am gasit clacat unul dintre cei doi condensatori marcati. L-am inlocuit cu unul disc de 15 pF.
Sugestii
Pentru separare, scoateti cate un capat al bobinelor in aer. Asa va fi mai usor de depistat condensatorul defect (aproape toti condensatorii sunt SMD de mici dimensiuni). Ati putea incepe cu C-urile care au culoarea usor schimbata... posibil ca incalzirea sa duca la inchiderea colorii.
Cablajul este dublu placat. Folositi cu incredere flux si tresa absorbanta!
Re: CB Cobra 19 DX IV EU - defecte frecvente
2.
Defect: emite purtatoare nemodulata
Cauza: in aceasta situatie, microfon defect
Alte cauze posibile: firul de semnal (alb) intrerupt (de obicei in apropierea microfonului , in apropierea mufei sau rupt de pe conector mufei de pe fir, borna 2), comutator emisie defect, lipitura rece la borna 2 de pe placa de circuit imprimat frontala, lipitura rece intre placa frontala si placa de baza, etc.
Ansamblu microfon-comutator PTT:
Conexiunile mufei:
1 - tresa, GND
2 - alb, MIC
3 - rosu, TX
4 - albastru, RX
Defect: emite purtatoare nemodulata
Cauza: in aceasta situatie, microfon defect
Alte cauze posibile: firul de semnal (alb) intrerupt (de obicei in apropierea microfonului , in apropierea mufei sau rupt de pe conector mufei de pe fir, borna 2), comutator emisie defect, lipitura rece la borna 2 de pe placa de circuit imprimat frontala, lipitura rece intre placa frontala si placa de baza, etc.
Ansamblu microfon-comutator PTT:
Conexiunile mufei:
1 - tresa, GND
2 - alb, MIC
3 - rosu, TX
4 - albastru, RX
Subiecte similare
» Allview 4901f,defecte frecvente
» Defecte frecvente
» LG MC84A - defecte frecvente
» PHILIPS LC4.31E AA - defecte frecvente