TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4687) | ||||
titus08 (1660) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (368) | ||||
petriangabor (228) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
Testere pentru backlight cu LED-uri
2 participanți
Electronice de la A la Z :: Aparate de masura si control, testere, programatoare, scule, consumabile :: LED backlight - testare, testere
Pagina 1 din 1
Re: Testere pentru backlight cu LED-uri
multumim mult de informatii
necula.vasile- Mester
- Numarul mesajelor : 159
Varsta : 72
Localizare : constanta
Data de inscriere : 10/03/2011
deci lpa -350-130 si apc-16-350 cred ca ele sint necesare daca da le voi cumpara de la sursa amintita
necula.vasile- Mester
Tester GJ2B*
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
- sursa cu separare galvanica;
- curent crescator;
- nu exista risc de soc electric (se pot atinge varfurile de masura);
- curent crescator prin circuitul de test (min. - max. in 4-5 s);
- se poate alimenta un singur LED, o bareta sau tot sistemul backlight (se va acorda atentie la polaritate cand se testeaza un singur LED sau un numar redus!).
Exemplu, testarea unei barete de 9 LED-uri (panou Samsung).
Tensiunea este indicata de voltmetrul incorporat, pentru masurarea curentului am folosit un miliampermetru digital.
Am masurat urmatoarele valori:
- la conectare 16V/0,2mA
- dupa 4-5s tensiunea ajunge la 23,2V, curentul la 3mA.
* In fotografie este testerul meu. I-am adaugat intrerupator pe alimentare.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
- sursa cu separare galvanica;
- curent crescator;
- nu exista risc de soc electric (se pot atinge varfurile de masura);
- curent crescator prin circuitul de test (min. - max. in 4-5 s);
- se poate alimenta un singur LED, o bareta sau tot sistemul backlight (se va acorda atentie la polaritate cand se testeaza un singur LED sau un numar redus!).
Exemplu, testarea unei barete de 9 LED-uri (panou Samsung).
Tensiunea este indicata de voltmetrul incorporat, pentru masurarea curentului am folosit un miliampermetru digital.
Am masurat urmatoarele valori:
- la conectare 16V/0,2mA
- dupa 4-5s tensiunea ajunge la 23,2V, curentul la 3mA.
* In fotografie este testerul meu. I-am adaugat intrerupator pe alimentare.
Ultima editare efectuata de catre Costin in Lun 22 Feb 2016 - 11:48, editata de 1 ori
eu am procurat pe cele doua : lpa si apc ,intrebare :se pot face cu ele masuratori cum se poate face cu GJ2B ? si a doua intrebare de unde se poate procura GJ2B?
Multumesc pt raspuns
Multumesc pt raspuns
necula.vasile- Mester
Cele doua surse de curent constant pot fi utilizate la testarea LED-urilor, tinand cont de diagonala (numar de LED-uri, tensiune).
Daca adaugati in circuit un voltmetru si, eventual, un miliampermetru, ati facut un tester perfect pentru sistemele de iluminare cu LED (backlight TV, becuri LED).
Testerul este conceput special dar nu poate aprinde LED-urile la intensitate normala. Dupa o verificare cu testerul se impune si o verificare la parametrii din televizor si atunci se ajunge tot la sursa de curent constant.
Testerul se gaseste in China.
Daca adaugati in circuit un voltmetru si, eventual, un miliampermetru, ati facut un tester perfect pentru sistemele de iluminare cu LED (backlight TV, becuri LED).
Testerul este conceput special dar nu poate aprinde LED-urile la intensitate normala. Dupa o verificare cu testerul se impune si o verificare la parametrii din televizor si atunci se ajunge tot la sursa de curent constant.
Testerul se gaseste in China.
banui ca atit volt cit si miliamp se monteaza pe iesirea sursei ? si probabil analogice. O alta intrebare ar fi :Se poate face dintr-un variator 220v de la iluminat din comert si redresat cu o dioda si pus tot asa volt si miliamp in ideea sa aprinzi tot circuitul in functie de cit e nevoie ?
necula.vasile- Mester
Va trebuie o sursa separata galvanic, altfel exista pericol de electrocutare!
Si chiar daca folositi un trafo separator, la valori mici ale tensiunii triacul este deschis doar o mica parte din sinusoida, la iesire avand impulsuri. Nu cred ca-i o solutie... se complica schema.
Ar fi mai simplu de construit dintr-o sursa in comutatie de televizor, la care adaugati un regulator serie pentru reglajul tensiunii.
Ar mai fi o solutie, utilizarea unui transformator de iesire cadre de la tv-urile cu lampi. Alimentat la retea, scotea in jur de 45V. O redresare simpla sau cu dublare (pentru a ajunge la 100V) ar putea fi o alternativa.
Da, ampermetru si voltmetru se monteaza la iesire, in circuitul LED-urilor. Analogic, digital, nu conteaza. Analogic ar fi mai usor de estimat calitatea "dintr-o privire", digital ar fi mai precis.
Si chiar daca folositi un trafo separator, la valori mici ale tensiunii triacul este deschis doar o mica parte din sinusoida, la iesire avand impulsuri. Nu cred ca-i o solutie... se complica schema.
Ar fi mai simplu de construit dintr-o sursa in comutatie de televizor, la care adaugati un regulator serie pentru reglajul tensiunii.
Ar mai fi o solutie, utilizarea unui transformator de iesire cadre de la tv-urile cu lampi. Alimentat la retea, scotea in jur de 45V. O redresare simpla sau cu dublare (pentru a ajunge la 100V) ar putea fi o alternativa.
Da, ampermetru si voltmetru se monteaza la iesire, in circuitul LED-urilor. Analogic, digital, nu conteaza. Analogic ar fi mai usor de estimat calitatea "dintr-o privire", digital ar fi mai precis.
Ultima editare efectuata de catre Costin in Lun 22 Feb 2016 - 18:56, editata de 1 ori
multumesc de raspuns
necula.vasile- Mester
de unde se poate procura un volt-ampermetru digital sa masoare pina spre 200v si curent minim pentru masurare led-bagheta sau tot ansamblu, aici ma refer sa acopere raza lui LPA ?
necula.vasile- Mester
Ceva asemanator cu asta [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] sau ceva de pe aici [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link].
Elegant ar fi cu un aparat care sa masoare tensiune si curent.
Un exemplu: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Daca sunt in China le gasiti sigur si in Romania.
Elegant ar fi cu un aparat care sa masoare tensiune si curent.
Un exemplu: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Daca sunt in China le gasiti sigur si in Romania.
necula.vasile- Mester
masurare led
cu APC16 (12V-48V) pot masura o bareta cu 7 led-uri daca lucreaza in impulsuri dar un singur led?
necula.vasile- Mester
necula.vasile- Mester
Subiecte similare
» IC-D-HWBJ40D660 - benzi LED backlight pentru ecran Innolux V400HJ9-MD1 Rev.C2
» V5DN-320SM1-R2 - kit de doua barete LED backlight pentru LCD CY-JJ032BGLV6H
» VES315WNDS-01 - Panou LCD defect pentru reutilizarea benzilor LED backlight
» CL-42-D711-L-V5, CL-42-D711-R-V5 - LED strip pentru backlight
» Backlight cu LED
» V5DN-320SM1-R2 - kit de doua barete LED backlight pentru LCD CY-JJ032BGLV6H
» VES315WNDS-01 - Panou LCD defect pentru reutilizarea benzilor LED backlight
» CL-42-D711-L-V5, CL-42-D711-R-V5 - LED strip pentru backlight
» Backlight cu LED
Electronice de la A la Z :: Aparate de masura si control, testere, programatoare, scule, consumabile :: LED backlight - testare, testere
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum