TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4688) | ||||
titus08 (1660) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (368) | ||||
petriangabor (228) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
Scantei la periile motorului
5 participanți
Pagina 1 din 1
Scantei la periile motorului
Buna seara! Postez si eu aici ,in speranta ca cineva imi poate da o rezolvare.Acum mai putin de sase luni ,mama si-a cumparat un aspirator...china! Toate bune si frumoase pana acum o saptamana cand,zice ea,a observat scantei pe lateralul aspiratorului,in zona motorului(are pe lateral un filtru de pasla si se vad scantei intr-adevar).L-am desfacut crezand ca sunt carbunii uzati,i-am analizat,sunt amandoi la aceeasi lungime,nu sunt sparti,sunt originali cu care a fost echipat aspiratorul...practic in 6 luni daca sa aspirat maxim de 30 ori,deci carbunii sunt ca noi,arculetele care apasa pe ei sunt bune,santuletele de pe colectorul rotorului nu sunt astupate cu urme de carbune. Motorul functioneaza bine,adica are putere,aspiratorul ''trage bine''dar face scantei exagerat de mari in zona carbunilor,parca ar fi un arc electric de la un carbune la altul. Ce rezolvare mi-ati putea da??..cauze posibile?..bobina in scurt?...sau altul nou? Multumesc!
leonard75- Numarul mesajelor : 2
Varsta : 49
Localizare : galati
Data de inscriere : 01/07/2014
Re: Scantei la periile motorului
Incercati cu alte perii!! Asta e calitatea ....''made in China''!!!
Varsta : 53
Localizare : Oradea
Data de inscriere : 19/07/2011
1. Daca demontarea nu este "vizibila" eu as apela la un service autorizat, preventiv.
Scanteile mari sunt un semn ca motorul sufera...
2. Nu recomand persoanelor de 13 ani sa demonteze aparate electrice!
Risc mare de electrocutare!
3. Daca varsta nu este reala, leonard75, am rugamintea sa corectati in profil.
In domeniu electric raspunsurile sunt si in functie de varsta celui care posteaza.
Multumesc!
In domeniu electric raspunsurile sunt si in functie de varsta celui care posteaza.
Multumesc!
Cu scuzele de rigoare domnului admin,am corectat acest''aspect''.Costin a scris:1. Daca demontarea nu este "vizibila" eu as apela la un service autorizat, preventiv.
Multumesc!
leonard75- Numarul mesajelor : 2
Varsta : 49
Localizare : galati
Data de inscriere : 01/07/2014
A, nu-i nevoie de scuze!
Da` asa stim cu cine vorbim.
Revenind la problema, daca motorul are putere si trage bine... raspunsul moderatorului este cel mai bun.
Utilizatorul trebuie sa stie ca motorul se incalzeste in functionare, racirea facand-o aerul pe care il aspira. Pentru functionare buna, sacul, filtrele trebuie sa fie curatate des.
Sa auzim de bine!
Da` asa stim cu cine vorbim.
Revenind la problema, daca motorul are putere si trage bine... raspunsul moderatorului este cel mai bun.
Utilizatorul trebuie sa stie ca motorul se incalzeste in functionare, racirea facand-o aerul pe care il aspira. Pentru functionare buna, sacul, filtrele trebuie sa fie curatate des.
Sa auzim de bine!
Dupa ce demontati motorul verificati cu atentie lamelele colectorului sa fie de aceeasi culoare(culoarea cuprului). In cazul in care una sau mai multe lamele sunt afumate(sau inegrite),atunci aveti probleme (spire in scurt) pe infasurarea corespunzatoare lamelelor respective. Puteti alimenta motorul de la o sursa externa cu o tensiune de 20-30 volti si observati daca motorul se invarte uniform. Puteti sa incercati oprirea rotorului cu mana pentru a vedea daca are punct mort. Succes
P.S. Acum am vazut ca probabil acel motor e "oale si ulcele" din 2014, totusi metoda de verificare ramane valabila.
P.S. Acum am vazut ca probabil acel motor e "oale si ulcele" din 2014, totusi metoda de verificare ramane valabila.
gabilungu66- Numarul mesajelor : 1
Varsta : 58
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 18/06/2017
Informația este la obiect chiar dacă a venit cu 3 ani întârziere.
Ne pare bine că v-am atras atenția cu acest subiect și vă așteptăm și cu alte subiecte.
Ne pare bine că v-am atras atenția cu acest subiect și vă așteptăm și cu alte subiecte.
titus08- Moderator
- Numarul mesajelor : 1660
Varsta : 54
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : super-ultra-expert
Data de inscriere : 12/02/2017
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum