TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4683) | ||||
titus08 (1654) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (366) | ||||
petriangabor (228) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
Samsung UE32EH5000WXBT - defecte frecvente
Electronice de la A la Z :: Depanare :: TV :: LED
Pagina 1 din 1
Samsung UE32EH5000WXBT - defecte frecvente
Samsung UE32EH5000WXBT
1.
Defect: lipsa imagine; exista backlight, sunet
Cum pe T-CON am gasit doar o tensiune, cea de alimentare, prima concluzie a fost ca placa este defecta.
Depanarea a fost usurata de faptul ca am avut o placa de schimb. Doar ca defectul s-a mentinut si cu alta placa T-CON functionala. Atunci, am reverificat cu atentie panoul LCD (cablajele flexibile ale panoul sunt in partea de jos) sa nu existe lichid de curatare (greseala des facuta de utilizatori!). Nu am gasit urme de lichid sau oxidari, dar examinand cu atentie placa electronica (dintre T-CON si LCD) am constatat ca unul dintre condensatoarele de decuplare este dezlipit si deplasat langa un rezistor (in imagine, componentele din cerc). Probabil ca acest condensator a fost deplasat la manipulare, nu era complet dezlipit la unul din capete. N-am masurat daca scurcircuita traseul rezistorului la masa (cauza cea mai probabila a defectului), iar dupa lipirea lui panoul LCD a functionat normal.
Localizare problema:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
1.
Defect: lipsa imagine; exista backlight, sunet
Cum pe T-CON am gasit doar o tensiune, cea de alimentare, prima concluzie a fost ca placa este defecta.
Depanarea a fost usurata de faptul ca am avut o placa de schimb. Doar ca defectul s-a mentinut si cu alta placa T-CON functionala. Atunci, am reverificat cu atentie panoul LCD (cablajele flexibile ale panoul sunt in partea de jos) sa nu existe lichid de curatare (greseala des facuta de utilizatori!). Nu am gasit urme de lichid sau oxidari, dar examinand cu atentie placa electronica (dintre T-CON si LCD) am constatat ca unul dintre condensatoarele de decuplare este dezlipit si deplasat langa un rezistor (in imagine, componentele din cerc). Probabil ca acest condensator a fost deplasat la manipulare, nu era complet dezlipit la unul din capete. N-am masurat daca scurcircuita traseul rezistorului la masa (cauza cea mai probabila a defectului), iar dupa lipirea lui panoul LCD a functionat normal.
Localizare problema:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Subiecte similare
» Samsung CW21Z453N - defecte frecvente
» Samsung UE32D6000 - defecte frecvente
» Samsung LE32A558 - defecte frecvente
» Samsung LE26A330J1XXH - defecte frecvente
» Samsung G2739N - defecte frecvente
» Samsung UE32D6000 - defecte frecvente
» Samsung LE32A558 - defecte frecvente
» Samsung LE26A330J1XXH - defecte frecvente
» Samsung G2739N - defecte frecvente