Electronice de la A la Z
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
TRANSLATE
Publicitate

Anunturi
Recomandari
online store

online store

W10

RO-
DATASAT

Service TV

Softuri TV

Parteneri

DTH - receptie TV satelit

e-Depanare Grup

Ремонт аппаратуры (схемы, справочники, документация)

Publicitate

Top postatori
Costin (4687)
PonyProg - cea mai simpla interfata I_vote_lcapPonyProg - cea mai simpla interfata I_voting_barPonyProg - cea mai simpla interfata I_vote_rcap 
titus08 (1660)
PonyProg - cea mai simpla interfata I_vote_lcapPonyProg - cea mai simpla interfata I_voting_barPonyProg - cea mai simpla interfata I_vote_rcap 
Florinel TV (729)
stanley (728)
Bughiu (636)
fox (368)
petriangabor (228)
ionica68 (160)
necula.vasile (159)
coconut (114)

Cei mai activi postatori ai lunii
cata090
titus08
fox
Costin
cristiiliut

Google PageRank
Powered by MyPagerank.Net
Informatii trafic
Schimb

PonyProg - cea mai simpla interfata

3 participanți

In jos

PonyProg - cea mai simpla interfata Empty PonyProg - cea mai simpla interfata

Mesaj Scris de Costin Vin 9 Aug 2013 - 10:43

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Functioneaza perfect cu memorii din seria 24Cxx.
Pentru memorii mai mari (24C32...) este necesara alimentare separata de 5V/100mA.

Componentele si soclul se pot monta direct pe cutia mufei seriale.

Ultima editare efectuata de catre Costin in Lun 14 Iul 2014 - 21:29, editata de 1 ori
Costin
Costin
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 4687
Varsta : 62
Localizare : RO
Stare de spirit : optimist
Data de inscriere : 11/11/2008

https://e-rusu.blogspot.com/

Sus In jos

PonyProg - cea mai simpla interfata Empty Re: PonyProg - cea mai simpla interfata

Mesaj Scris de george2014 Lun 14 Iul 2014 - 21:13

gresit!!! La DSC9 pin1 este la 5 iar pin6 este la 9 pe schema data

george2014

Numarul mesajelor : 1
Varsta : 51
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 14/07/2014

Sus In jos

PonyProg - cea mai simpla interfata Empty Re: PonyProg - cea mai simpla interfata

Mesaj Scris de Costin Lun 14 Iul 2014 - 21:34

george2014 a scris:gresit!!! La DSC9 pin1 este la 5 iar pin6 este la 9 pe schema data

Corect, george2014!
Multumesc pentru atentionare.

Am eliminat portiunea din fisier care continea greseala.
Schema ramane aceiasi, DSC9 avand marcate contactele.
Costin
Costin
Administrator
Administrator

Sus In jos

Mesaj Scris de Trafic Mar 13 Oct 2015 - 16:40

Buna ziua, si bine v-am gasit.
In primul rand vreau sa mentionez ca sunt un "novice avansat" in ceea ce priveste electronica si cu atat mai mult in lucrul cu eeprom si ponyprog(mi-a trezit interesul acum vreo 2 zile cand am avut problem cu masina de spalat).
Va rog, daca se poate, sa ma sfatuiti in vederea reprogramarii unui eeprom-ului 24C64 WP. (de la masina de spalat)
Am reusit(in 5 min spre surprinderea mea), cu ajutorul unui laptop vechi cu port serial (9pini), conectand eepromul DIRECT la DB9 de la laptop sa citesc si sa scriu eeprom-ul.(este adevarat ca nu l-am si test pe masina de spalat, dar atata timp cat l-a citit si scris cu success banuiesc ca e ok).
Credeti ca este ok aceasta conecatre (ca nu-i pot spune interfata fiind doar fire Smile  )  ?
Profit de ocazie, pentru a nu mai posta si in alta arie, pentru a cere si un dump pentru Indesit WIDL126 S altul decat cel de pe site-ul elektrotanya.

Va multumesc anticipat. 

PS. Daca intereseaza pe cineva schema folosita pentru conectare este mai jos
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Trafic

Numarul mesajelor : 9
Varsta : 41
Data de inscriere : 13/10/2015

Sus In jos

Mesaj Scris de Costin Mar 13 Oct 2015 - 19:32

Cum arata fisierele obtinute la citire?
Se poate o captura de ecran?

In principiu, conexiunile respecta schema simplificata de sus. Nu inteleg cum functioneaza CI-ul alimentat in impulsuri...

La lucrul cu EPROM-uri este bine sa salvati fisierul initial, sau, mai bine, sa lasati memoria originala si programati de proba alta. Astfel avem certitudinea  ca nu "stricam" defectul initial.

Cautati un dump [url=http://www.e-rusu.ro/dump/masini de spalat/]AICI[/url]. In partea de jos este o arhiva, sa cautati si acolo. Eventual, descarcati un fisier si comparati cu ce ati salvat, pentru a vede cum arata o memorie programata. Daca are toate adresele FF este goala.
Costin
Costin
Administrator
Administrator

Sus In jos

Mesaj Scris de Trafic Mar 13 Oct 2015 - 23:06

Fisierele par OK. Am atasat un printsc. cu cel citit initial.
Nu este eeprom ul pe care-l folosesc la masina momentan.(nu am avut timp sa-l scot).
Asta este un eeprom tot de la acelasi tip de masina dar fara uscator.(mie imi trebuie cu uscator cum am momentan pe masina- o sa-l scot cand am timp sa-l citesc ca sa pot compara ulterior).
Ce am facut pana acum a fost de test si pare ca functioneza. Am facut in seara asta si schema cu component (rezistente, condensat. si led) si pare ca functioneaza si asta destul de bine.. urmeaza s-o integrez intr-un adaptor DB9 ca sa fie mai esthetic.
Ce m-a surprins initial si pentru care doream o confirmare daca e ok sa folosesc asa, era faptul ca functiona fara niciun fel de component... doar legaturi directe exact ca in schema. Posibil si din cauza calculatorului care e generatie veche si poate ca e mai "compatibil" .. nu stiu.

Captura (cu legaturile directe)
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Multumesc pentru arhiva dump>> o sa caut

Trafic

Sus In jos

Mesaj Scris de Costin Mier 14 Oct 2015 - 21:56

Da, exista date. Pare a fi in regula.
Costin
Costin
Administrator
Administrator

Sus In jos

Mesaj Scris de Trafic Joi 15 Oct 2015 - 10:26

Aseara am reusit sa construiesc schema mai estetic putin.(este un pic "pe dos" fata de ce am mai intalnit pe net.)

Functioneaza bine.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]     [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Trafic

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum