TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4687) | ||||
titus08 (1660) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (368) | ||||
petriangabor (228) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
Everest EVE21N-A8 - defecte frecvente
2 participanți
Electronice de la A la Z :: Depanare :: TV :: CRT
Pagina 1 din 1
Everest EVE21N-A8 - defecte frecvente
Televizor Everest E21N-A8, procesor TDA11106PS/V3/3/AQ6
1.
Defect: executa comenzi aleatorii fara a fi comandat din telecomanda sau panou.
Practic, tastatura, furnizeaza in functie de rezistenta strapata de µsw o tensiune care aplicata pinului 29 a multifunctionalului (TDA11106PS/V3/3/AQ6) este recunoscuta ca si comanda.
Am decuplat de proba tastatura si receptorul IR.
Pe circuitul tastaturii are condensator la masa. Inlocuit.
Am separat pinul de comanda (pin in aer).
Tensiunile de alimentare a multifunctionalului sunt in regula.
Inlocuit pentru siguranta stabilizatorul de 3,3V (alimentare pin 33 multifunctional).
Defectul persista.
Cum schema primita la cumpararea televizorului n-are nimic in comun cu aparatul, am verificat circuitul pe placa.
Tastatura este un divizor rezistiv. De la + 3,3V, un rezistor de 22K (R833) si mai multe rezistoare care pot fi strapate de microintrerupatoare corespunzatoare celor 6 comenzi. Celalalt capat este la masa. Tensiunea pentru pinul 29 (Key) este culeasa dintre rezistorul R833 si tzstatura printr-un resistor de 56 ohmi. Tot in acel punct ar trebui sa fie inca un rezistor la masa, R708.
In prima faza am suspectat stabilizatorul de 3,3V, din pinul 33 al multifunctionalului.
Pentru ca inclusiv cu pinul in aer (manevra gresita!) aparatul avea aceiasi manifestare, am considerat ca aparatul are multifunctionalul defect.
Dupa inlocuire defectul persista. Analizand cu atentie montajul observ ca in locul rezistorului R708 este conectata o dioda Zenner de 5V. Desigur, buna la masuratoarea cu multimetrul. Rolul acestui stabilizator este de a proteja integratul la aplicarea unor semnale mai mari de 5V. Nu-i vad utilitatea, avand in vedere ca tastatura primeste 3,3V.
Rezolvare: se elimina dioda Zenner montata in locul R708 (pin 29 la masa).
Tensiuni la pin 29, in functie de butonul actionat:
Niciunul --- 2,9V
P+ --------- 2,22V
P- --------- 1,6V
V+ --------- 1,22V
V- --------- 0,92V
Menu ------ 0,58V
AV/TV ---- 0,29V
Cablaj, localizare componente:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
1.
Defect: executa comenzi aleatorii fara a fi comandat din telecomanda sau panou.
Practic, tastatura, furnizeaza in functie de rezistenta strapata de µsw o tensiune care aplicata pinului 29 a multifunctionalului (TDA11106PS/V3/3/AQ6) este recunoscuta ca si comanda.
Am decuplat de proba tastatura si receptorul IR.
Pe circuitul tastaturii are condensator la masa. Inlocuit.
Am separat pinul de comanda (pin in aer).
Tensiunile de alimentare a multifunctionalului sunt in regula.
Inlocuit pentru siguranta stabilizatorul de 3,3V (alimentare pin 33 multifunctional).
Defectul persista.
Cum schema primita la cumpararea televizorului n-are nimic in comun cu aparatul, am verificat circuitul pe placa.
Tastatura este un divizor rezistiv. De la + 3,3V, un rezistor de 22K (R833) si mai multe rezistoare care pot fi strapate de microintrerupatoare corespunzatoare celor 6 comenzi. Celalalt capat este la masa. Tensiunea pentru pinul 29 (Key) este culeasa dintre rezistorul R833 si tzstatura printr-un resistor de 56 ohmi. Tot in acel punct ar trebui sa fie inca un rezistor la masa, R708.
In prima faza am suspectat stabilizatorul de 3,3V, din pinul 33 al multifunctionalului.
Pentru ca inclusiv cu pinul in aer (manevra gresita!) aparatul avea aceiasi manifestare, am considerat ca aparatul are multifunctionalul defect.
Dupa inlocuire defectul persista. Analizand cu atentie montajul observ ca in locul rezistorului R708 este conectata o dioda Zenner de 5V. Desigur, buna la masuratoarea cu multimetrul. Rolul acestui stabilizator este de a proteja integratul la aplicarea unor semnale mai mari de 5V. Nu-i vad utilitatea, avand in vedere ca tastatura primeste 3,3V.
Rezolvare: se elimina dioda Zenner montata in locul R708 (pin 29 la masa).
Tensiuni la pin 29, in functie de butonul actionat:
Niciunul --- 2,9V
P+ --------- 2,22V
P- --------- 1,6V
V+ --------- 1,22V
V- --------- 0,92V
Menu ------ 0,58V
AV/TV ---- 0,29V
Cablaj, localizare componente:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
victoras21- Se spune ca-i mester
- Numarul mesajelor : 63