TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4687) | ||||
titus08 (1660) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (368) | ||||
petriangabor (228) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
defect ty color hyundai
3 participanți
Electronice de la A la Z :: Depanare :: TV :: CRT
Pagina 1 din 1
defect ty color hyundai
Am la reparat un TV hyundai sasiu 11AK30A14.am gasit finalulu de linii ars lam scos din montaj sursa debiteaza 115 pe sarcina artificiala totul este ok.am pus trazistoru tv-ul functioneaza perfect dar in schimb lucreaza fierbinte finalul de linii am schimbat electroliticul din baza acestuia si ce del intoarcere poate sa mai fiie ceva? rog cu stima numai bine.
ionutz1985- Numarul mesajelor : 5
Varsta : 39
Localizare : buzau
Data de inscriere : 25/02/2012
Re: defect ty color hyundai
Ce final linii ati pus?!?!
BU808DF sau 2SC5388?!?!
Sa nu fie tranzistorul ''facatura''!!!
Condi din baza il puneti de 22-47uf/50v ,nu de 10uf/63v cat era pe placa!!!
Verificati vizual ,foarte atent,dupa eventuale fisuri in lipiturile de pe cupla de deflexie,pinii trafo linii,etc!!
BU808DF sau 2SC5388?!?!
Sa nu fie tranzistorul ''facatura''!!!
Condi din baza il puneti de 22-47uf/50v ,nu de 10uf/63v cat era pe placa!!!
Verificati vizual ,foarte atent,dupa eventuale fisuri in lipiturile de pe cupla de deflexie,pinii trafo linii,etc!!
Varsta : 53
Localizare : Oradea
Data de inscriere : 19/07/2011
am pus 2SC5388 si condensatorul din baza lam pus 22uf/100v
ionutz1985- Numarul mesajelor : 5
Varsta : 39
Localizare : buzau
Data de inscriere : 25/02/2012
ionutz1985 a scris:am pus 2SC5388 si condensatorul din baza lam pus 22uf/100v
Ce ati rezolvat?!?!
Varsta : 53
Localizare : Oradea
Data de inscriere : 19/07/2011
Doar tranzistorii buni si, surprinzator, unele JV-uri functioneaza doar caldut. In rest temperatura radiatorului este mare (cei cu pielea subtire nu-l pot tine mai mult de 10s).
Una dintre metodele de reducere a temperaturii este recomandata de Vestel intr-un buletin service si consta in marirea impulsurilor de comanda prin modificarea divizorului rezistiv din colectorul tranzistorului driver. De obicei sunt 39 + 39 ohmi. Se vor inlocui cu 10R (spre +) si 22R (in colector).
Alta metoda este coborarea tensiunii de alimentare catre 110V prin adaugarea in paralel pe rezistorul de 99K (de la +B la referinta) a altuia de 2M2.
In cazul cand temperatura este in continuare mare, se poate mari suprafeta radiatorului. De obicei este suficienta o tabla de aluminiu de 25 cm patrati si 1mm grosime, pliata sub forma de L sau U. Pe suprafata de contact se va folosi vaselina siliconica pentru transfer bun de caldura.
Asteptam vesti... bune!
Una dintre metodele de reducere a temperaturii este recomandata de Vestel intr-un buletin service si consta in marirea impulsurilor de comanda prin modificarea divizorului rezistiv din colectorul tranzistorului driver. De obicei sunt 39 + 39 ohmi. Se vor inlocui cu 10R (spre +) si 22R (in colector).
Alta metoda este coborarea tensiunii de alimentare catre 110V prin adaugarea in paralel pe rezistorul de 99K (de la +B la referinta) a altuia de 2M2.
In cazul cand temperatura este in continuare mare, se poate mari suprafeta radiatorului. De obicei este suficienta o tabla de aluminiu de 25 cm patrati si 1mm grosime, pliata sub forma de L sau U. Pe suprafata de contact se va folosi vaselina siliconica pentru transfer bun de caldura.
Asteptam vesti... bune!
Subiecte similare
» HYUNDAI defect
» schema tv color nordmende color 1634 sasiu f12
» tv hyundai
» Hyundai 20B9T59+TXS
» 17MB24 Vestel
» schema tv color nordmende color 1634 sasiu f12
» tv hyundai
» Hyundai 20B9T59+TXS
» 17MB24 Vestel
Electronice de la A la Z :: Depanare :: TV :: CRT