TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4687) | ||||
titus08 (1660) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (368) | ||||
petriangabor (228) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
Cuptor marca Superior( Kaufland)- scoate un bazait ciudat
3 participanți
Pagina 1 din 1
Cuptor marca Superior( Kaufland)- scoate un bazait ciudat
Buna ziua! Am dat de forumul dumneavoastra cautand solutii pentru o problema legata de cuptorul cu microunde. De vreo 2 zile, cand pun sa incalzesc ceva scoate un bazait ciudat, intermitent. In momentul in care apas cu mana pe partea superioara a carcasei, bazaitul inceteaza. Reincepe cand ridic mana si tine vreo 2-3 secunde, apoi se opreste. Daca nu apas de loc, tot bazaie- cateva secunde, se opreste, iar bazaie... M-am gandit ca poate nu e pozitionat corect, dar e imposibil caci nu l-am mai mutat din locul respectiv de ceva timp. De curatat, l-am curat...Ce-i drept, inauntru, pe partea superioara unde e o plasa de metal are niste puncte de grasime pe care nu am reusit sa le scot.
Mentionez ca am cuptorul de aproape 2 ani si pana acum nu am avut niciun fel de probleme.
Va rog spuneti-mi cum sa procedez. Multumesc frumos!
Mentionez ca am cuptorul de aproape 2 ani si pana acum nu am avut niciun fel de probleme.
Va rog spuneti-mi cum sa procedez. Multumesc frumos!
alexioana- Numarul mesajelor : 1
Varsta : 32
Localizare : focsani
Data de inscriere : 08/04/2013
Re: Cuptor marca Superior( Kaufland)- scoate un bazait ciudat
Cautati ceva suruburi desfacute,chiar la carcasa lui!!!
Varsta : 53
Localizare : Oradea
Data de inscriere : 19/07/2011
Re: Cuptor marca Superior( Kaufland)- scoate un bazait ciudat
In principiu, toate bazaie cu intermitenta. In timpul bazaitului magnetronul este alimentat si genereaza putere maxima.
Daca reglati puterea la maxim va bazai continuu, daca reglati puterea mai mica va bazai intermitent.
Problema este cat de tare bazaie si daca incalzeste la fel de repede ca inainte.
Bazaitura poate fi la intensitate mare daca s-au slabit suruburile carcasei (este amplificat zgomotul tranformatorului atunci cand este alimentat magnetronul), un defect pe alimentarea magnetronului, de exemplu dioda redresoare in scurtcircuit (dar atunci nu mai incalzeste de loc sau foarte putin) sau daca sunt probleme la ventilator (o paleta rupta).
Daca aveti cunostinte tehnice si IN SPECIAL DE ELECTROSECURITATE, scoateti capacul carcasei si urmariti de unde provine zgomotul.
Daca nu, limitati-va la a face observatii, eventual strangeti suruburile carcasei si reveniti cu precizari suplimentare FARA SA DESFACETI aparatul.
Pericol de electrocutare!
Daca reglati puterea la maxim va bazai continuu, daca reglati puterea mai mica va bazai intermitent.
Problema este cat de tare bazaie si daca incalzeste la fel de repede ca inainte.
Bazaitura poate fi la intensitate mare daca s-au slabit suruburile carcasei (este amplificat zgomotul tranformatorului atunci cand este alimentat magnetronul), un defect pe alimentarea magnetronului, de exemplu dioda redresoare in scurtcircuit (dar atunci nu mai incalzeste de loc sau foarte putin) sau daca sunt probleme la ventilator (o paleta rupta).
Daca aveti cunostinte tehnice si IN SPECIAL DE ELECTROSECURITATE, scoateti capacul carcasei si urmariti de unde provine zgomotul.
Daca nu, limitati-va la a face observatii, eventual strangeti suruburile carcasei si reveniti cu precizari suplimentare FARA SA DESFACETI aparatul.
Pericol de electrocutare!
Subiecte similare
» Bazait invertor si ups cu perna electrica
» Tuner extern AverMedia BoxW7 - nu scoate semnal VGA
» TELEVIZOR MARCA 14M70 TIP GUT SCHNEID
» LCD marca D-BOSS model LT-26HLF
» tv kenstar defect ciudat
» Tuner extern AverMedia BoxW7 - nu scoate semnal VGA
» TELEVIZOR MARCA 14M70 TIP GUT SCHNEID
» LCD marca D-BOSS model LT-26HLF
» tv kenstar defect ciudat
Pagina 1 din 1