TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4687) | ||||
titus08 (1660) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (368) | ||||
petriangabor (228) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
Teletech, DVD1286 - defecte frecvente
Pagina 1 din 1
Teletech, DVD1286 - defecte frecvente
1.
Defect: nu functioneaza intotdeauna.
Cauza: scurtcircuit pe alimentare
Am sesizat ca atunci cand nu functioneaza, consumul general al aparatului creste si dioda de pe +5V este fierbinte (ramane degetul pe ea! ). Clar, era vorba de un scurtcircuit. Dar unde? Nici o componenta de pe placa digitala (decodor) nu se incalzea. Am scos pe rand cuplele si am constatat ca acel consum este pe placa de afisare cu LED (panoul frontal).
Pana la urma problema era o atingere intre terminalului pozitiv al condensatorului de filtraj de pe placa si tabla conectorului USB. Dupa indepartarea condensatorului (3mm) problema n-a mai aparut.
Dificultatea depanarii a stat in faptul ca defectul aparea aleatoriu. Din acest motiv l-am torsionat, ciocanit, pentru a provoca defectul.
In imagine, zona cu problema:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Defect: nu functioneaza intotdeauna.
Cauza: scurtcircuit pe alimentare
Am sesizat ca atunci cand nu functioneaza, consumul general al aparatului creste si dioda de pe +5V este fierbinte (ramane degetul pe ea! ). Clar, era vorba de un scurtcircuit. Dar unde? Nici o componenta de pe placa digitala (decodor) nu se incalzea. Am scos pe rand cuplele si am constatat ca acel consum este pe placa de afisare cu LED (panoul frontal).
Pana la urma problema era o atingere intre terminalului pozitiv al condensatorului de filtraj de pe placa si tabla conectorului USB. Dupa indepartarea condensatorului (3mm) problema n-a mai aparut.
Dificultatea depanarii a stat in faptul ca defectul aparea aleatoriu. Din acest motiv l-am torsionat, ciocanit, pentru a provoca defectul.
In imagine, zona cu problema:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Subiecte similare
» Teletech 22855 - defecte frecvente
» Teletech 26715 - defecte frecvente
» Teletech 11AK46 - defecte frecvente
» Teletech LED22822, sasiu 17MB45-3 - defecte frecvente
» Teletech 32715, sasiu 17MB22 - defecte frecvente
» Teletech 26715 - defecte frecvente
» Teletech 11AK46 - defecte frecvente
» Teletech LED22822, sasiu 17MB45-3 - defecte frecvente
» Teletech 32715, sasiu 17MB22 - defecte frecvente