TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4687) | ||||
titus08 (1660) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (368) | ||||
petriangabor (228) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
Defect la sasiele chinezesti cu tranzistori
2 participanți
Electronice de la A la Z :: Depanare :: TV :: CRT
Pagina 1 din 1
Defect la sasiele chinezesti cu tranzistori
Un defect des intilnit la aceste sasie este umflarea condensatoarelor , in unele cazuri defectarea finalului audio sau al integratului de cadre daca este varianta de sasiu in care acesta se alimenteaza direct din sursa . Cauza defectului este cresterea brusca de scurta durata a tensiunilor in secundarul sursei . In cazul acestui defect practica este de a schimba piesele afectate in primul rind apoi cauzatoarele : optocuplor , semireglabil de reglare a tensiunilor din secundar care se presupune a determina aceasta fluctuatie .
Asta pina cind cu toate ca am schimbat toate piesele defecte si suspecte televizorul s-a intors la reparat dupa doar citeva zile . Dupa ceva sapaturi si nervi descarcati pe fabrica ce a produs aceste capodopere , am extras PTC-ul din circuit si desfacind carcasa acestuia am avut surpriza de a fi partial carbonizat in zona de contact cu pinii ; din acel moment la oricare televizor cu acest sasiu si defect venit la reparat prima piesa verificata a fost ptc-ul , in toate cazurile am gasit urme de carbonizare mai mult sau mai putin accentuata iar ca rezultat nu s-a intors nici un televizor la reparat dupa scurt timp cu acelasi defect .
Asta pina cind cu toate ca am schimbat toate piesele defecte si suspecte televizorul s-a intors la reparat dupa doar citeva zile . Dupa ceva sapaturi si nervi descarcati pe fabrica ce a produs aceste capodopere , am extras PTC-ul din circuit si desfacind carcasa acestuia am avut surpriza de a fi partial carbonizat in zona de contact cu pinii ; din acel moment la oricare televizor cu acest sasiu si defect venit la reparat prima piesa verificata a fost ptc-ul , in toate cazurile am gasit urme de carbonizare mai mult sau mai putin accentuata iar ca rezultat nu s-a intors nici un televizor la reparat dupa scurt timp cu acelasi defect .
stefank- Numarul mesajelor : 4
Varsta : 56
Localizare : Sebis , jud. Arad
Data de inscriere : 25/08/2011
Re: Defect la sasiele chinezesti cu tranzistori
acum observ greseala , bineinteles e vorba de sasiele chinezesti cu sursa cu tranzistoare : 2SA1015 , 2SC3807 , 2SD4429
stefank- Numarul mesajelor : 4
Varsta : 56
Localizare : Sebis , jud. Arad
Data de inscriere : 25/08/2011
sasie chinezesti cu tranzistori in sursa
La aceste surse se schimba in primul rand tranzistorul pnp 2SA1015 cu un 2SA 1013 si nu vor mai fi probleme cu cresterea tensiunilor in secundarul sursei.
PTC-ul are alt rol ,nu din cauza lui cresc tens. din secundar.
PTC-ul are alt rol ,nu din cauza lui cresc tens. din secundar.
mariancalinescu- Numarul mesajelor : 3
Varsta : 52
Localizare : RM.VALCEA
Data de inscriere : 07/12/2010
Subiecte similare
» Echivalente CI chinezesti
» echivalente tranzistori
» Astabilul cu tranzistori
» CW si SSB, doua benzi cu 3 tranzistori?
» NIPPON DEFECT
» echivalente tranzistori
» Astabilul cu tranzistori
» CW si SSB, doua benzi cu 3 tranzistori?
» NIPPON DEFECT
Electronice de la A la Z :: Depanare :: TV :: CRT
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum