TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4687) | ||||
titus08 (1660) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (368) | ||||
petriangabor (228) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
LG - 42PX4RZA
2 participanți
Electronice de la A la Z :: Depanare :: TV :: Plasma
Pagina 1 din 1
LG - 42PX4RZA
De curind am avut la reparat acest televizor plasma sasiu MF056A/LG . Manifestarea lui a fost lipsa totala imagine dar sunet corect , facind niste verificari am gasit o siguranta arsa pe modulul Y-SUS (6871QYH053B) si scurtcircuit pe pinii integratului cu radiator STK795-811A .
In acest caz am avut doua variante : schimbare modulului Y-SUS sau schimbarea integratului de putere cu radiator , tinind cont ca puteam procura la comanda ambele variante dar am ales varianta mai ieftina si mai complicata adica schimbarea integratului de pe modul . Nedispunind de aparatura necesara dezlipirii piesei de pe modul am recurs la taierea pinilor cu ajutorul unei minifreze electrice care are in dotare si minidisc abraziv cu diametrul de 2 cm , operatiunea am efectuat-o cu atentie pentru a nu afecta circuitul imprimat sau piesele invecinate , in final am extras bucata cu bucata prin dezlipire cu pistolul de lipit capete pinilor ramase in circuit dupa care cu tresa absorbanta am eliberat gaurile de cositorul ramas .
Prin aceasta lucrare am economisit clientului o valoare a reparatiei cu mult mai mare in cazul in care schimbam modulul complet dar am obtinut pt. mine o manopera mai mare fata de varianta mentionata .
In acest caz am avut doua variante : schimbare modulului Y-SUS sau schimbarea integratului de putere cu radiator , tinind cont ca puteam procura la comanda ambele variante dar am ales varianta mai ieftina si mai complicata adica schimbarea integratului de pe modul . Nedispunind de aparatura necesara dezlipirii piesei de pe modul am recurs la taierea pinilor cu ajutorul unei minifreze electrice care are in dotare si minidisc abraziv cu diametrul de 2 cm , operatiunea am efectuat-o cu atentie pentru a nu afecta circuitul imprimat sau piesele invecinate , in final am extras bucata cu bucata prin dezlipire cu pistolul de lipit capete pinilor ramase in circuit dupa care cu tresa absorbanta am eliberat gaurile de cositorul ramas .
Prin aceasta lucrare am economisit clientului o valoare a reparatiei cu mult mai mare in cazul in care schimbam modulul complet dar am obtinut pt. mine o manopera mai mare fata de varianta mentionata .
stefank- Numarul mesajelor : 4
Varsta : 56
Localizare : Sebis , jud. Arad
Data de inscriere : 25/08/2011
Re: LG - 42PX4RZA
Pana aici,aproape ....bine!!! Va trebuie o statie de lipit cu aer cald!!!
Si care era ideea,legata de ....depanare
Si care era ideea,legata de ....depanare
Varsta : 53
Localizare : Oradea
Data de inscriere : 19/07/2011
Electronice de la A la Z :: Depanare :: TV :: Plasma
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum