TRANSLATE
Publicitate
Anunturi
Publicitate
Top postatori
Costin (4688) | ||||
titus08 (1660) | ||||
Florinel TV (729) | ||||
stanley (728) | ||||
Bughiu (636) | ||||
fox (368) | ||||
petriangabor (228) | ||||
ionica68 (160) | ||||
necula.vasile (159) | ||||
coconut (114) |
Energie solara ? Cel mai simplu sistem ...
3 participanți
Pagina 1 din 1
Energie solara ? Cel mai simplu sistem ...
Cel mai simplu sistem de captare - inmagazinare - utilizare a energiei solare se comercializeaza de cativa ani prin magazine . Este vorba de [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] .
In pretul de aprox. 20 de lei se gasesc : panoul solar , acumulatorul , circuitul de control si un LED alb de mare intensitate . Totul intr-o carcasa eleganta din plastic sau inox .
Pentru cei mai pretentiosi , se pot aduce la comanda panouri solare de dimensiuni mai mari .
In pretul de aprox. 20 de lei se gasesc : panoul solar , acumulatorul , circuitul de control si un LED alb de mare intensitate . Totul intr-o carcasa eleganta din plastic sau inox .
Pentru cei mai pretentiosi , se pot aduce la comanda panouri solare de dimensiuni mai mari .
Re: Energie solara ? Cel mai simplu sistem ...
Eu folosesc un panou solar :http://germanelectronics.ro/conrad.php?name=Products&cid=VkZaU1ZrMVZNVVZUVkVwT1lXeHJlUT09&pid=VkZkd1NtUXdPVVZVVkVaT1ZrVkdNdz09
care incarca o baterie de 17 Ah. Asa am avut toata vara lumina "pe gratis" la cabana. Intr-o saptamana se incarca cat consumam in week-end. Am si masurat, curentul de incarcare. Cand e soare puternic trece de 100mA. Neavand montat nici un regulator am reusit chiar sa supraincarc bateria...asa ca pentru anul am sa fac si un regulator de incarcare si poate inca un panou.
care incarca o baterie de 17 Ah. Asa am avut toata vara lumina "pe gratis" la cabana. Intr-o saptamana se incarca cat consumam in week-end. Am si masurat, curentul de incarcare. Cand e soare puternic trece de 100mA. Neavand montat nici un regulator am reusit chiar sa supraincarc bateria...asa ca pentru anul am sa fac si un regulator de incarcare si poate inca un panou.
Ultima editare efectuata de catre Admin in Vin 8 Ian 2010 - 22:11, editata de 2 ori
Bandika- Numarul mesajelor : 2
Varsta : 58
Localizare : Cluj-Napoca
Data de inscriere : 29/11/2009
Costin și titus08 apreciază acest mesaj
Interesant panoul .
Am tot felul de jucarii , dar ma gandesc serios sa cumpar si eu unul mai mare .
Tine-ne la curent cu regulatorul , poate va fi si altora de folos .
Stima !
Am tot felul de jucarii , dar ma gandesc serios sa cumpar si eu unul mai mare .
Tine-ne la curent cu regulatorul , poate va fi si altora de folos .
Stima !
titus08 apreciază acest mesaj
Am achizitionat de curind un kit/set panou solar,lanterna,3becuriled, facilitati: bluetooth, stick, card, radio FM (doar in mijlocul Bucurestiului sau la maxim 1 Km de post, antena are 10cm doar). Bateria din dispozitiv are 9A, Becurile sunt la 3V6, Lanterna lumineaza de exceptie. Am pus panoul in geam prin interior si incarca acumulatorul in maxim 2 zile. Incarcarea se face insa doar pe pozitia oprit. Il utilizez doar pentru situatii disperate cind se intrerupe curentul electric mai mult de 1zi, sa am cum sa incarc telefonul (nu de la priza de la masina). Totul a costat doar 110 lei + taxe postale.
titus08- Moderator
- Numarul mesajelor : 1660
Varsta : 54
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : super-ultra-expert
Data de inscriere : 12/02/2017
Costin apreciază acest mesaj
Subiecte similare
» Cat curent electric pot produce din energie solara ?
» Lampa solara simpla
» Cel mai simplu programator SPI
» QTH locator - nimic mai simplu !
» Cel mai simplu detector de metale
» Lampa solara simpla
» Cel mai simplu programator SPI
» QTH locator - nimic mai simplu !
» Cel mai simplu detector de metale
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum