TRANSLATE
Publicitate

Anunturi
Publicitate

Top postatori
Costin (4579) |
| |||
titus08 (1506) |
| |||
stanley (728) |
| |||
Florinel TV (698) |
| |||
Bughiu (636) |
| |||
fox (346) |
| |||
petriangabor (227) |
| |||
ionica68 (160) |
| |||
necula.vasile (127) |
| |||
coconut (114) |
|
TDA1771 contrafacute
4 participanți
Pagina 1 din 1
TDA1771 contrafacute
Anul trecut, cand au disparut de pe piata TDA1771, am gasit la un pret nesimtit acest CI la unul din importatorii de componente electronice. Am cumparat mai multe, sa fie in stoc.
Ieri, printre alte aparate venite la reparat si un Orion cu sasiu PT90. CI de pe placa era defect (scurtcircuit pe alimentare). Spunea clientul ca initial functiona doar daca il "stimula" cu o palma, apoi cu un pumn si la urma a venit la service. ;-)
Am verificat condensatoarele electrolitice, circuitul de alimentare dupa care am montat un integrat. N-a functionat, au urmat alte verificari si cum totul parea in ordine, inclusiv semnalul pe intrare... il schimb cu altul. Nou. Acelasi rezultat. In acest moment am rememorat achizitionarea acestui lot de CI si... a aparut indoiala. Caut unul recuperat de pe o placa de ICC6 si-l montez. Nu apuc sa-l vad functionand pentru ca din cauza "tensiunii" crescute si a clientului extrem de interesat de tehnologia remedierii defectiunii, nu vad un scurtcircuit intre doua terminale, moment in care apare un pic de fum si...
Deconectez aparatul, dar de pe masa de lucru iese fum in continuare, mult fum! Clientul, sare peste mine sa vada de unde. Inteleg intr-un tarziu ca fumul vine de la LCD-ul de test de pe masa de lucru (Elite, 7"). Desigur, am observat ca se oprise la un moment dat, dar am pus asta pe seama butonarii unor telecomenzi. Se mai intamplase si alta data. Uitasem ca din acest motiv, pe fereastra senzorului IR lipisem staniol.
Am atasat o fotografie in care apar mai multe TDA1771 pentru compararea inscriptionarii.
Le-am uns cu un pic de pasta siliconica alba pentru a face scrisul vizibil.
TDA1771 - comparatie OK - FAKE
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
"Generatorul" de fum
Ieri, printre alte aparate venite la reparat si un Orion cu sasiu PT90. CI de pe placa era defect (scurtcircuit pe alimentare). Spunea clientul ca initial functiona doar daca il "stimula" cu o palma, apoi cu un pumn si la urma a venit la service. ;-)
Am verificat condensatoarele electrolitice, circuitul de alimentare dupa care am montat un integrat. N-a functionat, au urmat alte verificari si cum totul parea in ordine, inclusiv semnalul pe intrare... il schimb cu altul. Nou. Acelasi rezultat. In acest moment am rememorat achizitionarea acestui lot de CI si... a aparut indoiala. Caut unul recuperat de pe o placa de ICC6 si-l montez. Nu apuc sa-l vad functionand pentru ca din cauza "tensiunii" crescute si a clientului extrem de interesat de tehnologia remedierii defectiunii, nu vad un scurtcircuit intre doua terminale, moment in care apare un pic de fum si...
Deconectez aparatul, dar de pe masa de lucru iese fum in continuare, mult fum! Clientul, sare peste mine sa vada de unde. Inteleg intr-un tarziu ca fumul vine de la LCD-ul de test de pe masa de lucru (Elite, 7"). Desigur, am observat ca se oprise la un moment dat, dar am pus asta pe seama butonarii unor telecomenzi. Se mai intamplase si alta data. Uitasem ca din acest motiv, pe fereastra senzorului IR lipisem staniol.
Am atasat o fotografie in care apar mai multe TDA1771 pentru compararea inscriptionarii.
Le-am uns cu un pic de pasta siliconica alba pentru a face scrisul vizibil.
TDA1771 - comparatie OK - FAKE
"Generatorul" de fum
Re: TDA1771 contrafacute
N-am timp si mi-a crescut tensiunea. Astea sunt pierderile.
Cand esti importator mare si nu asiguri calitatea importului se cheama... cum?
Cand esti importator mare si nu asiguri calitatea importului se cheama... cum?
Ultima editare efectuata de catre Admin in Sam 2 Feb 2013 - 1:56, editata de 2 ori
de ce nu spuneti firma ?
bogdan546- Numarul mesajelor : 26
Varsta : 33
Localizare : anywhere
Data de inscriere : 06/04/2010
Am comandat la Miv.... MJE 340 si MJE350 cateva zeci de bucati. De asemenea BD240C si BD241C. Am primit MJE-urile rebuturi cu niste curenti reziduali imensi ca tranzistorii cu germaniu si cateva BD-uri cu C dar cele mai multe cu B in coada. Am trimis totul inapoi. Dupa cateva zile am sunat si mi-au confirmat ca au primit coletul si m-au asigurat ca la urmatoarea comanda i-mi vor pune in colet si componentele returnate. Peste circa o luna cand am lansat urmatoarea comanda i-am sunat sa le amintesc de incidentul cu componentele. Ce credeti ?. Nu au mai recunoscut nimic nici macar ca ar fi primit un colet retur de la mine. O situatie paradoxala si un tupeu iesit din comun deoarece eu lucrez la un studio de radio si am toate convorbirile cu ei inregistrate si toate chitantele si confirmarile de la posta. Avocatul meu mi-a sugerat ca este dauna prea mica sa ma angrenez intr-un proces cu acesti.... nu stiu cum sa le spun. Ma mai gandesc.
scormonel- Numarul mesajelor : 13
Varsta : 66
Localizare : Craiova
Stare de spirit : Casatorit
Data de inscriere : 13/07/2010
Banuiesc ca v-a deranjat mai mult atitudinea.
Am cumparat multe lucruri bune de la ei. Teapa e de la furnizori, iar un departament de calitate are costuri mari, care s-ar reflecta in preturi.
Romanul trebuie sa inteleaga ca produsele nu se pot vinde mai ieftin decat se produc. Ceea ce este sub, miroase...
Eu vad relatia magazin-cumparator ca o colaborare. O situatie reala de lot sub parametri (aici nu vorbesc de componente electronice arse de incompetenta unui electronist, da?), nu este din vina cumparatorului si atunci ar trebui inteleasa si tratata ca atare.
Sa speram ca Miv.... va da un raspuns sesizarii dumneavoastra.
Eu sunt adeptul intelegerii amiabile.
Am cumparat multe lucruri bune de la ei. Teapa e de la furnizori, iar un departament de calitate are costuri mari, care s-ar reflecta in preturi.
Romanul trebuie sa inteleaga ca produsele nu se pot vinde mai ieftin decat se produc. Ceea ce este sub, miroase...
Eu vad relatia magazin-cumparator ca o colaborare. O situatie reala de lot sub parametri (aici nu vorbesc de componente electronice arse de incompetenta unui electronist, da?), nu este din vina cumparatorului si atunci ar trebui inteleasa si tratata ca atare.
Sa speram ca Miv.... va da un raspuns sesizarii dumneavoastra.
Eu sunt adeptul intelegerii amiabile.
Dar sa comand BD241C si sa primesc BD241B mi se pare bataie de joc la adresa mea. Aveam nevoie de BD-uri la 100 volti nu la 80. Iar in ce priveste MJE-urile este vorba de zeci de bucati nelipite. Nu i-am acuzat de nimic, in prima faza ne-am inteles foarte bine si am stabilit de comun acord cum sa rezolvam problema. Apoi nu au mai recunoscut nimic si cand le-am spus ca detin inregistrarile la toate convorbirile cu ei si le intentez proces nici nu au mai vrut sa-mi raspunda la telefon. Este vorba de o inselatorie pe fata fara discutie.
scormonel- Numarul mesajelor : 13
Varsta : 66
Localizare : Craiova
Stare de spirit : Casatorit
Data de inscriere : 13/07/2010
Am avut si eu "meciuri" cu ei , dar si'au spalat pacatele la ultima comanda cu un HR8342 , ok , la doar 19 lei. 

stanley- Moderator
- Numarul mesajelor : 728
Varsta : 65
Localizare : BucurestiTargoviste
Data de inscriere : 03/05/2010
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum